Revizuirea celor mai bune medicamente antihelmintice pentru pisici

Helmintiaza este o boală destul de frecventă la pisici și bebeluși felini. Antihelmintica pentru pisici este o parte esențială a unui dulap pentru medicamente pentru animale de companie. Paraziții pot intra în animale cu hrană. Acestea includ carne și pește crud. De asemenea, animalul dvs. de companie se poate infecta prin contactul cu alte animale de companie infectate. Paraziții pot fi găsiți și pe pantofii de exterior. Dacă ați văzut că ceva nu este în regulă cu pisica dvs., atunci trebuie urgent să stabiliți cauza sănătății sale slabe.

 • a apărut o erupție pe urechi sau ochii au început să se stingă;
 • diareea, vărsăturile au început;
 • scădere severă în greutate;
 • apariția petelor roșii sub palton;
 • slăbiciune sau anemie.

Care sunt tipurile de paraziți

Desigur, există o mulțime de soiuri ale acestor reprezentanți, dar se pot distinge cele mai frecvente, care includ: trematoze, cestodoze și nematoze.

Trematodoze

Acest tip de parazit include plămânii, ficatul și viermii fluke. Numai un agent antihelmintic pentru pisici împotriva trematodelor nu va ajuta. În acest caz, este necesar ca medicul veterinar să prescrie un tratament cuprinzător.. Dacă pisica se infectează cu acești viermi, atunci are un apetit foarte slab, care alternează cu gula. Animalul de companie dezvoltă diaree și vărsături gălbui. După contractarea trematodelor, pisica începe să aibă dureri abdominale severe..

Cestodoză

Cestodozele sunt viermi plati care pot provoca doua tipuri de boli la pisici: alveococoza si dipilidioza. Folosind un antihelmintic, puteți elimina viermii de la animalul dvs. de companie.

Nematode

Viermii rotunzi sunt nematode. Acestea provoacă hookworm și toxascadiasis. Puteți elimina acești paraziți din corpul pisicii fără a utiliza ajutorul unui tratament complex..

Tipuri de viermi

Tipurile existente de medicamente antihelmintice

Astăzi există o selecție largă de diferite antihelmintice, a căror funcție este de a distruge viermii din corpul pisicii.. Pot fi cumpărate în aceste tipuri:

 1. pastile;
 2. pastă sau suspensie;
 3. picături;
 4. injecții;
 5. cubulețe de zahăr.

Tabletele antihelmintice, deși eficiente, au dezavantajele lor. Este problematic să faci pisica să mănânce acest remediu. Picăturile sunt bune pentru utilizare deoarece trebuie aplicate pe pielea animalului de companie, în care sunt absorbite rapid și încep să lupte cu viermi rotunzi sau plati.

Medicamentul, care sub formă de pastă, trebuie tras într-o seringă specială și strâns în gura animalului de obraz, dar trebuie să vă asigurați că îl înghite. Se pot injecta și injecții antihelmintice. Medicamentele antihelmintice sunt produse atât de producătorii străini, cât și de cei interni.

Caracteristici detaliate ale antihelminticului

Cele mai frecvente pastile antihelmintice pentru pisici sunt:

 • Febtal;
 • Drontal;
 • „Kaniquantel”.

Febtal

Aplicați „Febtal” este necesar luând un comprimat pentru un animal de companie care cântărește trei kilograme. O dau timp de trei zile înainte de micul dejun. Este bine, deoarece nu are un gust medicinal specific, la fel ca alte medicamente..

Drontal

Greutatea unei tablete Drontal este de 350 de grame, care pentru o pisică cântărește mai mult de patru kilograme. Acest antihelmintic este un produs medicinal destul de popular, deoarece poate fi folosit pentru a scăpa de multe tipuri de paraziți. Este important să ne amintim că acest medicament nu trebuie administrat unui copil felin care nu are mai mult de trei luni..

Drontal

Caniquantel

Medicamentul pentru viermi numit „Kaniquantel” este un medicament puternic care trebuie utilizat foarte atent. O tabletă este concepută pentru o greutate de 10 kilograme. Nu utilizați antihelmintic pentru pisicile gravide. De asemenea, este strict interzisă administrarea unui copil felin care nu are mai mult de trei luni..

Antihelmintic eficient sub formă de picături

Există momente în care o pisică înghite de bună voie pilula în sine sau cu mâncare gustoasă care întrerupe mirosul, dar această metodă nu funcționează întotdeauna, deoarece au un simț al mirosului foarte bun și refuză să le folosească ca reacție de protecție. Ce trebuie făcut în acest caz? Picăturile sunt calea de ieșire:

 • „Profender”;
 • "Bastion".

Picături

Este interzisă utilizarea „Profender” pentru tratamentul viermilor la bebelușii felini care nu au mai mult de opt luni. Medicamentul Stronghold începe să acționeze foarte repede. Picăturile sunt aplicate pe piele, dar un loc precum greabanul este cel mai bun, deoarece animalul este dificil de atins. Dacă ungi cu picături unde pisica începe cu ușurință să le lingă, atunci va avea un reflex gag..

Medicamente sub formă de pastă

Astfel de medicamente antihelmintice sunt destul de populare de utilizat pentru uciderea paraziților de către proprietarii de animale de companie, deoarece sunt ușor de utilizat.. De cele mai multe ori cumpără medicamente cu acest nume:

 • Dirofen;
 • „Prazicid”;
 • "Parazit".

Pasta de Dirofen

Cel mai bine este să dați antihelmintic în timpul mesei de dimineață a pisicii. O seringă este inclusă în medicamentul Prazicide. Medicamentul „Parasitel” este periculos pentru bebelușii felini în vârstă de trei luni. Una dintre componentele pastei "Diferon" este uleiul de dovleac, care are proprietăți antihelmintice..

Medicamente sub formă de cuburi de zahăr

Ca o alternativă bună la pastilele pentru pisici, puteți opta pentru medicamente pentru zahăr sub formă de cuburi. Acestea includ „Poliverkan”. Acest medicament a apărut în farmacii nu cu mult timp în urmă, dar este solicitat cu nerăbdare în rândul clienților.. Cuburile de zahăr sunt folosite atât pentru pisici, cât și pentru câini. Animalele de companie sunt bucuroase să mănânce „Polivercan”, deoarece are un gust și un miros plăcut. Este dat în forma sa pură sau poate fi dizolvat în apă, din care funcțiile sale nu se schimbă.

Polivercan

Ce este bun pentru pisoi

În principiu, aceleași medicamente antihelmintice sunt utilizate pentru tratarea pisoilor ca și pentru adulți, dar trebuie respectată doza adecvată. Cel mai bine este să alegeți medicamente speciale. Cel mai frecvent antihelmintic utilizat pentru un pisoi este:

 • Troncil-K;
 • Pirantel;
 • „Prazicid pentru pisici”.

Troncil-K

Măsuri preventive

Măsurile preventive se efectuează cel puțin de două ori pe an, chiar și pentru acele animale de companie care nu ies deloc afară, deoarece acestea încă prezintă un risc de infecție. Un antihelmintic precum:

 • Dironet;
 • Drontal;
 • „Azinox”.

Dironet

Aceste medicamente bune pot influența funcțiile vitale ale paraziților și, astfel, contribuie la distrugerea lor. Nu toți proprietarii pot face injecții din viermi pentru pisici, dar dacă încă mai au abilități bune în acest sens, atunci unul dintre acești viermi ar trebui să fie ales:

 • Ivomek;
 • „Barmek”;
 • „Novomek”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Revizuirea celor mai bune medicamente antihelmintice pentru pisici