Ex-5 pentru pisici

EKS-5 este un medicament hormonal utilizat pentru a opri și preveni estrusul la pisici. Medicamentul este, de asemenea, utilizat în mod eficient ca contraceptiv dacă este necesar pentru a preveni sarcina nedorită. Medicamentul este produs de binecunoscuta companie internă „Agrovetzashchita”.

EKS-5 pentru pisici

Este produs în două forme:

 • Picături pentru administrare orală. Această suspensie este de obicei de culoare albă, deși uneori este prezentă o nuanță gălbuie. Se exfoliază ușor în timpul depozitării, prin urmare, trebuie agitat înainte de utilizare pentru a distribui uniform componentele. Pentru umplerea lichidului medicinal, se folosesc sticle de polimer cu pipete, care facilitează măsurarea numărului necesar de picături în timpul tratamentului.
 • Tablete (desemnate EKS-5t). Comprimatele sunt de dimensiuni mici, au o suprafață plană și uniformă și sunt de culoare albă. Ocazional, culoarea este gri deschis sau gălbuie. Sunt ambalate în blistere a câte 10 bucăți.

Substanța activă combină picături și tablete. Efectul contraceptiv al medicamentului se datorează conținutului de acetat de megestrol, o substanță hormonală sintetică care este utilizată pe scară largă în farmacologie pentru oameni și animale..

Când depozitați medicamentul, nu este necesar să respectați condiții speciale. Principalul lucru este că nu ar trebui să fie expus la lumina directă a soarelui, iar temperatura ar trebui să fie cuprinsă între 5 și 30˚C.

Proprietăți și principiu de funcționare

Acetat de mecestrol are un efect progestogen, adică afectează activitatea hormonilor implicați în maturarea foliculilor, perturbând astfel acest proces. Efectul contraceptiv al medicamentului se datorează faptului că substanța activă are următoarele proprietăți:

 • crește vâscozitatea mucusului;
 • provoacă modificări în endometru;
 • reduce contracțiile în uter.

pisică și pisică

Datorită acestei acțiuni, probabilitatea de a concepe urmași, chiar și cu împerechere accidentală, este practic redusă la zero. O caracteristică a medicamentului este că substanța activă suprimă producția de hormoni care provoacă apetitul sexual la pisici. Datorită acestui fapt, EKS-5 este utilizat cu succes pentru femei și bărbați..

Medicamentul are următorul efect asupra animalelor:

 • inhibă ovulația;
 • întrerupe estul;
 • reduce libidoul la bărbați;
 • corectează comportamentul în timpul vânătorii;
 • reduce agresivitatea.

Ca urmare a acțiunii substanței active, comportamentul obișnuit al animalului este restabilit. Animalul de companie încetează să mai strige, să marcheze teritoriul sau să arate în alte moduri dorința de a se conecta cu un membru de sex opus. Medicamentele calmante funcționează atât pentru pisici, cât și pentru pisici.

Pisica grasa

În cea mai mare parte, medicamentul este excretat din organism în termen de 15 zile de la întreruperea tratamentului sub formă de metaboliți. Dacă urmați cu strictețe dozele și schemele, ciclul sexual al animalului se va recupera în timp, când medicamentul nu mai funcționează..

Notă! Nu se recomandă utilizarea EKS-5 pentru animale de companie fără consultarea unui medic, deoarece acest lucru poate provoca modificări patologice grave în organism..

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, pentru pisici se folosește EKS-5:

 • pentru prevenirea sau întârzierea estrului;
 • pentru a opri activitatea sexuală;
 • pentru a preveni sarcina în caz de împerechere accidentală.

Medicamentul este extrem de eficient, dar experții nu recomandă utilizarea acestuia pentru utilizare continuă, deoarece acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate. Dacă nu intenționați să primiți descendenți de la o femeie, este mai înțelept să sterilizați.

Pisică ascunzându-se

Pentru pisici, EKS-5 este utilizat pentru a reduce activitatea sexuală și comportamentul corect.

Costul

Prețul EKS-5 depinde de forma de dozare:

 • tablete, 10 buc. - 90-120 ruble;
 • picături, 2 ml - 150-170 ruble.

Medicamentul este vândut atât în ​​farmaciile veterinare obișnuite, cât și în farmaciile online pentru animale.

Cum se aplică

Caracteristicile utilizării medicamentului depind de forma de eliberare.

Picături

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că picăturile EKS-5 ar trebui să fie picurate pe limbă pentru pisici. Dacă această procedură este foarte dificilă, atunci medicamentul poate fi amestecat cu o cantitate mică de furaje. În aceste scopuri, este mai bine să selectați delicii pe care animalul le iubește, astfel încât să nu existe probleme cu mâncarea.

Schema de aplicare depinde de scopul pentru care este utilizat medicamentul:

 1. Pentru a preveni femela de estrus, este necesar să administrați EKS-5 ori pe săptămână, 4 picături de suspensie sau 8 picături la fiecare 2 săptămâni. Este important să începeți cursul între estru. Tratamentul nu poate dura mai mult de 1,5 ani.
 2. Dacă pisica are un estrus nedorit, medicamentul se administrează zilnic, cu o singură doză de 8 picături. Este important să începeți tratamentul cel târziu în a treia zi după apariția semnelor de căldură sexuală. Medicamentul trebuie continuat timp de 5-7 zile până când simptomele dispar complet și comportamentul animalului se stabilizează.
 3. Pentru a opri activitatea sexuală la pisici, medicamentul se administrează 8 picături în fiecare zi timp de până la 5-7 zile, până când animalul de companie încetează să-și marcheze teritoriul, miaunând tare sau manifestând anxietate.

Pisica vrea o pisică

Notă! Omiterea unui medicament poate reduce eficacitatea acestuia. Dacă schema de utilizare este încălcată, medicamentul nu va putea oferi protecție fiabilă împotriva sarcinii nedorite.

Pastile

Conform instrucțiunilor de utilizare, EKS-5t trebuie administrat în ansamblu pisicilor și pisicilor. Pentru ca animalul să înghită pilula, aceasta trebuie așezată pe rădăcina limbii. Deoarece această procedură este dificilă pentru unii proprietari de animale de companie, puteți face altfel. Mai întâi zdrobiți tableta într-o pulbere, apoi amestecați-o cu o cantitate mică din deliciul preferat pentru animale.

Dacă este necesar să se întârzie estrul, femeilor li se administrează câte un comprimat la fiecare două săptămâni sau jumătate la fiecare 7 zile. Dozajul este același pentru toate pisicile, indiferent de greutate, rasă sau vârstă. Medicamentul nu trebuie utilizat mai mult de 18 luni. Înainte de a începe un nou curs, este necesar să așteptați restabilirea ciclului sexual, adică ar trebui să treacă estul normal.

Cum să dai o pastilă unei pisici

Pentru a opri estrusul, femeilor li se administrează câte 1 comprimat în fiecare zi. Tratamentul continuă până când simptomele activității sexuale dispar complet. De obicei, cursul durează 5-7 zile.

Notă! Un agent hormonal pentru avort poate fi utilizat de cel mult 2 ori pe tot parcursul anului.

Pentru a calma pisica, dacă doriți să vă împerecheați cu pisica, medicamentul se administrează zilnic. O singură doză este de 1 comprimat. Cursul poate dura până la 7 zile, în funcție de caracteristicile manifestării dorinței sexuale și de efectul medicamentului asupra corpului. Este important ca simptomele activității sexuale să se oprească complet. Pentru a preveni reapariția problemei și a stabiliza complet comportamentul animalului, comprimatele trebuie administrate o dată pe săptămână..

Când medicamentul este contraindicat

Deoarece baza medicamentului este un hormon sintetic, EKS-5 are o serie de contraindicații. Ar trebui aruncat în următoarele cazuri:

 • cu piometra, endometrita și alte boli ale sistemului reproductiv;
 • cu diabet zaharat;
 • în timpul alăptării;
 • atunci când transportă descendenți.

Notă! Este categoric imposibil să utilizați medicamentul pentru femei înainte de primul estru. De asemenea, pentru pisici nu trebuie să utilizați medicamente înainte de pubertate..

Dacă există tumori ale glandelor mamare, EKS-5 poate provoca creșterea lor activă, prin urmare, în acest caz, ar trebui să refuzați să o utilizați..

Instrucțiunile indică faptul că, dacă se respectă dozele și regimurile de utilizare, picăturile și comprimatele de EKS-5 nu provoacă efecte secundare la pisici și pisici. În cazul utilizării prelungite, animalul poate prezenta următoarele simptome:

 • creștere în greutate;
 • stare deprimată;
 • apetit crescut;
 • lărgirea glandelor mamare;
 • schimbarea comportamentului (manifestarea agresivității etc.).

Pisica grasa

Medicii spun că utilizarea contraceptivelor hormonale pe o perioadă lungă de timp poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi piometra sau endometrita. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul perturbă cursul proceselor naturale din corpul animalului și poate provoca modificări patologice.

Recenzii proprietarului

Nina, proprietara unei pisici de 3 ani:

„A supraviețui căldurii pisicii noastre înseamnă a supraviețui unui dezastru natural. Pur și simplu o ia razna în această perioadă. La început au încercat să-i dea lui Kot Bayun, dar nu au existat rezultate. Apoi, la sfatul unui farmacist, am cumpărat EKS-5t. Au dat o pastilă până când simptomele căldurii s-au oprit. Două zile mai târziu, pisica a devenit mai liniștită și, după alte trei zile, a revenit la modul său obișnuit de viață. Au folosit medicamentul timp de doi ani, dar după aceea Faina a început să aibă probleme de sănătate. Veterinarul a spus că hormonii ar putea fi cauza. ".

Dmitry, proprietarul unei pisici britanice:

„Când pisica noastră„ își dorea fete ”, a început să le sune din toată zona. Striga zi și noapte. A trebuit să caut modalități de a-l liniști. Am cumpărat picături EKS-5 de la farmacie. Au lucrat repede. Pisica chiar s-a calmat. Dar mai târziu au fost castrate, pentru că medicul a spus că nu trebuie abuzat medicamentul ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Albina, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Sunt categoric împotriva utilizării agenților hormonali, inclusiv EKS-5, pentru animale ca contraceptiv. Ei lasă întotdeauna un semn negativ asupra sănătății animalelor de companie. Adevărat, de multe ori acest lucru nu apare imediat ".

Marina, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„Un remediu eficient, dar nesigur. Vă recomand să îl utilizați numai în cazuri extreme dacă remediile pe bază de plante nu ajută. Și dacă nu doriți descendenți, animalul ar trebui sterilizat sau castrat. Operația este singura cale către sănătate ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ex-5 pentru pisici