Cuști de hamsteri dzungari

Cușcă de hamsterHamsterii dzungari sunt una dintre cele mai iubite animale de companie care aduc o plăcere incredibilă atât adulților, cât și copiilor. Cu toate acestea, pentru locuirea păsărilor, este important să le creați cele mai confortabile și confortabile condiții, iar acest lucru se poate face numai cu ajutorul unei case bine organizate. Ce cuști sunt necesare pentru dzungariks, cum să le echipăm corect și unde să le așezăm - să ne dăm seama.

Ce cuști sunt necesare hamsterilor dzungari

Reprezentanții rasei de hamsteri dzungari se disting printr-un caracter foarte jucăuș, sunt mobili și activi, deci ar trebui să aleagă cea mai spațioasă locuință liberă.

Dimensiuni

Unul dintre cei mai importanți parametri de luat în considerare atunci când alegeți o cușcă este dimensiunea acesteia. Conform standardelor, suprafața paletului pe hamster ar trebui să fie de cel puțin 1500 mp. cm, prin urmare, dimensiunea minimă a structurii este de 50x30 cm.

Important! O cușcă prea mică și, în consecință, etanșeitatea, poate provoca dezvoltarea obezității la un animal de companie și o deteriorare a sănătății sale.

Rețineți că standardele americane permit o suprafață de locuit de 0,23 mp. m. În orice caz, cușca ar trebui să fie cât mai spațioasă posibil, astfel încât animalul să se simtă liber în ea. Este important să luați în considerare frecvența lansetelor și materialul din care sunt fabricate atunci când cumpărați o casă.Cușcă de hamsterDatorită faptului că dzungariki sunt foarte activi și capabili să fugă, este recomandat să acordați atenție cuștilor cu o distanță mică între tije (nu mai mult de 1 cm), astfel încât animalul de companie să nu poată să se târască prin ele sau să se blocheze..

Știați? Hamsterii sunt animale care preferă să trăiască singuri și să nu împartă niciodată locuința cu ceilalți. În natură, aranjează vizuini complexe cu numeroase pasaje și labirinturi..
În ceea ce privește materialul, experții recomandă alegerea tijelor metalice de înaltă calitate, care au o rezistență și o rezistență bună la mestecat..

Materiale

Cea mai bună opțiune pentru locuința unui hamster este cuștile metalice clasice cu un etaj. Acestea sunt bine curățate, ventilate și ușor demontate, dacă este necesar.Cușcă de hamsterAcvariile din sticlă sau plastic nu sunt cea mai bună alegere, deoarece astfel de recipiente sunt destul de greu de curățat, de multe ori stagnează aerul "greu" din cauza lipsei de ventilație necesară și, de asemenea, aburesc pereții, ceea ce creează o atmosferă favorabilă reproducerii bacteriilor patogene.

De ce are nevoie un hamster într-o cușcă?

O cușcă mare nu numai că vă permite să organizați spațiu liber pentru hamster, dar face posibilă și plasarea multor atribute și accesorii suplimentare în el.

Aflați mai multe despre reproducere și reproducerea hamsterilor dzungari acasă.

Casă de dormit

Mulți hamsteri preferă să petreacă timp, să doarmă și să-și păstreze mâncarea în zone izolate. În aceste scopuri, puteți instala mici case decorative din plastic sau din lemn în cușcă. Un acoperiș ferm și o intrare largă ar trebui să fie elemente obligatorii ale casei. Prezența ferestrelor nu este necesară, deoarece animalele se pot bloca în ele.Casă pentru hamsteri dormițiÎn ceea ce privește dimensiunile, structura ar trebui să fie destul de spațioasă, astfel încât animalele de companie să poată stoca în ea rezerve de alimente. În locul unei case, puteți utiliza poduri flexibile, care sunt instalate în cușcă și ușor acoperite cu rumeguș. Un loc de dormit poate fi făcut cu propriile mâini, folosind, de exemplu, o nucă de cocos goală uscată, în care sunt făcute găuri pentru a intra.

Alimentator și băutor

Alimentatoarele și băuturile sunt considerate atribute obligatorii ale cuștii. Alimentatoarele sunt plasate la o înălțime confortabilă pentru animalul de companie. Vasul pentru alimente trebuie să fie mic, pentru a nu ocupa mult spațiu și destul de spațios, cu laturile de aproximativ 1,5 cm.

Important! Dacă există doi hamsteri în cușcă, atunci nu este practic să folosiți un alimentator, deoarece pot apărea bătăi între animale. În astfel de cazuri, se recomandă împrăștierea alimentării pe palet..
Utilizarea unui alimentator vă va permite să controlați cantitatea de alimente consumate și, astfel, să protejați puful de supraalimentare.Alimentator și băutor de hamsterEste mai bine să folosiți produse gata preparate ca băutură, deoarece hamsterul va răsturna adesea un bol obișnuit, făcând așternutul ud. Cea mai bună opțiune ar fi un băutor de mamelon, care este atașat la exteriorul cuștii, conducând doar într-un canal destinat băutului..

Gunoi

Una dintre condițiile principale pentru organizarea unei case confortabile pentru un animal de companie este așezarea așternuturilor - un substrat special cu care este umplut paletul.

Important! Nu este recomandat să folosiți așternut de pin și cedru, deoarece acestea pot provoca dezvoltarea afecțiunilor respiratorii. De asemenea, nu utilizați vată, șervețele, bandaje și materiale care se dezintegrează în fire, deoarece animalele se pot încurca în ele..
În mod tradițional, rumegușul este folosit ca material de așternut, acoperit cu un strat de cel puțin 6 cm.Pat de hamster

Astăzi, în magazinele pentru animale de companie puteți găsi diverse opțiuni pentru așternut, care vor absorbi perfect produsele reziduale ale animalului și îi vor permite să se îngroape în mijloc. Dintre aceștia, utilizatorii folosesc cel mai adesea nisip, materiale de umplutură speciale pentru rozătoare, amestecuri granulare pentru pisici, geluri de siliciu.

Vă recomandăm să citiți despre, de ce și cum să folosiți o minge de mers pentru un hamster.

Experții vă sfătuiesc să aveți întotdeauna o cantitate bună de lenjerie de pat în casă pentru a o înlocui regulat. Curățarea la fața locului a materialului de așternut contaminat trebuie efectuată zilnic pentru a preveni mirosurile neplăcute.

Roată de rulare

Pe lângă menținerea curată a cuștii, ar trebui să fie echipată și cu diverse articole pentru divertismentul jungarikului, în special o roată de rulare. Animalele de companie sunt foarte active, trebuie să facă suficientă activitate fizică în fiecare zi, să-și întindă picioarele și să antreneze sistemul cardiovascular.Roată de rulare a hamsterului Atunci când cumpărați o roată de rulare, se recomandă să fiți atenți la aceasta:

 • dimensiune - ar trebui să fie destul de mare, cu un diametru de cel puțin 20 cm;
 • suprafață - trebuie să fie plană și antiderapantă, astfel încât hamsterul să nu se rănească.

Asigurați-vă că verificați dacă roata se potrivește animalului dvs. de companie. Pentru a face acest lucru, în timp ce alergați, trebuie să vedeți dacă animalul își îndoaie spatele. Dacă trebuie să facă acest lucru, atunci trebuie să cumpere o roată mai mare. Acest accesoriu este atașat la un suport sau tije speciale. A doua opțiune este de preferat, deoarece este mai sigură și mai sigură..

Important! Nu instalați benzile de alergat cu bare transversale sau plase, deoarece există o mare probabilitate ca hamsterul să se blocheze și să se rănească.

Piatra minerala

Pentru ca animalul de companie să nu roșească tijele cuștii și să poată șlefui liber dinții mereu în creștere, se recomandă să puneți o piatră minerală specială, care este vândută în toate magazinele zoologice. Creta sau piatra minerală vor face posibilă nu numai satisfacerea nevoilor naturale ale unui rozător în șlefuirea dinților, ci și îmbogățirea corpului său cu mineralele necesare.Piatra minerala pentru hamsteriCea mai bună opțiune pentru persoanele dzungare este considerată a fi o piatră de sare minerală, care include clorură de sodiu, calciu, fosfor, necesară pentru funcționarea normală a sistemului digestiv, întărirea țesutului osos, menținerea presiunii osmotice în celule.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să faci și să dotezi un acvariu de hamsteri cu propriile mâini.

Unde să puneți cușca în apartament

Dacă există alte animale în casă, pe lângă hamster, se recomandă aranjarea cuștii cu animalul în așa fel încât locuitorii domestici să nu poată dăuna pufosului.

Atunci când alegeți un loc de locuit pentru un dzungarik, ar trebui să acordați atenție mai multor aspecte importante:

 • lipsa curenților de aer care pot provoca diverse răceli;
 • lipsa razelor solare directe, cauzând supraîncălzirea corpului hamsterului și deteriorarea sănătății acestuia;
 • prezența aparatelor electrice și de încălzire în apropiere.
Cușcă de hamster

Cușca ar trebui să fie amplasată într-un loc destul de liniștit, retras, unde sunetele puternice și lumina soarelui constantă nu vor deranja pisica, mai ales în timpul zilei de odihnă. Pentru a evita formarea de resturi în jurul casei, o puteți așeza în interiorul unui suport de carton cu o adâncime de aproximativ 10 cm.

Citiți mai multe despre, cum să numiți o fată sau un băiat de hamster dzungarian.

Cât de des să vă curățați casa

Pentru a menține o atmosferă sănătoasă și de susținere în interiorul celulei, este necesară curățarea regulată. După cum sa menționat mai sus, curățarea la fața locului a materialului de așternut care este contaminat cu excremente de rozătoare, alimente sau apă simplă ar trebui să fie efectuată în fiecare zi. Curățarea locuințelor se efectuează la fiecare 2-4 săptămâni.

Curățarea coliviei include mai multe etape:

 • scoateți hamsterul și transplantați-l într-un borcan sau alt recipient;
 • schimbați așternutul într-unul nou și curat și lăsați o parte din așternut, astfel încât mirosul hamsterului să nu dispară complet;
 • spălați paletul cu apă caldă folosind detergenți pentru copii sau preparate speciale;
 • folosind un burete obișnuit înmuiat în apă, ștergeți tijele. Ștergeți toate accesoriile cu o cârpă uscată.
Video: curățarea unei cuști de hamsterDupă curățarea locuinței, este foarte important să returnați toate articolele în locurile originale..
Important! Este mai bine să nu atingeți rezervele de alimente ascunse de animalul de companie - fără a le găsi, dzungarikul poate trece printr-un șoc mare. Trebuie doar să eliminați alimentele alterate pe care hamsterul le poate otrăvi.

Cum să faci o cușcă pentru hamsteri dzungari cu propriile mâini

Dacă versiunea achiziționată a cuștii nu se potrivește, puteți încerca să o confecționați singur. Cu toate acestea, luând o astfel de decizie, trebuie avut în vedere faptul că un borcan obișnuit, un acvariu vechi sau o cutie de carton nu vor funcționa pentru viitoarea casă..

Unelte și materiale

În procesul de realizare a unei cuști de casă pentru un jungarik, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • marcator pentru marcare;
 • tăietor pentru tăierea găurilor;
 • pistol de topire la cald;
Materiale cușcă De asemenea, ar trebui să vă aprovizionați cu un set de materiale simple:
 • container cu mancare;
 • plasă metalică sudată, care este utilizată la tencuirea fațadelor - 4 bucăți de dimensiuni egale cu părțile laterale ale containerului;
 • sticlă de plexiglas sau fereastră obișnuită.
Probabil că veți fi interesat să citiți despre, ce rasa de hamster de companie sa alegi, câți hamsteri de rase diferite trăiesc, și, de asemenea, aflați cum să antrenezi un hamster să răspundă la o poreclă.

Instrucțiuni pas cu pas

Procesul de realizare a unei cuști pentru dzungariks cu propriile mâini este foarte simplu și constă în mai multe etape:

 1. Cu ajutorul unui marker, marcați pe toate părțile recipientului și acoperiți liniile de-a lungul cărora vor fi tăiate găurile. Distanța în jurul perimetrului pe toate părțile ar trebui să fie de aproximativ 4-6 cm.Marcare cușcă
 2. Folosiți o freză pentru a tăia găuri în container de-a lungul liniei marcate.Realizarea unei cuști de hamster
 3. Atașați plasa metalică pe cele trei laturi și pe capacul structurii folosind un pistol de căldură. În acest caz, fixarea pieselor se realizează din exteriorul recipientului, astfel încât hamsterul să nu se accidenteze accidental pe marginile ochiurilor..Realizarea unei cuști
 4. Atașați paharul pe partea rămasă cu adeziv fierbinte. Realizarea unei cuști
Cusca pentru hamsteri este gata de utilizare. Caracteristicile sale de design vor facilita observarea animalului de companie prin sticlă și, de asemenea, datorită prezenței unei ochiuri, vor crea o atmosferă favorabilă în interior, cu acces constant la aer proaspăt..

Dzungariki roade o cușcă: de ce și ce să faci

Dzungariki sunt rozătoare mici, prin urmare, pentru a roade orice obiecte, acestea sunt așezate de natură.

Dar dacă animalul de companie roade în mod constant cușca, în special tijele, pot exista mai multe motive pentru acest comportament:

 • nevoie fiziologică de a măcina dinții. Dinții de hamster cresc pe tot parcursul vieții, așa că trebuie să-i macine. Și dacă nu există dispozitive speciale în cușcă, de exemplu, o piatră minerală, atunci sunt utilizate obiectele din jur, inclusiv tije metalice;
 • lipsa de divertisment. Hamsterii sunt mobili și activi, necesită efort fizic constant, astfel încât lipsa unei vieți active poate provoca un comportament nedorit al animalului;
 • lipsa de atentie. Dzungariki sunt animale sociale care au nevoie de o comunicare sistematică cu oamenii. Dacă nu își satisfac nevoile, pot atrage atenția asupra lor prin „roșirea” celulei;
 • etanşeitate. Uneori problema este că hamsterul are puțin spațiu în cușcă și, prin urmare, solicită proprietarilor să-și extindă „contorul de viață”.
Hamsterul mestecă o cușcă

Pentru a preveni problema roșcării hamsterului, ar trebui să îi oferiți o casă mare, o alimentație adecvată, suficiente jucării pentru măcinarea dinților și propria atenție.

Știați? În pungile obrajilor, Jungariks poate transporta rezerve de alimente, a căror greutate este cu 20% mai mare decât greutatea lor corporală. Un hamster tipic poate stoca 90 kg de furaje pe an.

Dacă animalul nu are nevoie de toate cele de mai sus și continuă să roiască cușca, puteți folosi metoda populară și puteți întinde bețele cu suc de lămâie amestecat cu ulei de măsline. Un astfel de remediu va fi complet sigur pentru sănătatea animalului, dar îl va speria de activitățile murdare..

Hamsterii dzungari, la fel ca toate animalele de companie, au nevoie de îngrijire de calitate și întreținere bună. Cu toate acestea, construirea unei cuști mari frumoase pentru locuința lor nu este suficientă pentru ca păsăricele să se simtă cu adevărat confortabile, trebuie să le înconjurați cu afecțiune și atenție constantă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cuști de hamsteri dzungari