Rase de pisici agresive

Nu toate animalele de companie cu patru picioare sunt afectuoase. Acest articol descrie care sunt cele mai agresive rase de pisici. Informațiile vor fi utile pentru cei care au decis să aibă un animal de companie și nu pot decide asupra rasei. Persoanele care au copii mici sau alte animale de companie ar trebui să citească articolul în mod deosebit cu atenție..

Agresivitatea somnorează în fiecare creatură drăguță, așezată confortabil pe un fotoliu și emițând un bubuit plăcut. Rautatea va aparea cu siguranta daca pisica este in pericol. Cu toate acestea, există rase de pisici marcat agresive. Reprezentanții lor nici măcar nu încearcă să-și ascundă „ghearele”.

Pisică siameză

Siamezele sunt cele mai importante pisici cu care sunt periculoase. Ea:

  • frumuseţe;
  • inteligent;
  • are un corp flexibil, haina lucioasă și o culoare interesantă;
  • pare un adevărat aristocrat.

Cu toate acestea, medicii veterinari și crescătorii ei au declarat cea mai agresivă rasă. Pisica siameză nu va permite nimănui să-l maltrateze. Are o natură cu adevărat luptătoare, dinți și gheare ascuțite. În același timp, se distinge prin dexteritate, acuratețe - se poate mișca în tăcere și sări departe. Acesta este un adevărat prădător.

Rasa siameză are o trăsătură pe care ceilalți nu o au - rance. Acest animal nu este doar agresiv. Nu iartă infracțiunile. Dacă o persoană a călcat o dată accidental pe labă sau și-a tras coada, pisica nu va uita acest lucru și va găsi cu siguranță o modalitate de a se răzbuna. Amintirea ei este excelentă. Răsplata poate veni atunci când o persoană a uitat deja de actul său neglijent.

Este demn de remarcat faptul că pisicile siameze agresive își amintesc nu numai de infractor, ci și de toți cei care se aflau în apropiere în momentul unei situații neplăcute pentru ei. Animalele de companie vor încerca să se răzbune pe toată lumea - fie că este vorba despre un adult, un copil sau un alt animal. Din acest motiv, medicii veterinari solicită de obicei proprietarilor să părăsească sediul atunci când se efectuează o manipulare cu pisica: vaccinare, intervenție chirurgicală etc. Nu înțelege că vor bine pentru ea și își va aminti cu siguranță durerea provocată.

Pisica junglei

O altă rasă extrem de agresivă este pisica junglei. În fotografie puteți vedea că acesta este un animal mare. Greutatea sa ajunge la 14-15 kilograme. În dimensiune, pisica este comparabilă cu un câine nu foarte mare. Dacă o astfel de creatură, înarmată cu gheare tenace și dinți ascuțiți, se repede asupra victimei sale, nu va părea puțin pentru nimeni.

Trebuie remarcat faptul că pisicile din junglă trăiesc în principal în sălbăticie, unde agresivitatea lor este complet justificată.. Cu toate acestea, oamenii care urmăresc exotismul au reușit să dezvolte rase hibride pe baza acestui lucru. Printre ei:

  • Jang Hurl;
  • Chausi;
  • Stone Cougar.

În urma traversării unei pisici de junglă cu o rasa siameză, abisiniană sau europeană, se obțin rase foarte agresive. Reprezentanții lor trăiesc cot la cot cu o persoană și uneori pot fi cu adevărat periculoși pentru el. Acestea sunt adevărați prădători agresivi. Vor face totul, astfel încât toată lumea din casă să țină cont de părerea lor.

Britanici și persani

Cele mai agresive trei pisici sunt închise de britanici și perși. Își împart soclul de onoare pentru doi. Mulți vor fi surprinși să afle că adorabilele pisici persane, atât de moi și pufoase, pot fi supărate și agresive. Cu toate acestea, acesta este de fapt cazul..

Acest lucru depinde în mare măsură de comportamentul proprietarului. Persanii, ca și britanicii, sunt foarte iubitori de libertate. Devin agresivi tocmai atunci când încearcă să-i rețină în ceva, să-i forțeze să facă ceva împotriva voinței lor. Dacă astfel de situații nu sunt permise, nu trebuie să vă faceți griji - animalul de companie nu își va elibera ghearele.

Cât despre britanici, ei sunt foarte imaginați. În plus, au o dispoziție foarte nestatornică. Nu știi niciodată în ce dispoziție se va trezi o pisicuță - dacă va fi agresivă sau va flata. Prin urmare, înainte de a-i invada spațiul personal și de a-l molesti cu tandrețe, ar trebui să observați cu atenție animalul de companie. În caz contrar, puteți întâlni un șuierat furios sau chiar ceva mai rău.

Nu există atât de multe rase de pisici cu adevărat agresive. Chiar și cei cu această trăsătură pot fi destul de moi și pufoși.. Cu toate acestea, trebuie amintit că există un prădător în absolut fiecare pisică. Nu-l recomandăm să-l tachinezi din nou.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici agresive