Cele mai periculoase 10 rase de pisici din lume

În ciuda faptului că pisicile sunt de obicei asociate cu creaturi drăguțe și amabile, există 10 rase dintre cele mai periculoase din lume. Felinele sunt prădători prin natură, dar reprezentanții enumerați mai jos, chiar și după mulți ani de domesticire, se pot comporta agresiv și pot prezenta trăsături inerente rudelor sălbatice. Înainte de a vă face un animal de companie, este recomandabil să aflați caracteristicile rasei alese. La urma urmei, o natură agresivă poate provoca multe probleme, de la lucruri răsfățate la mâini și picioare zgâriată. Acesta din urmă este deosebit de important pentru familiile cu copii mici, deoarece nu toate animalele sunt gata să suporte „manifestări de dragoste” constante din partea lor. Dar trebuie avut în vedere faptul că izbucnirile de agresiune pot fi asociate cu stresul, boala, amenințarea și apoi apartenența la o anumită rasă nu va avea nicio diferență..

Savannah

Abisinieni

Pisicile abisiniene se înțeleg bine cu oamenii și alte animale de companie, dar dacă ceva nu le convine, agresivitatea nu va trebui să aștepte mult. În absența unei atenții suficiente din partea membrilor familiei, aceștia se pot descurca rapid, pot deveni răzbunători și pot răspunde cu zgârieturi și mușcături, chiar fără un motiv aparent. Printre calitățile pozitive ale abisinienilor se numără loialitatea și un intelect dezvoltat. Pot fi instruiți pentru a aduce lucrurile proprietarului și pentru a merge pe lesă.

Abisinieni

siamez

Pisicile siameze cu o culoare ușor de recunoscut și ochi strălucitori au fost mult timp considerate una dintre cele mai răzbunătoare și răzbunătoare. Nu le place atenția excesivă, neglijarea, încălcarea teritoriului sau mâncarea. Pentru orice atitudine inadecvată, ei răspund cu agresivitate, astfel încât proprietarii lor se plimbă adesea cu zgârieturi. Dacă o pisică siameză „decide să fie jignită”, ea se poate răzbuna imediat sau o poate face în cel mai neașteptat moment. Crescătorii nu recomandă să aveți siamezi în prezența copiilor mici care pot jigni pisica inconștient. Cu toate acestea, nu toată lumea împărtășește această opinie, susținând că acestea sunt animale de companie loiale și sociabile..

siamez

Maine Coon

Maine Coons este una dintre cele mai mari pisici domestice cu smocuri caracteristice la urechi și cântărind până la 15 kg. Acestea sunt animale de companie docile, cu un caracter bun și cu o inteligență ridicată, care nu au nevoie de condiții speciale de detenție, dar nu le place să rămână singuri mult timp. Uneori devin imprevizibili și pot fi agresivi, în special față de străini sau fiind excesiv de persistenți. Având în vedere dimensiunea mare a lui Maine Coon, infractorul poate suferi răni grave.

Maine Coon

Bengali

Pisicile bengaleze se disting printr-un temperament impulsiv și un instinct pronunțat de vânătoare. Din copilărie, au nevoie de multă atenție și afecțiune, altfel pisoiul poate deveni un animal agresiv, mai ales dacă un astfel de comportament a fost observat la părinți. Pisicile bengaleze sunt foarte active și curioase, prin urmare nu le place să stea pe mâini și, rămânând singure mult timp, pot face o mizerie completă în casă. Ei nu suportă un ton grosolan sau un strigăt, mai ales unul nerezonabil, care poate provoca, de asemenea, o schimbare a caracterului și a comportamentului nu în bine..

Bengali

Puma de piatră

Rasa a fost obținută prin încrucișarea unei pisici domestice cu o pisică de junglă. Datorită naturii sălbatice și agresive a acestuia din urmă, prezența Cougarului de piatră printre cele mai periculoase pisici este ușor de explicat. Sunt gata să-și recunoască doar stăpânul, în timp ce sunt ostili și neîncrezători față de toți ceilalți. Aceste animale nu sunt deosebit de potrivite pentru familiile cu copii mici sau alte animale de companie, deoarece puma de piatră le va vedea ca un concurent. Va cere o atenție deplină, altfel poate fi jignit și chiar poate fugi de acasă pentru o vreme..

Puma de piatră

britanic

În ciuda aspectului unei jucării de pluș, majoritatea pisicilor britanice au un temperament independent și mândru. Preferă să se distanțeze de oameni, în special de cei din afară, și rareori tolerează să fie ridicați și strânși împotriva voinței lor. Cu această atitudine, zgârieturile și mușcăturile nu vor trebui să aștepte mult. Stabilirea unei relații de încredere cu un britanic este posibilă numai cu comunicarea pe termen lung. În acest caz, puteți obține un animal de companie inteligent și loial, care va deveni un companion excelent..

britanic

Chausie

La lista primelor 10 cele mai periculoase pisici, puteți adăuga Chausie - o rasă obținută prin încrucișarea unui linx de mlaștină sălbatică și a unei pisici domestice. acestea sunt animale de companie foarte iubitoare de libertate, cu un fizic puternic. Au nevoie de mult spațiu și nu le plac spațiile închise, așa că nu vor fi cea mai bună opțiune pentru animale de companie pentru locuitorii apartamentelor din oraș. cu o educație adecvată, un animal de companie cu adevărat educat și ascultător poate fi crescut dintr-un Chausie. Este important din copilărie să nu lăsați pisoiul să se joace cu mâinile și picioarele, mai ales mușcând.

Chausie

Rasa siberiană

Pisicile mari pufoase sunt de multe ori de acord să fie prietene doar cu proprietarul lor și își protejează cu curaj posesiunile de înfrângerea străinilor, astfel încât caracterul lor este adesea comparat cu cel al unui câine. Nu vor fi agresivi fără un motiv întemeiat. Dacă apare unul, vor lupta până la ultimul, pentru că nu degeaba au fost incluși în lista pisicilor periculoase. Siberienii sunt foarte loiali și au nevoie de comunicare, dar atenția obsesivă poate duce și la un comportament agresiv..

Pisică siberiană

Pisica lui Pallas

Pisica lui Pallas este o pisică sălbatică listată în Cartea Roșie, care nu exclude posibilitatea de a o ține acasă. Dar sunt aproape imposibil de îmblânzit. Ele se disting printr-o dispoziție arogantă indomabilă și practic nu se obișnuiesc cu o persoană nici după comunicarea pe termen lung. Aceste pisici mici, cu blană voluminoasă și pufoasă, sunt destul de periculoase pentru oameni și alte animale. Le place să se ascundă și să atace la adăpost. în plus, caninii lor sunt de trei ori mai lungi decât cei ai pisicilor domestice.

Pisica lui Pallas

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai periculoase 10 rase de pisici din lume