Alegerea unui pisoi

Deci, ați decis deja că un animal de companie ronțăit ar trebui să locuiască în casa dvs. Acum este timpul să decidem cum să alegem un pisoi bun și sănătos. Această problemă trebuie abordată cu toată seriozitatea, deoarece sănătatea viitoare a familiei dvs. depinde de sănătatea pisoiului (cu greu doriți să obțineți paraziți sau microspori pentru dvs.). Prin urmare, vom discuta despre ce să căutăm atunci când alegem un pisoi.

Vârstă

În primul rând, vreau să precizez la ce vârstă merită să luați un animal de companie. Desigur, toată lumea este atinsă de bulgări mici, pufoși, care se potrivesc cu ușurință în palma ta, dar, din păcate, aceasta nu este cea mai bună vârstă pentru a dobândi un pisoi. Cel mai bine este să achiziționați un pisoi după douăsprezece săptămâni. Va fi deja un bebeluș complet independent, obișnuit cu toaleta, cu mâncare solidă și cu o sănătate mai puternică, ceea ce nu se poate spune despre pisoii mai tineri. Un pisoi sub vârsta specificată, chiar dacă a fost instruit cu fidelitate la toaletă, poate uita totuși unde să se ușureze.

Dacă a adormit în patul tău, nu te mira cu bălțile făcute în vis, pentru că este încă un bebeluș, iar acest lucru este normal pentru ei. La aceste dificultăți puteți adăuga frică, imunitate slabă, muci și diaree, care se găsesc adesea la astfel de bebeluși înțărcați de la pisica unei mame, iar avantajele dobândirii unui individ mai în vârstă vor fi evidente..

cum să alegi un pisoi, vârsta pisicilor, mama pisoiului, după ce criterii să alegi un pisoi

Sănătate

După alegerea unui pisoi, observați comportamentul acestuia.

Un pisoi sănătos se comportă activ, intră de bună voie în joc, joacă farse și nu va refuza să mănânce. Dacă un pisoi se strânge în unele colțuri și stă liniștit acolo, strâns într-o minge (dar nu doarme) - acesta este un motiv pentru a fi precaut.

Apoi examinează pisoiul în sine. Ochii pisoilor sănătoși sunt curate (fără urme de puroi), strălucitoare, nu inflamate. Urechi fără descărcare sau miros neplăcut. Haina este strălucitoare, uniformă și nu este ciufulită. Acordați o atenție specială burții. Nu ar trebui să fie prea mare. Este bine dacă nu este ferm (fără semne de balonare).

crește un pisoi, cum să alegi un pisoi, mamă de pisoi, criterii pentru alegerea unui pisoi, caracterul unui pisoi, aspectul extern al unui pisoi, sănătatea pisoiului

Apropo, nu va fi de prisos să acordați atenție pisicii mamă. Care este comportamentul și starea ei de sănătate.

Comparând toate aceste fapte, puteți obține o păsărică sănătoasă care vă va mulțumi mulți ani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unui pisoi