Evaluarea alimentelor pentru pisoi premium: tipuri și descriere

Cea mai bună mâncare pentru animale de companieAlegerea corectă a alimentelor pentru un animal de companie este speranța de viață, bună dispoziție și bunăstare. Dieta trebuie gândită chiar înainte ca animalul să apară în casă. Mai mult, acest lucru se aplică pisicilor..

O modalitate de a mânca este cu mâncarea pregătită pentru pisici. Supermarketurile au o mare varietate de tipuri de alimente, deci poate fi ușor de confundat. Și nu toată lumea are dorința și timpul de a studia toate pachetele (dacă ar da totuși rezultate), dar și mai rău, atunci când proprietarul pisoiului economisește pur și simplu alegând cel mai ieftin.

În magazinele de animale de companie, în special cele „sofisticate” și specializate, puteți vedea un caleidoscop întreg de mâncare pentru pisici. Dar aceasta nu este atât o dezvoltare specială, cât o mișcare de marketing a marilor întreprinderi - o creștere a liniei de alimentare. Mai mult, 90% dintre ei sunt hrana clasei economice. Ce hrană există astăzi, cum să compui dieta optimă pentru pisici din acestea, vezi mai departe.

Soiuri și evaluări ale hranei pentru animale

Orice furaj bun pentru animale fabricat și ambalat în fabrică este împărțit în 4 tipuri, care sunt calitativ diferite prin conținutul lor:

 • economie;
 • premium;
 • prima de expert;
 • holistică.

Fiecare trebuie discutat separat..

Clasa economica

De fapt, cererea pentru ei este foarte mare. Acest lucru se datorează costului redus și publicității constante. Hrana economică conține în principal cereale, precum și celuloză și măruntaie- carnea este cea mai mică dintre toate - nu mai mult de 6%. Conservanții sunt în mod clar supraestimați.

Există agenți de îngroșare, conservanți și coloranți cărora li se interzice aditivii din produsele alimentare. Din păcate, hrana pentru pisici nu este considerată acest produs. Autoritățile de supraveghere nu au un control clar al producătorului. Sunt disponibile numai în unele țări, dar toate produsele care pot fi vândute intră doar pe piața internă.. Exemple de mâncare pentru pisici din clasa bugetară:

 • Cum să găsești mâncarea potrivită pentru pisica taFelix;
 • Dragă;
 • Whiskas;
 • Cat Chow;
 • Toate pisicile;
 • Kitekat;
 • Vaska;
 • Brandul nostru.

Clasa premium

Linia dintre premium și economie este adesea destul de subțire. În aceste alimente pentru pisici cantitate crescută de carne: cel puțin - 15%, dar este puțin probabil ca suma maximă să depășească 22%. De asemenea, un rol special este acordat cerealelor, datorită creșterii cărnii, cantitatea de subproduse scade.

Drept urmare, avem mâncare tolerabilă relativ bună. Când cumpărați acest produs, citiți cu atenție eticheta - compoziția trebuie indicată în detaliu aici.

Exemplu de hrană premium pentru pisici:

 • Pro Pac;
 • Animonda;
 • Pisica fericită;
 • ProPlan;
 • Prematur, etc.

Aceste fluxuri conțin, de asemenea conservanți, culori și arome.

Clasa super premium

Alegerea hranei pentru pisici și pisoiAlimentele pentru pisici din această clasă nu trebuie să conțină produse dăunătoare, doar organe și cereale, precum și un procent mic de carne. Dacă carnea este scrisă pe ambalaj, atunci trebuie să existe cu siguranță o explicație pentru această componentă.

Exemple de mâncare super premium pentru pisici:

 • Blitz;
 • Leonardo;
 • EaglePack;
 • Eu sunt;
 • ArdenGrange;
 • Prima alegere;
 • Bonita.

Holistică

Holistic sunt feed de nouă generație, special conceput pentru pisici. Conțin componente de înaltă calitate, pot fi chiar consumate de oameni. Aceste furaje nu conțin componente OMG, proteine ​​vegetale, arome și alți aditivi periculoși. Mâncarea este complet naturală, dar costul este ridicat.

Un exemplu de holistică felină:

 • GO NaturalHolistic;
 • Grandorf;
 • ACUM NaturalHolistic;
 • Farmina ND;
 • Prima alegere Holistică.

Mâncarea selectată corect, bună și echilibrată va oferi o nutriție excelentă pentru pisoiul tău pe tot parcursul vieții. Echilibrarea hranei unei pisici este cantitatea de nutrienți necesari unui animal de companie.

Reguli și obiceiuri alimentare ale pisicilor

Mancare pentru pisici pentru animale de companiePentru a furniza energie pisoiului proteine ​​animale necesare. Această proteină se găsește în pește, carne de pasăre sau carne de animal. Acesta este cel mai important ingredient, deoarece pe ambalaj trebuie să fie marcat cu o notă care carne a fost utilizată la fabricare..

Mineralele și vitaminele sunt, de asemenea, foarte importante - fiecare pisică are nevoie de aceste substanțe. În primul rând, acestea sunt vitaminele A, E, D, C, acizi fosforici, folici și nicotinici, sulfat feros, taurină și așa mai departe..

Un pic despre frecvența hrănirii pisicilor. De regulă, proprietarii se asigură doar că bazinul nu este gol. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil: dacă pisoiul este castrat, atunci acest lucru duce aproape întotdeauna la obezitate. Trebuie să controlați tariful care este scris pe pachet.

În ceea ce privește grăsimile și cerealele animale, acestea nu sunt foarte importante pentru un pisoi. Producătorul le adaugă pentru a crește compoziția glucidelor. Deși anumite cereale (cum ar fi porumbul și orezul) sunt chiar în dieta de elită.

Principala regulă: calitatea hranei nu depinde de costul acesteia. Nu există o relație directă sau un rating între o marcă bună și calitate, sau calitate și un pachet atractiv.

Dacă doriți să schimbați mâncarea pentru pisică pentru o calitate mai bună, atunci nu trebuie să faceți acest lucru odată. Acest lucru poate face măcar pisoiul să se simtă inconfortabil. Transferul la un alt aliment, chiar și cu condiția ca compoziția să fie similară, trebuie să fie treptat, oferind porții mici. De asemenea, nu puteți, de exemplu, hrăni sutra cu perne de clasă bugetară, iar seara, clasa premium. Dacă utilizați un feed, utilizați-l tot timpul. Când mâncați mâncare uscată pentru pisici, nu este nevoie să înlocuiască, să completeze, să alterneze etc. Din anumite motive, mulți proprietari cred că pisoiul s-a săturat să mănânce un singur aliment. Aceasta este o amăgire puternică.

Cum se citește un pachet de mâncare pentru pisici?

După ce ați luat un pachet de alimente din vitrina, nu trebuie să citiți tot ceea ce este scris pe partea din față (în plus față de nume), mergeți imediat în partea din spate.

Departamentul de publicitate lucrează pe partea din față a ambalajului, etichetele din spatele ambalajului sunt sarcina laboratorului. Acești oameni indică compoziția exactă, o calculează ca procent, calorii, grame etc. Apropo, aceeași regulă se aplică produselor pentru oameni. Fraze din partea din față, cum ar fi „Fără OMG” - numai pentru publicitate.

Primul ingredient care trebuie discutat este măruntaia. Pentru o persoană obișnuită, acest cuvânt are asocierea a ceva natural, dar iată ce anume?

Subprodusele sunt deșeuri din carne. În acest caz, orice poate fi aici. Piele, oase, copite, pene, ciocuri, cartilaj și așa mai departe. Numai „zeul pisicii” știe la ce se referă producătorul prin această definiție, deoarece mâncarea pentru pisici cu o cantitate crescută de proteine ​​animale, deși de calitate necunoscută, pur și simplu nu va fi bună.

Următorul ingredient este carnea. Trebuie să fie în alimente uscate și cel mai bine este să compuneți partea principală a acestuia. Toată lumea știe că în alimentele uscate, componentele care conțin umiditate se usucă. Dacă compoziția conține carne - fără inscripția „deshidratat”, atunci nu uitați: în timpul contracției, componenta sa în procente a scăzut de 5 ori.

Un alt ingredient de neînțeles - făină de carne. În general, acestea sunt aceleași organe, dar măcinate în făină.

Elemente minerale și vitamine. Majoritatea producătorilor nu se deranjează să specifice altceva decât aceste fraze. Toate elementele minerale și vitaminele trebuie specificate clar. Taurina este o necesitate pentru ingredientul dvs. principal. Toți crescătorii profesioniști de pisici cunosc acest aminoacid..

Uneori, alimentele conțin lactobacili - o substanță excelentă care ajută digestia. Numele este adesea scris în latină.

Caramel și zahăr. De obicei, aceste ingrediente sunt în clasa economică. Zahărul este necesar pentru a induce foamea și o anumită dependență de alimente, pentru pisici este foarte dăunător.

Conform regulilor legislației noastre, compoziția de pe ambalaj trebuie să înceapă întotdeauna cu componenta, care, în termeni procentuali, este cea mai mare cantitate și se termină cu cea mai mică. Întrebarea este, sunt respectate aceste reguli? În orice caz, puteți vedea captura.

Top 10 fluxuri care inspiră încredere

Mesele zilniceLuați în considerare evaluarea feed-urilor de astăzi atunci când holistică a apărut în magazine. De ce vă prezentăm un rating al celor mai bune 10 alimente pentru pisici, lăsând alegerea în seama consumatorului.

Prima alegere HIPOALERGENICĂ

Feedul acestui brand este foarte popular în țara noastră. Acesta este unul dintre tipuri și, prin exemplul său, vom descrie compoziția alimentelor uscate ale acestui vânzător.

 • Producător: Canada.
 • Ingrediente: hidrolizat de ficat de pui, carne de rață (18%), cartof dulce (35%), proteine ​​din mazăre, proteine ​​din orez, pulpă de sfeclă, ulei vegetal și alte componente.

Berkley Fricassee # 1

Mâncare umedă de calitate pentru pisici. De asemenea, marca produce alimente uscate din clasa holistică.

 • Producător: Franța.
 • Ingrediente: iepure 18%, carne de vită 21%, sos 51,47%, file de pui 9%, afine, extract de plante, cimbru, vitamine și minerale.

ACANA Orijen Cat&Pisoi

Linia de mâncare pentru pisici a acestui brand include 10 produse de calitate. Cea dată în această evaluare este una dintre ele care este făcută pentru pisoi.

 • Producător: Canada.
 • Ingrediente: ficat și carne de pui, carne și ficat de curcan, somon și hering, ouă, grăsime de pui, mazăre, linte și alte ingrediente.

GO! Fit holistic natural + gratuit

Lista este prezentată de trei alimente uscate pentru pisici din clasa holistică: pentru alergii alimentare, fără cereale și cereale. Luați în considerare aceasta din urmă.

 • Producător: Canada.
 • Ingrediente: păstrăv, curcan, pui, somon, rață, mazăre, grăsime de pui, ouă, cartofi, dovleac și alte ingrediente. Conține ulei de pește și lactobacili.

GRANDORF HolisticIndoor

Linia de alimente uscate pentru pisici, care constă din 7 articole, dintre care 3 au bacterii probiotice. HolisticIndoor este unul dintre ele. Acesta este un aliment hipoalergenic pentru pisoi de la 1 an.

 • Producător: Belgia.
 • Ingrediente: rață, curcan, iepure, miel, orez, semințe de in, grăsime de curcan, krill arctic și alte ingrediente.

Acum Fresh Grain FreeFish Rețetă pentru adulțiCF

O linie de alimente uscate de la Pet Curran. Produce 4 produse în total.

 • Producător: Canada.
 • Ingrediente: file de hering, somon, păstrăv, mazăre, ouă, cartofi, semințe de in, roșii, mere, rață, dovleac, morcovi și alte ingrediente. Are lactobacili.

Farmina ND Matisse Chicken

Este o hrană pentru pisici gelifiată, dar acest producător are multe varietăți de alimente uscate, de exemplu în linia Cimiao.

 • Producător: Italia.
 • Ingrediente: măruntaie, carne de pui, ouă, cereale, sirop de glucoză 0,030%, elemente minerale. Siropul este un conservant.

Animonda VomFeinsten Select Huhnchenfilet + Schinken

Masă specială de pui cu șuncă adăugată pentru pisici adulte. Acest feed aparține grupului umed. De asemenea, producătorul are alimente uscate de calitate.

 • Producător: Germania.
 • Ingrediente: sunca, bulion, file de pui.

Mancare umeda super pisica pentru pisiciAlmo NatureHolistic Turkey&Orez

Mâncarea holistică a acestui producător are o calitate destul de bună..

Compania produce alimente umede și uscate. Formulat pentru pisici adulte.

 • Producător: Italia.
 • Ingrediente: organe și carne (15% - carne de pui), proteine ​​vegetale, orz, grâu și alte componente.

Amestec holistic Formula felină Toate etapele vieții Pui&Somon

Este, de asemenea, un aliment al grupului holistic, cu o rețetă de înaltă calitate.

Compania produce mai multe soiuri de cereale și cereale, precum și furaje dietetice speciale. Acest feed este un exemplu.

 • Producător: Canada.
 • Ingrediente: orez, făină de pui, grăsime de pui, orz, mei, carne de pui, pudră de ou, făină de in, carne de somon și alte componente.

Bineînțeles, nu toate acestea sunt mâncarea pentru pisici care merită atenție, dar pe aceste exemple și evaluări puteți face o alegere finală și bună. Amintiți-vă că producătorul poate schimba compoziția în timp. Când decideți asupra alimentelor, fiți ghidați de regula de bază: suntem responsabili pentru animalele pe care le-am îmblânzit.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Evaluarea alimentelor pentru pisoi premium: tipuri și descriere