Sinulox pentru pisici - recenzie de droguri

Antibioticele sunt folosite de mult timp nu numai în medicină, ci și în medicina veterinară. Sunt deosebit de importante datorită răspândirii largi a bolilor infecțioase. Medicii veterinari practicanți prescriu adesea Sinulox pentru pisici, dar nu toți proprietarii știu despre complexitatea utilizării sale.

Caracteristicile generale ale medicamentului

Foarte eficient împotriva multor agenți patogeni obișnuiți ai bolilor infecțioase la animalele de companie mici. Se utilizează în tratamentul patologiilor tractului respirator superior, țesuturilor moi (inflamație purulentă), bolilor articulațiilor și organelor genitale.

Important! Comprimatele „Sinulox” pentru pisici sunt complet sigure, pot trata chiar și animale vechi, deoarece nu dă un efect hepatic toxic.

Rețineți că denumirea comercială ascunde amoxicilina, bine cunoscută de mult timp. Este un antibiotic sintetic din seria penicilinei, care s-a dovedit și în medicină. Rețineți că practic nu provoacă un efect de dependență și, cu respectarea strictă a recomandărilor, are rapid un efect terapeutic..

Notă importantă. Medicamentul conține o componentă specială care crește dramatic sensibilitatea agenților patogeni la antibioticele cu penicilină.

Pentru ce boli se folosește?

Să oferim o listă a patologiilor pentru care medicii veterinari prescriu acest medicament:

  • Pneumonie și bronșită acută.
  • Leziuni pustulare ale pielii.
  • Cistita, metrita, endometrita - aproape toate bolile sistemului genito-urinar.
  • Infecții la nou-născuți, inclusiv inflamație ombilicală la pisoi.
  • Artrită.
  • Prevenirea problemelor în perioada postoperatorie.

Formular de eliberare

În farmaciile veterinare, medicamentul poate fi cumpărat sub formă de tablete și soluții injectabile (suspensie). Desigur, medicii veterinari prescriu adesea pastile deoarece sunt mult mai ușor de utilizat acasă..

Consecințe nedorite

Mulți crescători sunt îngrijorați dacă antibioticul le va afecta animalele de companie. Experții asigură că nu este nevoie să vă faceți griji, deoarece efectele secundare nu sunt observate la o doză normală..

Cum se folosește corect?

Nu vor exista probleme speciale cu comprimatele: acestea trebuie zdrobite și administrate împreună cu mâncare gustoasă (carne, pește). Este mai bine să faceți bucățile mai mici, astfel încât pisica să aibă garanția că le va înghiți.

Dar ce să faci cu soluția, unde să injectezi? Imediat, observăm că, dacă nu aveți experiență în administrarea parenterală (folosind o seringă) de medicamente, este mai bine să nu luați!

Medicamentul poate fi administrat intramuscular sau subcutanat. Nu recomandăm injectarea în mușchi:

  • La început, amoxicilina cauzează adesea o reacție dureroasă destul de puternică cu această metodă de administrare.
  • În al doilea rând, laicul aproape sigur nu va putea selecta locul corect de injectare.

Injecțiile subcutanate sunt plasate sub scapula, trăgând pielea în această zonă și introducând acul în baza pliului pielii. Nu uitați să tăiați și să ștergeți locul procedurii cu 70% alcool!

Indiferent de metoda de aplicare, observați cu atenție animalul de companie la început: la primele semne ale reacțiilor alergice, pisica trebuie arătată medicului veterinar. Este posibil să fie nevoie să prescrie un alt medicament.

Apropo, există analogi ai Sinulox? Deoarece se bazează pe amoxicilină, există o mulțime de ele. De exemplu, „Amoxiclav” sau „Soluție de amoxicilină”. Dar vă avertizăm imediat că nu merită să faceți „spectacole de amatori”, deoarece vă puteți ruina animalul de companie.

Doze

De regulă, experții prescriu un aport săptămânal, de două ori pe zi (dacă se utilizează tablete). Există exact 12,5 mg de medicament pe kilogram din greutatea corporală a pisicii. O pastilă conține 250 mg de ingredient activ. Să presupunem că pisica ta cântărește 4 kg. Astfel, are nevoie de 50 mg de Sinulox. Aceasta înseamnă că trebuie să împărțiți pilula în cinci părți egale..

Care este doza atunci când se utilizează soluția pentru administrare parenterală? În acest caz, sunt necesare 8,75 mg per kilogram de greutate corporală. Vă rugăm să rețineți că un mililitru este utilizat pentru 20 kg de greutate corporală a animalului. Pentru tratamentul pisicilor, se folosesc doar seringi de insulină, deoarece vă permit să extrageți cantitatea necesară de medicament cu o precizie excepțională.

Important! Soluția trebuie agitată înainte de utilizare! După introducerea "Sinulox", locul de injectare este masat ușor pentru a evita formarea unui sigiliu.

Niciodată și în niciun caz nu trebuie să micșorați sau să creșteți doza prescrisă de un specialist. De asemenea, urmați cu strictețe recomandările pentru durata tratamentului! Dacă medicul a prescris o doză săptămânală, atunci exact timp de șapte zile îi veți administra pisicii dumneavoastră medicamentul. Ți-a „părut rău” pentru animal și ai decis să nu-l „torturezi”? Felicitări - agentul patogen va dobândi rezistență la antibiotice și va provoca o recidivă a bolii, care se poate termina prin moartea animalului de companie.

Înainte de a administra medicamentul, asigurați-vă că hrăniți ușor animalul. Faptul este că pisicile au o microflora intestinală destul de specifică. Dacă dați un antibiotic pe stomacul gol, distrugeți-l complet, în urma căruia animalul dvs. de companie va suferi disbioză severă, suferiți de constipație sau diaree. Desigur, dacă utilizați injecții, cu siguranță nu veți avea o astfel de problemă..

Vă rugăm să rețineți! Forma de tabletă a antibioticului poate fi păstrată într-un loc întunecat și uscat până la data expirării, dar soluția trebuie distrusă imediat după finalizarea cursului de tratament. Nu puteți păstra sticla deschisă mult timp.!

In cele din urma

Aș dori să repet același lucru pentru a mia oară: nu vă angajați în auto-prescripție, dozare și administrare a medicamentului. Intervenția dvs. poate ajunge extrem de tristă, deoarece nu aveți aceleași cunoștințe profesionale pe care le are un medic veterinar cu experiență. Nu puneți în pericol viața și sănătatea propriilor animale de companie!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sinulox pentru pisici - recenzie de droguri