Dironet pentru pisici

Fiecare proprietar responsabil se angajează să-și deparaziteze pisicile, așa că mai devreme sau mai târziu se pune problema alegerii celui mai potrivit medicament pentru a scăpa de paraziți. Medicina veterinară modernă prezintă multe opțiuni diferite pentru formulări adecvate, dar nu toate au o eficacitate bună. Acest articol va vorbi despre un remediu pentru pisici numit "Dironet", care a găsit multe recenzii pozitive de la proprietarii lor..

Compoziția și caracteristicile chimice

„Dironet” pentru pisici este un medicament antiparazitar complex care are același efect pozitiv atât asupra pisoiilor, cât și asupra animalelor adulte..Compoziția medicamentului DironetPentru a evita supradozajul, nu se recomandă combinarea Dironet cu alte medicamente antiparazitare.Compoziția chimică a acestui medicament diferă de compoziția similară a altor medicamente de acest tip și include următoarele componente:

 1. Pirantel pamoat - o substanță care blochează activitatea benzilor și a viermilor rotunzi din corpul felin. Acțiunea sa începe la câteva ore după ce intră în corpul animalului și durează multe ore, din cauza căreia helminții paralizați mor curând.
 2. Praziquantel. Odată ajuns în organism, blochează metabolismul paraziților, reduce impulsurile lor musculare și inhibă viața activă în general. Primul efect din acțiunea substanței este observat la 3 ore după utilizare și persistă pe tot parcursul zilei până când dăunătorii mor.
 3. Ivermectina - o substanță care este absorbită cu succes în fluxul sanguin prin pielea corpului pisicii. Când structura sanguină modificată este aspirată, substanța pătrunde și în organismul dăunătorilor, din cauza cărora mor rapid (impulsurile neuronale sunt blocate, ceea ce duce la moartea puricilor și căpușelor).

Știați? Iubirea patologică și atașamentul față de pisici au un nume științific - ailurophilia, iar unii psihologi și psihiatri încă se ceartă despre natura acestui fenomen și relația acestuia cu conceptul de „normalitate”..

Formular de eliberare

Medicamentul "Dironet" pentru pisici este produs în mai multe forme simultan, astfel încât fiecare proprietar al animalelor de companie să poată alege cea mai convenabilă utilizare:

 1. Suspensie (în special, versiunea pentru pisoi "Dironet Junior") este o substanță ușoară, ambalată în sticle de plastic de 10 ml și ambalate suplimentar în cutii de carton (pe lângă sticla de medicamente, conțin și seringi-dozatoare). Este de remarcat faptul că, în acest caz, medicamentul are o aromă pronunțată de somon, datorită căreia pisicile sunt încântate să-l folosească..
 2. Comprimate Dironet - acestea sunt pastile rotunde de culoare galbenă sau galben-cenușie, pe o parte a cărora există o bandă despărțitoare în centru, iar pe de altă parte - o pictogramă: un scut situat în ea cu o cruce. Toate comprimatele sunt în blistere de șase, realizate din plastic alimentar. În plus, acestea sunt ambalate în cutii de carton, cu informații despre numele medicamentului, numărul lotului de producție și data de expirare.
 3. Dironet Spot-on (nu „stop-on”) - o substanță lichidă, ambalată în 0,5 și 1 ml în tuburi de polimer-pipete, ambalate în 3 sau 4 bucăți în cutii de carton.
Forme de eliberare a medicamentului DironetAtunci când cumpărați un medicament, acordați atenție concentrației de ingrediente active, acest lucru va ajuta la evitarea supradozajului Pentru a combate paraziții interni ai unui animal de companie (viermi), este mai convenabil să utilizați o suspensie sau tablete, dar pentru a elimina puricii sau căpușele merită să cumpărați medicamentul în pipete.

Este posibil să dai pisicilor „Dironet”

Dacă un medicament este furnizat farmaciilor veterinare, atunci, desigur, trebuie aprobat pentru utilizare, după ce a primit în prealabil toate certificatele relevante. Cu toate acestea, în practică, multe formulări nu sunt potrivite pentru anumite animale, astfel încât unii proprietari apelează în plus la medicii veterinari în fiecare caz..

De asemenea, vă recomandăm să citiți despre utilizarea medicamentului antihelmintic „Milprazone”.

Medicamentul antiparazitar "Dironet" are multe recenzii pozitive, atât de la medici, cât și de la proprietarii animalelor, ceea ce înseamnă că, dacă se respectă doza și regulile de utilizare a compoziției, nu ar trebui să existe reacții adverse și poate fi administrat pisicilor.

„Dironet” pentru pisici

Principiul de funcționare

Ca un compus acaricid, medicamentul "Dironet" restricționează viața viermi de pisică, paraziți supracutan și subcutanat și indiferent de stadiul dezvoltării lor. Fiind absorbită în țesuturile și celulele animalului, acumulându-se în epiderma pisicii, compoziția medicamentului paralizează rapid sistemul nervos al organismelor dăunătoare și duce la moartea lor lentă.

Acest efect terapeutic durează două săptămâni de la momentul aplicării „Dironet”, ceea ce ne permite să vorbim despre eficacitatea sa maximă pentru a scăpa de toate tipurile de paraziți: puricii, păduchi, păduchi, nematode intestinale, viermi rotunzi, tenii, în plus, în orice etapă a ciclului lor de viață. Indivizii morți sunt excretați din corpul animalului în mod natural în timpul procesului de defecare.

Știați? Pisicile pot emite până la 100 de sunete diferite, cu 90% mai mult decât câinii..

Indicații de utilizare

După un studiu atent al instrucțiunilor de utilizare a medicamentului descris mai sus, este clar că el va fi eficient în combaterea următoarelor probleme:

 • puricii, păduchii, căpușele, păduchii și alți paraziți de pe piele;
 • toxocarioza și echinococ;
 • hookworm și tricocefaloză;
 • dipilidioză;
 • alte tipuri de leziuni nematoase și de cestoză.

În oricare dintre aceste cazuri, medicamentul este utilizat atât pentru tratarea, cât și pentru prevenirea problemei, cu singura diferență în doza utilizată.

Utilizarea medicamentului pentru purici

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Ratele și regularitatea utilizării medicamentului "Dironet" depind de forma medicamentului achiziționat, de tipul problemei și de vârsta pisicii, prin urmare, în fiecare caz individual, există particularități de utilizare, tablete, suspensii sau picături din această compoziție..

Suspensie

Pentru tratamentul invaziei helmintice a pisicilor, se recomandă administrarea unică a medicamentului, de preferință cu o oră înainte de hrănirea animalelor de dimineață. În acest caz, este foarte ușor să calculați doza necesară, deoarece nu trebuie să cadă mai mult de 1 ml de substanță pe 1 kg de animal. Dacă greutatea pisoiului nu depășește 0,5 kg, este recomandabil să amestecați medicamentul cu 0,3 ml de apă fiartă și răcită la temperatura camerei. Rata de utilizare a medicamentului „Dironet Junior” este calculată conform acelorași reguli, numai acest formular poate fi utilizat începând cu vârsta de trei săptămâni a animalului.

Important! Agitați bine înainte de a utiliza medicamentul, deoarece are o tendință crescută de delaminare..

De obicei, nu există probleme cu administrarea suspensiei Dironet, deoarece aroma și gustul somonului contribuie doar la consumul mai rapid al medicamentului de către animale. Dacă nu este cazul, în ultimă instanță, puteți stoarce cantitatea necesară pe rădăcina limbii pisicii folosind o seringă sau puteți amesteca o doză măsurată din suspensie cu o cantitate mică de alimente..

În scop preventiv, medicamentul este administrat animalului de trei ori pe lună., precum și cu câteva săptămâni înainte de vaccinare sau împerechere și nu sunt necesare restricții alimentare înainte de administrare.

Suspensia „Dironet”

Pastile

Dironet este furnizat sub formă de tablete sub denumirea 92556, adesea 200 de tablete pe ambalaj. Calculul dozei necesare pentru pisici în tablete este mult mai ușor atunci când vine vorba de un animal adult, deoarece există un comprimat la 10 kg de greutate vie. Este foarte dificil pentru pisici, care cântăresc adesea câteva sute de grame, să ghicească cu partea potrivită, astfel încât medicii veterinari recomandă utilizarea unei suspensii.

Comprimatele sunt așezate pe rădăcina limbii și hrănite cu forța sau zdrobite și amestecate cu alimente, cu toate acestea, în acest din urmă caz, există întotdeauna posibilitatea ca animalul să părăsească o parte din hrană. Pentru tratamentul nematodelor și cestodozelor, medicamentul este administrat pisicii o singură dată, iar în scop preventiv, acțiunea se repetă în fiecare trimestru.

Luând pastile

Picături

Picăturile sunt ambalate în tuburi de pipetă separate, făcându-le mult mai ușor de utilizat. Proprietarul pisicii rupe doar vârful pipetei și apoi aplică conținutul greabănului, căzând de mai multe ori în diferite locuri de-a lungul coloanei vertebrale (principalul lucru este că animalul de companie nu poate ajunge în acest loc și linge medicamentul cu limba).

Atunci când se tratează animale tinere și pisoi de paraziți ai pielii, este important să se țină cont de greutatea lor, deoarece doza recomandată a compoziției este de 0,1 ml per 1 kg:

 • pentru pisici cu greutatea de până la 1 kg - 3 picături;
 • pentru animale de companie peste 1 kg - 5 picături.

Vă sfătuim să citiți despre picături de purici pentru pisici și pisici.

Calculul dozei pentru tratamentul pisicilor și pisicilor adulte se efectuează la o rată de 0,2 ml de produs pe 1 kg de greutate vie, care ar trebui să fie luată în considerare dacă animalul dvs. de companie are mai mult de un an. Este de remarcat faptul că luarea în considerare a greutății animalului este o condiție prealabilă, totuși, nu numai pentru calcularea corectă a dozei necesare a medicamentului, ci și pentru cumpărarea celui mai avantajos tip de ambalaj.

Tratamentul pisicilor cu picăturiMedicamentul este eficient chiar dacă a apărut o infecție atât cu paraziți externi, cât și interni.

Ratele de utilizare a fiecărei forme de medicament "Dironet" sunt prezentate în tabel:

Greutatea animalelor Doza de medicament Doza în pipete picurătoare
Pisoii de la vârsta de două luni
Până la 1 kg Suspensie 1 ml per 1 kg 3 picături
Mai mult de 1 kg 5 picături
Pisici adulte
Până la 5 kg Tablete - 1/2, suspensie - 1 ml per 1 kg de greutate 0,2 ml per 1 kg de greutate corporală

Contraindicații și efecte secundare

Indiferent de forma de eliberare a medicamentului descris, există o serie de cazuri când este mai bine să nu-l utilizați pentru tratamentul sau prevenirea bolilor parazitare ale unui anumit animal..

În special, acest lucru se aplică următoarelor cazuri:

 • cu o stare slabita si slabita a animalelor;
 • la sarcina și alăptarea pisicilor;
 • pisoi cu vârsta de până la două luni (cu excepția cazurilor extreme de aplicare a suspensiei Dironet Junior);
 • cu boli infecțioase la animale;
 • cu intoleranță individuală la componentele individuale constitutive ale medicamentului;
 • cu exacerbarea bolilor renale și ficat (dar în acest caz merită consultat suplimentar cu un specialist).
Sarcina la o pisică

Efectele secundare ale utilizării compoziției "Dironet" sunt extrem de rare, dar o încălcare a dozei sau utilizarea unui medicament expirat amenință cu otrăvirea, cu manifestarea unor astfel de simptome de bază:

 • greaţă;
 • vărsături;
 • tremurături musculare;
 • încălcări ale coordonării mișcărilor;
 • salivație excesivă;
 • slăbiciune generală.

Dacă mai multe semne apar simultan din această listă, dacă este posibil, merită să eliminați resturile medicamentului din corpul pisicii și, dacă este necesar, să utilizați alte medicamente pentru tratamentul simptomatic al animalului de companie.

Important! Înainte de a utiliza medicamentul, este important să vă asigurați că pisica are o stare bună de sănătate și bunăstare și, de asemenea, să excludeți posibilitatea de a utiliza alte medicamente..

Analogi și prețuri

Dacă compoziția "Dironet" nu a fost în farmacia veterinară, atunci puteți acorda atenție altor medicamente similare în acțiune, de exemplu:

 1. „Complex prazicid” (include invermectină, levamisol, praziquantel și tiametoxam), care costă de la 150 de ruble.
 2. "Bastion" (ingredient activ - selamectină), al cărui preț începe de la 700 de ruble.
 3. "Avocat" - este format din imidacloprid, moxidectină și costă aproximativ 1000 de ruble.
 4. „În sus” (include praziquantel, aversectin și fipronil), care costă de la 200 de ruble.

Analogii medicamentului Dironet

Prețul "Dironet" depinde de forma eliberării: picături pe greabăn - de la 200 de ruble, tablete - de la 175 de ruble și suspensie - de la 190.

Conditii de depozitare

Orice formă de medicament „Dironet” trebuie păstrată numai în ambalaj original închis, separat de hrană și hrană pentru animale. În plus, medicamentul nu trebuie expus la lumina soarelui, iar temperatura din magazin este menținută întotdeauna la 0 ... + 25 ° C. Reziduurile medicamentului sunt eliminate în conformitate cu cerințele legislației, împiedicându-l să pătrundă în sol sau în corpurile de apă. Perioada de valabilitate - nu mai mult de doi ani de la data producției.

Aflați și despre preparat "Prazitel" (suspensie împotriva helmintilor) pentru pisici și pisici.

„Dironet” este o soluție bună pentru multe situații în care este necesară tratarea sau prevenirea bolilor parazitare ale pisicilor. Cu toate acestea, pentru a exclude un posibil efect negativ asupra corpului unui anumit animal, este recomandabil să se consulte din nou cu un medic veterinar.

Feedback de la internauți

Picături pe greabăn pentru pisici adulte AVZ "Dironet spot-on" - E simplu)

AVANTAJE: preț rezonabil, eliminarea rapidă și eficientă a paraziților

DEzavantaje: picăturile miros neplăcut, salivație la pisică

Bună ziua, dragi prieteni, abonați și doar oaspeți ai site-ului. În această vară, mult timp, pisica noastră a trebuit să locuiască în afara orașului, într-o casă privată. Acolo mergea periodic în curte. Nu a existat niciun contact direct cu alte animale, dar pisica a ridicat gândacul de purici și, din moment ce a venit timpul să trateze pisica de la viermi, s-a decis să cumpere picături pe greaban. În farmacia veterinară, au selectat opțiunea și doza potrivită în funcție de greutatea și vârsta pisicii. Deci, în această recenzie vom vorbi despre picăturile pe greabăn de la viermi, precum și puricii, păduchii și căpușele. În pachet sunt 3 tuburi - pipete. Un tub poate fi achiziționat. Așa că am cumpărat una. Prețul pentru unul este de 107 ruble. Există suficiente informații pe pachet pentru a înțelege ce fel de medicament se află în fața noastră și cum să îl folosim. Metoda de aplicare este foarte simplă. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale acestui medicament antiparazitar. Medicamentul este eliberat fără prescripție medicală. Tubul de pipetă conține 1 ml de substanță. Pentru a activa pipeta, pur și simplu rupeți sau tăiați vârful și aplicați substanța pe greaban animalului. Acesta este locul care nu este disponibil pentru lins. În același timp, pisica nu a experimentat niciun disconfort. Întreaga procedură durează doar câteva minute. Fără nervi și fără răni. Dar ... În cazul meu, pisica a început să zgârie cu labă locul pe care am aplicat picăturile. Și apoi a încercat să-și lingă laba. Și după toate acestea, a scăpat. Pisicuța nu s-a simțit bine. După 10 minute, s-a liniștit, a apărut pe greabăn un loc gras, care a dispărut literalmente într-o zi. Da, picăturile au un miros foarte plăcut. Acest lucru trebuie luat în considerare. Pisica miroase neplăcut în primele ore. Pisica a suferit procedura de a scăpa bine de paraziți. Excluzând momentul salivei, grozav. Cu siguranță nu există purici. Viermi, sper și eu. Picături pe greabăn pentru pisici adulte AVZ "Dironet spot-on" Vă recomand să cumpărați ..matilda31https: //otzovik.com/review_6949118.html

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dironet pentru pisici