Ovostop pentru pisici

Ovostop este un medicament veterinar utilizat pentru contracepție la pisici. Diferă în eficiență ridicată, deoarece are o compoziție multicomponentă. În comparație cu alte medicamente contraceptive pentru animale, este convenabil de utilizat. Formula unică a medicamentului a fost dezvoltată de producătorul intern „Agrovetzashchita”.

 • Ovostop pentru pisici;
 • Ovostop-K pentru pisici.

Ovostop pentru pisici

Principala diferență constă în compoziție. Fiecare formulă medicamentoasă este concepută cu caracteristicile sexului animalului. În ambele cazuri, un medicament este produs sub formă de picături utilizate pentru aplicarea pe greabăn. Sunt ambalate în pipete cu picurător de polimer. Pentru pisici și pisici, medicamentul este ambalat în 1 ml. Pachetul conține 2 pipete de 1 ml.

Important! Când cumpărați Ovostop, alegeți medicamentul prescris. Producătorul produce un contraceptiv similar pentru câini, dar este ambalat în pipete de 2 ml. Această cantitate de medicamente poate provoca supradozaj și efecte secundare la pisici, așa că aveți grijă.

Este permisă păstrarea medicamentului numai în pipete cu picături închise ermetic. Pentru depozitare, ar trebui să alegeți un loc uscat, departe de razele ultraviolete directe. Copiii și animalele nu ar trebui să aibă acces la droguri. Pentru ca picăturile să își păstreze proprietățile farmacologice, temperatura aerului trebuie să fie între 2 și 25 2C..

Cât și de unde să cumpăr?

Prețul unui pachet de Ovostop cu două pipete variază de la 300 la 360 de ruble în diferite farmacii și regiuni. Deoarece medicamentul este produs de o companie internă, este disponibil comercial în majoritatea farmaciilor veterinare. De asemenea, puteți cumpăra medicamente la o clinică veterinară sau la un magazin de animale de companie. Medicamentul este vândut și în farmaciile online pentru animale. Costul Ovostop-K este aproximativ același, dar medicamentul se găsește mai rar în farmacii.

Compoziție și proprietăți farmacologice

Compoziția medicamentului pentru femei include 3 ingrediente active:

 • acetat de megestrol;
 • propoxan;
 • melatonina.

Ovostop-K, destinat pisicilor, conține acetat de ciproteronă în loc de acetat de megestrol.

Ovostop pentru pisici

Componentele diferă prin proprietăți, dar se completează reciproc acțiunea:

 1. Megestrol acetatul este un analog sintetic al progestinului, hormonul ovarian. Principala sa caracteristică este capacitatea de a bloca producția de hormoni, care provoacă manifestarea estului la animale. În plus, substanța are un efect asupra hipotalamusului și a hipofizei (părți importante ale creierului).
 2. Ciproteronă Acetatul (un analog sintetic al progesteronului) suprimă producția de androgeni, care provoacă excitare sexuală la pisici. De asemenea, afectează hipotalamusul și glanda pituitară.
 3. Proproxan are efect sedativ, blochează receptorii centrali și periferici sensibili la adrenalină. În plus, scade tensiunea arterială, normalizează activitatea sistemului cardiac.
 4. Melatonina Este un analog sintetic al hormonului glandei pineale. În corpul unui animal, acesta participă la multe procese, în special, are un efect calmant, normalizează sistemul endocrin și restabilește ciclul zilnic.

Componentele medicamentului intră în sânge prin piele și afectează sistemul nervos, reproductiv, endocrin și alte sisteme. Odată cu utilizarea lor simultană în organism, procesele asociate cu estru și excitare sexuală la animale sunt blocate. Medicamentul începe să acționeze rapid. De exemplu, concentrația de acetat de megestrol după aplicarea pe greaban în sânge atinge valoarea maximă în 2-4 ore. Deoarece substanțele active se pot acumula parțial în țesutul adipos și în alte țesuturi, efectul medicamentului persistă o perioadă lungă de timp. Vara, medicamentul previne estrusul timp de 2-3 luni, iarna acțiunea sa durează 4-6 luni.

Descrierea medicamentului Ovostop

Ovostop nu numai că previne estrul sau reduce excitația sexuală, dar restabilește și comportamentul animalelor. Elimină agresivitatea excesivă, miaunatul constant, vagabondajul și alte semne de activitate sexuală. După aplicarea picăturilor, animalul devine calm, iar casa este liniștită și calmă.

Când și cum să aplicați

Conform instrucțiunilor, picăturile Ovostop sunt utilizate pentru pisici ca contracepție și pentru a regla activitatea sexuală. Ovostop-K este utilizat pentru pisici pentru a reduce excitația sexuală și pentru a corecta comportamentul..

Picăturile sunt aplicate pe pielea uscată și intactă între omoplați sau la baza craniului, astfel încât animalul de companie să nu le poată linge. Ovostop și Ovostop-K sunt utilizate în același mod. Procedura trebuie efectuată seara. O singură pipetă cu o capacitate de 1 ml se aplică odată. Doza este aceeași pentru toate animalele de companie, indiferent de rasă, vârstă sau greutate.

Dacă în ziua următoare nu există niciun efect al medicamentului, picăturile se aplică din nou în aceeași doză după 24 de ore. După aplicarea medicamentului, animalul nu poate fi scăldat timp de 2 zile.

Cum să picurați picături pe greaban unei pisici

Notă! Este strict interzisă aplicarea medicamentului pe piele dacă există daune.

Înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic, deoarece medicamentul are o serie de contraindicații și, dacă este utilizat incorect, poate provoca reacții adverse grave. Dacă nu doriți să aveți descendenți de la o pisică, este mai înțelept să sterilizați animalul. Orice produs care conține hormoni are un impact negativ asupra sănătății într-o anumită măsură.

Contraindicații și efecte secundare

Contraindicațiile pentru utilizarea unui contraceptiv sunt următoarele boli:

 • patologia sistemului reproductiv;
 • Diabet;
 • boală autoimună;
 • tulburări hormonale;
 • epilepsie;
 • insuficiență renală;
 • tumori maligne;
 • leucemie;
 • tumori mamare la femele.

Nu puteți utiliza medicamentul în caz de intoleranță la componente, care este însoțit de reacții alergice. Cu o sensibilitate crescută și o tendință la alergii, medicamentul trebuie utilizat cu precauție și numai după consultarea unui medic.

Notă! Datorită conținutului de componente hormonale, Ovostop nu este utilizat pentru pisicile care nu au ajuns la pubertate, precum și pentru femeile însărcinate și care alăptează. Ovostop-K nu poate fi utilizat la femele.

Sub rezerva dozelor recomandate, animalele de companie tolerează bine utilizarea picăturilor contraceptive. În caz de intoleranță la componente, pot apărea mâncărimi, urticarie sau alte reacții alergice. În acest caz, medicamentul nu va fi utilizat în viitor. Dacă este necesar, este selectat un alt mijloc de contracepție. În funcție de gradul de manifestare a alergiilor, animalului i se administrează un agent anti-alergenic.

Pisică nemulțumită

În caz de supradozaj, Ovostop poate provoca următoarele reacții adverse:

 • apetit crescut;
 • creștere în greutate;
 • apatie și depresie;
 • somnolență excesivă;
 • hipertrofia glandelor mamare.

De asemenea, utilizarea excesivă a medicamentului poate provoca procese patologice în uter și ovare la femele.

Avantaje și dezavantaje

Ovostop are multe avantaje:

 • Are o formă de dozare convenabilă. Aplicarea picăturilor la greabăn este mult mai ușoară decât hrănirea unei tablete sau a unei suspensii..
 • Ambalat în doze unice. În acest caz, doza nu depinde de greutatea animalului de companie..
 • Funcționează eficient. De obicei, rezultatul aplicației este vizibil chiar a doua zi..
 • Acțiune de lungă durată. Efectul durează o perioadă lungă - de la 2 la 6 luni.
 • Acțiune complexă. Are un efect asupra nivelurilor hormonale, blochează procesele legate de căldură și corectează comportamentul, deoarece are o proprietate calmantă.

Pisică la veterinar

Dezavantajele semnificative ale medicamentului includ o serie de contraindicații. Ovostop nu trebuie utilizat pentru contracepția pisicilor și pisicilor fără examinare preliminară în clinică. În plus, dozarea necorespunzătoare sau utilizarea frecventă pot cauza probleme grave de sănătate..

Recenzii proprietarului

Marina, proprietarul unei pisici thailandeze:

„Am folosit Ovostop-K pentru pisica mea toamna trecută. Un instrument excelent. Seara, odată picurat pe greabăn - dimineața, o pisică afectuoasă și ascultătoare. Pe măsură ce se apropia primăvara, m-am dus din nou la farmacie pentru un medicament "..

Galina, amanta unei pisici persane:

„Ne împerechem periodic pisica cu o pisică pentru posteritate, dar uneori o facem să se odihnească. În aceste scopuri, am încercat diferite medicamente, în principal pe bază de plante. Majoritatea nu au dat rezultatul dorit. Ovostop este o chestiune complet diferită. Eficient și ușor de utilizat. Principalul lucru este că nu este nevoie să-l torturezi pe marchiz pentru a-i injecta medicamente "..

Recenzii ale medicilor veterinari

Gennady, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Un contraceptiv eficient, dar nu îl recomand pentru animale. Hormonii incluși în compoziție sunt capabili să provoace patologii grave, care pot fi eliminate doar prin intervenție chirurgicală. Dacă nu vrei pisoi și vrei pace în casă, sterilizează sau castrează animalul "..

Ludmila, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„Foarte eficient, dar ar trebui utilizat numai în cazuri excepționale. Pentru a opri și preveni căldura, dacă operația nu este posibilă dintr-un anumit motiv, de obicei prescriu medicamente anti-anxietate pe bază de plante. Alegerea lor pe piață este acum imensă. Ar trebui să fii foarte atent cu hormonii! "

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ovostop pentru pisici