Medicamente antihelmintice pentru pisici

Este necesar să se utilizeze medicamente antihelmintice pentru pisici nu numai atunci când sunt detectați paraziți, ci și pentru a preveni apariția acestora. Unii proprietari consideră în mod eronat că deparazitarea ar trebui să fie efectuată exclusiv de animalele care merg pe stradă, dar paraziții pot pătrunde în corpul animalului prin hainele sau pantofii gospodăriilor, alimente, apă sau în alte moduri. Antihelminticul regulat este o garanție a sănătății animalului de companie, dar supus pregătirii corecte.

Medicamente antihelmintice pentru pisici

În farmacii, este prezentată o mare selecție de medicamente, care diferă sub formă de eliberare, compoziție și alte caracteristici. Acest lucru uneori complică alegerea proprietarilor de animale de companie. Luați în considerare cele mai populare medicamente recunoscute de medicii veterinari și proprietarii de animale de companie.

 • Milbemax. O combinație de praziquantel și milbemicină oximă este considerată unul dintre cele mai bune medicamente antihelmintice pentru pisici. Disponibil în 2 versiuni - pentru pisici mari, pentru pisoi și pisici mici. Este potrivit atât pentru tratament, cât și pentru prevenire. Poate fi utilizat pentru animale cu greutatea de până la 0,5 kg. Costul unui pachet de 2 tablete variază de la 300 la 480 de ruble, în funcție de scop.
  Mai multe detalii: Melbimax pentru pisici
 • Drontal. Compania germană Bayer a dezvoltat un medicament împotriva viermilor pe baza a două ingrediente active - praziquantel și pironat embonat. Datorită acțiunii lor combinate, este asigurată o eficiență ridicată. Agentul poate fi folosit pentru a distruge viermii rotunzi și tenii, precum și pentru a preveni apariția acestora. Principalul avantaj al medicamentului este că ajută la îndepărtarea paraziților din corpul animalului. Nu este nevoie să dai un laxativ. Dozajul este calculat simplu - 1 comprimat pe 4 kg de greutate. Un pachet de două tablete Drontal costă aproximativ 300 de ruble.
  Mai multe detalii: Drontal pentru pisici
 • Caniquantel. Completează lista medicamentelor importate extrem de eficiente și sigure împotriva viermilor. Combinația dintre praziquantel și fenbendazol funcționează împotriva nematodelor, cestodelor și trematodelor. Aportul obișnuit al unui comprimat este suficient pentru a uita de paraziții interni. Potrivit pentru prevenire. Un pachet de 12 sau 24 de comprimate este destul de scump. În multe farmacii, tabletele sunt vândute pe articol - 60-70 ruble. pe bucată De obicei, o tabletă este suficientă pentru un vierme, deoarece este concepută pentru greutatea de 10 kg.
  Mai multe detalii: Caniquantel pentru pisici
 • Febtal. Dintre antihelmintici domestici, Febtal este cel mai popular. A fost dezvoltat de compania rusă Agrovetzashita. Medicamentul fenbendazol are o aromă plăcută pentru pisici, așa că adesea îl mănâncă fără constrângere. În comparație cu medicamentele importate, Febtal este ieftin - un pachet de 6 comprimate va costa 125-140 ruble.

Tablete pentru viermi

Unii producători adaugă diverse arome tabletelor, astfel încât animalele de companie să le poată mânca fără a fi forțate. Uneori proprietarii reușesc să ascundă medicamentul în mâncare, dar în majoritatea cazurilor trebuie să-l pună pe rădăcina limbii.

Notă! Oferiți antihelmintici dimineața, de preferință cu o jumătate de oră înainte de hrănire.

Pastele și suspendările

Medicamentele antihelmintice sub formă de paste și suspensii sunt adesea utilizate pentru pisoi. Inițial, acestea au o concentrație mai mică de substanțe active, astfel încât utilizarea lor este mai sigură pentru un organism tânăr, fragil. Unele medicamente pot fi utilizate de la 2-3 săptămâni de la naștere. Astfel de medicamente antihelmintice pentru pisici pot fi utilizate înainte de vaccinare.

Cele mai populare paste și suspensii includ:

 • Prazicid. Cunoscuta companie rusească Api-San suspension este produsă în două variante - pentru pisoi și pisici. Are un gust bun pentru animale. Distruge viermi de diferite tipuri în toate etapele de dezvoltare, deoarece conține praziquantel, pirantel și febantel. Dozajul este calculat în funcție de greutatea și concentrația ingredientelor active. La vânzare există sticle de diferite capacități - de la 5 la 10 ml. Preț - de la 130 de ruble.
  Mai multe detalii: Prazicid pentru pisici
 • Prazitel. Completează lista medicamentelor antihelmintice cu spectru larg utilizate pentru pisici. Potrivit pentru animale de la 3 săptămâni. Diferă în versatilitate, poate fi utilizat pentru tratament și prevenire. Acțiunea medicamentului se datorează combinației de praziquantel și pirantel. Prețul unei sticle de 15 ml este de la 110 ruble.
  Mai multe detalii: Prazitel pentru pisici
 • Dironet. Pentru animalele adulte și pisoii, au fost dezvoltate două versiuni de suspensii, care diferă prin compoziție. Instrumentul are un spectru larg de acțiune, prin urmare este bine utilizat pentru prevenirea și tratamentul invaziilor helmintice de orice complexitate în toate etapele de dezvoltare. O sticlă de suspensie (15 ml) cu aromă de somon costă de la 160 de ruble.
  Mai multe detalii: Dironet pentru pisici
 • Dirofen. Este disponibil în mai multe versiuni, astfel încât este ușor să alegeți cea mai bună opțiune pentru animalul dvs. de companie, ținând cont de vârsta și greutatea acestuia, precum și de problema existentă. Pasta este ambalată în seringi polimerice de diferite capacități, deci este convenabil să o dozați. Suspensia este ambalată în flacoane și completată cu o seringă de distribuire. Particularitatea pastei este că conține ulei de dovleac, care are un efect antihelmintic, dar acționează în același timp ușor asupra corpului animalului. Produs pentru pisici și pisici. Preț - de la 145 de ruble.
  Mai multe detalii: Dirofen pentru pisici

Suspendarea de la viermi

Picături externe

Antihelminticele sub formă de picături pentru uz extern sunt foarte convenabile de utilizat. Astfel de medicamente antihelmintice se aplică pisicilor de pe greabăn. Nu este nevoie să forțați pastilele în animal sau să stoarceți o suspensie dintr-o seringă, în timp ce acestea nu sunt inferioare eficienței. Prin piele, substanțele active pătrund cu ușurință în fluxul sanguin și apoi sunt transportate în tot corpul.

Următoarele picături sunt cel mai frecvent utilizate pentru pisici:

 • Bastion. Un medicament pe bază de selamectină ucide paraziții externi și viermii rotunzi. Disponibil în pipete de diferite dimensiuni, astfel încât alegerea celei mai bune opțiuni nu este dificilă. Prețul unei pipete este de 220-340 ruble, în funcție de volum.
  Mai multe detalii: Cetate pentru pisici
 • Inspector Total. Picăturile pe greabăn, care includ fipronil și moxidectină, ajută la combaterea eficientă a căpușelor, puricilor, păduchilor și nematodelor. Potrivit atât pentru măsuri profilactice cât și terapeutice. Costul unei pipete este de 350-390 de ruble, în funcție de greutatea pentru care este proiectată.
  Mai multe detalii: Inspector Total pentru pisici
 • Profender. Cel mai bun antihelmintic sub formă de picături, deoarece acționează atât pe rotunde, cât și pe tenii, spre deosebire de medicamentele anterioare. Convenabil de utilizat și distribuit, deoarece este produs în pipete de diferite dimensiuni. Preț - 320-450 ruble. pentru o pipetă.
  Mai multe detalii: Profender pentru pisici

Notă! Drops Inspector și Stronghold nu sunt potrivite pentru prevenirea invaziilor helmintice, deoarece acționează numai asupra viermilor rotunzi. În acest caz, va trebui în plus să administrați comprimate sau suspensie..

Picături de la viermi

Pe lângă formele de dozare enumerate, cuburile de zahăr Polivercan pot fi utilizate pentru deparazitare. Câinii le mănâncă direct din mână, dar pentru pisici este pregătită o soluție medicinală. Cuburile sunt dizolvate în apă și apoi amestecul preparat este alimentat animalului dintr-o seringă fără ac.

Maria, proprietara unei pisici britanice:

„Am observat că pisica a devenit letargică și apetitul s-a înrăutățit. După teste, a fost găsit toxocar. Medicul l-a prescris pe Profender. Am fost surprins că picăturile trebuie aplicate extern, nu în interior, dar am făcut totul conform instrucțiunilor. A doua zi, am văzut viermi în fecale, deși am dat în mod regulat pastile pentru paraziți. Câteva zile mai târziu, Muska a început să se întoarcă la viața ei obișnuită. O lună mai târziu, procedura s-a repetat, testele s-au făcut - nu s-au găsit viermi. Un produs bun și ușor de utilizat ".

Andrey, crescător de pisici persane:

„Folosim în mod regulat Milbemax pentru animale adulte și pisici. Efectele secundare nu au fost niciodată observate, deși am întâlnit recenzii negative pe Internet. Cred că în astfel de cazuri oamenii cumpără un fals. Medicamentul nu este ieftin. De obicei cumpăr la o farmacie, așa că sunt încrezător în calitatea și siguranța produsului ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Diana, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„În majoritatea cazurilor, recomand proprietarilor să utilizeze Milbemax, Drontal sau Caniquantel. După cum arată practica, medicamentele importate sunt mai puțin susceptibile de a provoca efecte secundare. Da, sunt mai scumpe, dar nu ar trebui să economisiți sănătatea animalelor de companie. Pasta de dirofen de la un producător autohton este potrivită pentru pisoi ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicamente antihelmintice pentru pisici