Pirantel pentru pisici

Pirantelul este un medicament antiparazitar utilizat pentru a ucide viermii rotunzi la pisici și la oameni. Diferă în acțiune rapidă și eficiență ridicată. Și, deși medicamentul a fost dezvoltat inițial pentru oameni, este utilizat cu succes în medicina veterinară pentru a trata infestările helmintice. O substanță care distruge viermii este toxică, deci nu ar trebui să utilizați medicamentul fără a consulta un medic.

 • celuloză microcristalină;
 • talc;
 • lactoză;
 • stearat de magneziu;
 • dioxid de siliciu etc..

Pirantel pentru pisici

Comprimatele sunt ambalate în blistere a câte 3 bucăți. Fiecare blister este ambalat individual într-o cutie de carton și completat cu instrucțiuni de utilizare.

O suspensie de culoare albă sau gălbuie exterior și o consistență ușor vâscoasă este ambalată în sticle de polimer, de obicei 15 ml fiecare, dar uneori se găsesc și alte volume - 10 sau 20 ml. 1 ml de lichid medicinal conține 50 mg de substanță activă. Include si:

 • apa purificata;
 • glicerol;
 • emulsie simeticonă;
 • sorbitol și altele.

Pirantel pentru pisici

Suspensia este adesea utilizată pentru a trata copiii. Din acest motiv, compoziția include zaharoză, care conferă medicamentului un gust dulce și diverse arome.

Este posibil ca pisicile să Pirantel

Pamoatul pirantel este adesea inclus în medicamentele antiparazitare pentru animale, dar este de obicei combinat cu alte ingrediente active, cum ar fi praziquantel. Întrebarea dacă Pirantel poate fi dat unei pisici îi îngrijorează pe mulți proprietari de animale de companie. Este posibil să se utilizeze un preparat uman pentru pisici, dar de preferință sub formă de suspensie, deoarece este dificil să se calculeze doza exactă în tablete datorită concentrației mari de substanță activă..

O supradoză de medicamente poate avea consecințe grave, deci nu vă auto-medicați. Este necesar să consultați un medic, astfel încât acesta să calculeze corect doza. În plus, medicamentul acționează asupra anumitor tipuri de paraziți, prin urmare, trebuie să treceți mai întâi testele.

Cum se

Pirantel distruge eficient paraziții interni. Principiul său de acțiune este blocarea transmiterii impulsurilor nervoase. Ca urmare a acestui efect, apare paralizia, ceea ce duce la moartea viermilor. După ingestie, concentrația maximă a substanței active apare în doar 1-3 ore, astfel încât medicamentul acționează rapid. Este capabil să distrugă numai larvele și indivizii maturi sexual, dar nu afectează ouăle paraziților.

Pirantel pentru pisici

Particularitatea medicamentului este că practic nu este absorbită în sânge. Substanța activă rămâne în intestin, prin urmare distruge efectiv diferiți viermi rotunzi. Parțial ingredientul activ este metabolizat în ficat. Se excretă în principal în fecale. Agentul antiparazitar promovează eliberarea viermilor în exterior, astfel încât aceștia nu vor otrăvi corpul animalului cu produse de descompunere după moarte, ceea ce înseamnă că riscul de intoxicație este redus.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Pirantel pentru pisici este utilizat, precum și pentru oameni, pentru a distruge următoarele tipuri de viermi:

 • viermi;
 • acnee intestinală;
 • trichostrongilid;
 • anchilostomid;
 • ascaris;
 • trichinella.

Agentul antiparazitar nu funcționează pe tenii. În ceea ce privește viermii, prezintă activitate slabă, prin urmare, alte medicamente sunt selectate pentru a le distruge.

Cum să-i dai pisicii o pastilă

Notă! Pirantel nu este utilizat pentru a preveni infestările helmintice la pisici. În aceste scopuri, este mai bine să alegeți un medicament conceput special pentru animale..

Cum se aplică

Dacă nu știți cât Pirantela să dați unei pisici, merită să luați în considerare faptul că doza este calculată luând în considerare greutatea - 5 mg de substanță activă la 1 kg de greutate animală. Dacă se utilizează o suspensie, atunci 1 ml de lichid medicinal se calculează pentru 10 kg de greutate. Pentru o pisică medie care cântărește 5-6 kg, este suficient 0,5 ml. Pentru animalele de companie mari, doza poate fi crescută la 1 ml, iar pentru pisoii mici, redusă la 0,2-0,3 ml. Pentru a măsura cantitatea exactă de suspensie, puteți utiliza o seringă pentru insulină sau o seringă obișnuită de unică folosință.

Cu o puternică invazie helmintică, doza poate fi crescută la 10 mg pe 1 kg de greutate corporală. Doar un medic poate calcula doza exactă. Se ia în considerare nu numai greutatea animalului, ci și gradul de infecție cu viermi, starea generală de sănătate și alți factori..

Dacă se utilizează comprimate, o doză unică pentru animalele adulte este ¼ din comprimat, iar pentru pisoi este 1/8. Cu o infecție puternică, doza este dublată, adică animalele de companie adulte au nevoie de o jumătate de pastilă, iar pisoii au nevoie de un sfert.

Dați medicamentul dimineața. Procedura se repetă a doua zi dimineață. După 10 zile, trebuie să reluați testele. Cu teste pozitive, medicamentul se repetă.

Suspensia este turnată în gura animalului în gură cu forța. Pentru a împiedica animalul de companie să-l scuipe, lichidul trebuie injectat cu o seringă fără ac în zona obrazului sau în rădăcina limbii. Comprimatul trebuie zdrobit și amestecat cu o cantitate mică de furaje. Tratează un animal cu un tratament pregătit. Dacă pisica refuză să mănânce alimente cu medicamente, atunci pulberea de pe tabletă trebuie diluată cu apă și animalul de companie trebuie beat..

Cum să oferi pisicii tale o suspendare

Înainte de a utiliza agentul antiparazitar, animalul nu trebuie să urmeze o dietă de foame. Deoarece Pirantel promovează eliberarea viermilor din organism, laxativele nu se iau nici înainte, nici după administrare. Nici alte măsuri speciale nu sunt necesare..

Contraindicații și efecte secundare

Medicația este strict interzisă pentru pisici în următoarele cazuri:

 • în timpul sarcinii;
 • în timpul alăptării;
 • cu boli infecțioase;
 • cu epuizare;
 • cu afecțiuni hepatice și renale severe.

Medicamentul este, de asemenea, interzis pentru pisoi cu o greutate mai mică de 500 g. Nu utilizați medicamentul pentru pisici cu vârsta sub 1 lună..

Notă! Nu combinați utilizarea medicamentului și a piperazinei, deoarece neutralizează efectul acestuia.

Pirantel nu trebuie administrat împreună cu alte medicamente antiparazitare. În astfel de cazuri, toxicitatea medicamentului crește și riscul de otrăvire crește..

Pisică la veterinar

Dacă se respectă dozele recomandate, medicamentul este în general bine tolerat de animale. Uneori apar reacții adverse:

 • vărsături;
 • greaţă;
 • salivare crescută;
 • diaree;
 • depresie și apatie;
 • refuzul de a mânca.

În plus, cu intoleranță la componente, poate apărea o reacție alergică. Se poate manifesta în diferite moduri: urticarie, mâncărime, roșeață, tulburări ale sistemului digestiv etc. În acest caz, utilizarea medicamentului este anulată, animalului i se administrează antihistaminice și se prescrie un tratament simptomatic..

Simptome de otrăvire

Dacă doza este calculată incorect, Pirantel poate provoca otrăvire la o pisică, deși pentru oameni este considerată toxică scăzută. Următoarele simptome indică otrăvire:

 • greață și vărsături severe;
 • palpitații cardiace;
 • slăbiciune;
 • agitație excesivă;
 • lipsa poftei de mâncare;
 • afectarea coordonării mișcărilor;
 • tremurul membrelor;
 • salivare crescută;
 • convulsii;
 • transpirații abundente.

Dacă sunt detectate simptome ale unui supradozaj, animalul de companie ar trebui să facă spălare la stomac. Apoi dați un adsorbant pentru a elimina substanța toxică din corp. Poate necesita, de asemenea, tratament simptomatic sau terapie de susținere (vitamine, imunostimulante etc.).

Cât este

Unii proprietari de pisici cumpără Pirantel pentru tratamentul infestărilor helmintice datorită prețului său scăzut:

 • tablete 3 buc. - de la 29 la 45 de ruble;
 • suspensie 15 ml - de la 35 la 65 de ruble.

Acest medicament este accesibil pentru toți proprietarii de animale de companie. O puteți cumpăra de la orice farmacie cea mai apropiată. Nu este nevoie să căutați o farmacie veterinară sau să fugiți la un magazin de animale de companie.

Recenzii proprietarului

Diana, proprietarul unui pisoi de 5 luni:

„Când copilul nostru a fost diagnosticat cu viermi, Pirantel a fost prescris. Am folosit și acest medicament pentru un pisoi. Membrii senior din gospodărie au acceptat-o. Au tolerat bine toate medicamentele, au scăpat complet de viermi. Principalul avantaj este prețul mic. Sticla are doar 50 de ruble ".

Victoria, proprietarul pisicii Angora:

„De mult timp folosesc Pirantel pentru cursa de viermi a pisicii mele. Procedura se desfășoară la fiecare 6 luni. Nu au existat efecte secundare. Acest medicament este prezent în aproape toți agenții antiparazitari pentru animale, doar că aceștia costă mai mult un ordin de mărime. Dar de ce să plătim mai mult dacă rezultatul este același?! "

Recenzii ale medicilor veterinari

Ludmila, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Folosesc Pirantel în cabinetul meu de mult timp. Și, deși medicamentul este pentru oameni, ajută și animalele să scape de viermi. Pentru prevenire, nu recomand utilizarea acestuia, deoarece nu distruge viermii (este mai bine să alegeți un medicament cu spectru larg), dar pentru tratament este o opțiune excelentă. Efectele secundare sunt rare, dar se găsesc în toate medicamentele antiparazitare (încă otravă) ".

Vadim, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Nu recomand utilizarea Pirantel pentru pisici. Farmaciile sunt acum pline de medicamente pentru animale. O doză incorectă poate provoca complicații grave. Nu încercați să economisiți sănătatea animalelor de companie. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pirantel pentru pisici