6 Dintre cele mai populare rase de pisici fără păr

Pisică chelă

Sfinxurile. Pisici chele. Pare ciudat, dar această rasă a găsit mulți fani. Cunoscătorii acestor animale de companie sunt atrași de grația, inteligența lor incredibilă și fizicul neobișnuit. Sunt prietenoși, ușor de contactat și curățați..

De unde au venit pisicile chele?

Acești reprezentanți ai familiei feline nu sunt creație umană. Istoria lor datează de mai mult de un mileniu. Sunt atât de individuali, încât nu toată lumea își poate aprecia frumusețea deosebită. Acestea sunt animale foarte ciudate, chiar dacă radeți o pisică obișnuită, nu se va dovedi niciodată un sfinx. El nu va fi armonia și forma sa mistică a ochilor.

Pisicile chele nu sunt rezultatul unui experiment de laborator, ci o rasă care s-a născut în mod natural
Pisicile chele nu sunt rezultatul unui experiment de laborator, ci o rasă care s-a născut în mod natural

Se crede că poartă „gena fără păr”. Și o astfel de mutație a avut loc de mai bine de un secol. Astfel de animale erau considerate animale din templu, deoarece erau menționate în analele Egiptului Antic, India și America. Multe imagini ale acestora au fost găsite în temple în tablouri de pe pereți. Într-adevăr, uitându-se în ochii lor uriași, ne putem imagina că sunt plini de energie magică..

Pisicile chele moderne sunt considerate descendenții acestor însoțitori ai templului, deși nu direct. Ocazional, pisicile obișnuite au dat naștere pisoilor neobișnuiți, fără păr. Erau ecouri ale trecutului, care amintesc de pisicile aztece antice. De la începutul secolului al XX-lea, astfel de pisoi au devenit interesați și, pe baza descrierilor istorice, oamenii de știință au început să încerce să reproducă o rasă nouă. Multe încercări nereușite au fost încununate cu succes numai în a doua jumătate a secolului trecut, iar rasa, subliniind originea sa veche, a primit numele mândru „Sfinx”. Care sunt numele pisicilor chele și de la care au venit?

Rase de pisici fără păr

Experimentele pe termen lung privind creșterea acestei rase au ajutat la obținerea multor specii unice de pisici fără păr. Având o caracteristică comună - absența părului, diferă unul de celălalt în ceea ce privește fizicul și dimensiunea.

Elf

Elf de rasă de pisică
Elf de rasă de pisică

Rasa a câștigat dreptul de a exista datorită a doi progenitori: Canadian Sphynx și American Curl. Numele fabulos al speciei reflectă perfect aspectul lor exotic. Aceste pisici au apărut în 2006. Au fost crescuți de crescătorul american Kristen Leadom. După moartea iubitei sale canadiene Sphynx, Kristen și-a stabilit un obiectiv de creștere a rasei în stare bună de sănătate. Rezultatul s-a arătat lumii ca o nouă specie - Elf. Într-adevăr, pisicile arătau ca niște spiriduși, datorită urechilor ondulate. Din păcate, această specie nu a primit încă recunoașterea oficială, deoarece lucrările de îmbunătățire a pisoilor nu au fost încă finalizate..

Culoare diferită: piersică, cu pete, negru.

Pisicile elfe sunt suficient de mari. Un fizic subțire, ridat, uriaș, atrăgător, ochi în formă de migdale. Picioarele din față sunt mult mai lungi decât picioarele din spate, ceea ce le deosebește de alte sfinxe. Singurele locuri unde există niște păr, vârfurile labelor și urechilor.

Don Sphynx

Pisica Donskoy Sphynx
Pisica Donskoy Sphynx

Don Sphynx este o rasă relativ tânără. A apărut în anii nouăzeci ai secolului trecut, grație unei mutații spontane. Există o poveste. Că o mică pisică chelă a fost ridicată pe stradă și a încercat mult timp să trateze fie din lichen, fie din vreun fel de dermatită. Pisica se numea Barbara. Lipsa părului a început să fie moștenită. Prima pisică chelă născută din Vary, Chita, a dat naștere unei noi rase a Don Sphynx. A fost nevoie de mult efort pentru ca rasa să fie înregistrată oficial la organizația felinologică..

Pisicile au un fizic destul de muscular, colții sunt atât de lungi încât uneori privesc de sub buza superioară.

Există soiuri cu un strat mic, care pierd cu vârsta.

Peterbald

Pisică chelă de rasă Peterbald
Pisică chelă de rasă Peterbald

Peterbald este ideea capitalei culturale. El a fost recunoscut de organizația internațională felinologică ca întruchiparea unui pedigree și o eleganță deosebite. Profil mândru, cap alungit, urechi lungi și largi la baza urechilor, care, ca semn al rasei, pot fi puse pe o bucată de hârtie. Vibrele pot fi absente, dar dacă există o mustață, atunci acestea pot fi răsucite. Ochii sunt o trăsătură distinctivă a lui Peterbald - uriași, în formă de migdale, galbeni, verzi sau albaștri. Coada este lungă, subțire, fără îndoituri. Defect major la picioarele din față strâmbă..

Levkoy ucrainean

Pisici Levkoy ucrainene
Pisici Levkoy ucrainene

Levkoy a văzut lumina în 2000 datorită încrucișării genotipurilor Don Sphynx și Scottish Fold. Recent, am devenit participanți activi la campionatele de pisici cu pedigree din Rusia și Ucraina. Acestea sunt în principal pisici cu urechi pliate, dar rareori au urechile erecte. Uneori se găsesc și persoane cu un substrat mic de velur..

Culoarea poate fi oricare.

Acestea se disting prin prietenie și loialitate față de proprietarii lor. Ușor de antrenat și de a găsi cu ușurință un limbaj comun cu copiii.

Bambino

Pisică bambino
Pisică bambino

O caracteristică distinctivă a pisicilor este dimensiunea lor în miniatură. Acești bebeluși și-au moștenit genele de la Sfinx și Munchkin. Această pisică păstrează o dispoziție jucăușă pentru viață, labe scurte nu interferează cu viteza de dezvoltare. Progenitorul lor a apărut în 2005. Nu se știe cu siguranță dacă aceasta a fost o greșeală a naturii sau rodul muncii intenționate a crescătorilor. Bambino și-a câștigat repede nișa de recunoaștere și popularitate. Crescătorii soției Osborne, care au ajuns în mâinile unui pisoi neobișnuit, au decis să consolideze rezultatul genei.

Copilul nu poate fi confundat cu nicio altă pisică. Dimensiuni mici, picioare scurte și picioare alungite. Pe bună dreptate i-au dat numele unei pisici - teckel. Urechile mari tradiționale, pliurile pe corp și bot, lipsa părului indică faptul că avem un sfinx.

Kohana

Kohana sau pisică fără păr hawaiană
Kohana sau pisică fără păr hawaiană

Kohana a apărut la sfârșitul secolului trecut în Hawaii. La fel ca în majoritatea lucrurilor, totul a început cu descoperirea unui pisoi fără păr. Kohana se traduce prin chel sau gol. Aceasta este singura rasă care nu are deloc foliculi de păr. Mai mult, pielea groasă, moale, dar încrețită, este localizată și se disting pe față de ceilalți reprezentanți ai acestei rase. Dar cel mai neobișnuit este coada. Se înfășoară și se presează lateral.

Pisicile sunt exigente și narcisiste. Au nevoie în mod constant de atenție. Nu suport singuratatea. Dar, în același timp, sunt foarte sensibili la starea de spirit a proprietarului și sunt discrete.

Astăzi, aceste creaturi nepământene sunt populare în întreaga lume. Există cluburi întregi și asociații de iubitori ai Sfinxului. Aceste preferate nu sunt pentru toată lumea, pentru cunoscători, estetici și cunoscători care, chiar și la un animal atât de neobișnuit, sunt capabili să vadă frumusețea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Dintre cele mai populare rase de pisici fără păr