Pisică americană cu păr scurt: descriere, culori, caracter

Shorthair 17 aprilie 2018 4,7 mii 3,1 mii 6 minute.

Până în secolul al XX-lea, pisicile americane cu păr scurt erau considerate doar descendenți obișnuiți ai animalelor de fermă europene aduși în Lumea Nouă pe nave de imigranți pentru a lupta cu șobolanii și alți dăunători și nu erau recunoscuți ca o rasă. Cu toate acestea, spectacolul din New York din 1934 și-a schimbat radical statutul când un reprezentant al acestei rase neobișnuite a ocupat un onorabil loc secund..

Astăzi, această pisică rezistentă cu bune abilități de lucru este recunoscută oficial de organizațiile internaționale feline și a devenit un fel de simbol și mândrie a Americii. Nu numai că au exterminat cu pricepere rozătoarele dăunătoare, dar și-au transmis cele mai bune calități atunci când au creat rase precum Maine Coon, Ocicat, Bombay și Exotic.

1 Rasa standard

Pisica americană Shorthair se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • Animalul este de dimensiuni medii, uneori mari. Greutatea femelelor este de la 4 la 5 kg, greutatea pisicilor adulte ajunge la 7,5 kg.
 • Fizicul este muscular, proporțional. Sternul este voluminos, oasele sunt bine dezvoltate, umerii sunt masivi.
 • Picioarele sunt grele și scurte, cu tampoane pline și degetele de la picioare drepte. Când este privit din spate, stați paralel unul cu celălalt.
 • Coadă medie, mai grea la bază, care se înclină spre un vârf bont.
 • Gât bine musculos.
 • Capul rotund de dimensiuni mari are obraji pronunțați și plăcuțe convexe de vibrise, care se observă în mod clar la bărbați.
 • Botul este destul de lat, seamănă cu un dreptunghi în formă.
 • Ochii sunt largi și pot avea o varietate de nuanțe, de la portocaliu-auriu la verde.
 • Urechile sunt de dimensiuni medii, rotunjite la vârfuri și largi la bază. Decalajul dintre ele este egal cu distanța dintre colțurile interioare ale ochilor înmulțite cu două.
 • Fruntea iese ușor înainte.
 • Nasul neted are o ușoară indentare în zona de tranziție de la frunte la bot (picior).
 • Fălcile sunt puternice, ceea ce vă permite să țineți efectiv prada prinsă.
 • Paltonul este scurt și gros. Un animal sănătos are o strălucire caracteristică.

1.1 Culori

Gama de culori a pisicii American Shorthair este foarte diversă și extinsă și include mai mult de 80 de tipuri. Pentru comoditate, acestea sunt împărțite în următoarele grupuri.

Grupuri de culori
FumuriuNuanțele albastre ale liniei părului sunt diluate cu diferite pete. Cel mai valoros din acest grup este considerat a fi "fum negru", care este un model abia vizibil de ton gri, care își face drum prin lână neagră densă
Bicolor și tortie (combinație de două sau mai multe culori)Cele mai exotice din acest grup sunt umbrite argintiu - o haină aproape complet albă, cu note subtile de argint. O altă opțiune similară, dar cu o nuanță roșiatică, este un cameo. Țestoasele „americane” sunt rare, predominând culoarea albastru-crem
Culoare solidă (maro sau ghimbir, alb, negru, albastru, roșu, crem)În acest grup, cele mai atractive și valoroase culori sunt negru strălucitor combinat cu ochi de lămâie, alb ca zăpada cu irisuri de diferite culori (heterocromie) și albastru intens.
Tabby (marmorat, pătat, tigrat).Tabby din marmură argintie a câștigat o popularitate imensă în rândul crescătorilor datorită jocului de contraste: dungi de o nuanță întunecată profundă pe un fundal argintiu deschis. Tabby maro (ghimbir) arată, de asemenea, impresionant.

Sunt permise absolut orice combinații de culori de la monocromatic la modelat. Dar pentru participarea la expoziții, persoanele cu următoarele culori sunt excluse:

 • ciocolată;
 • faun;
 • scorţişoară;
 • liliac sau lavandă
 • Tonkin;
 • punct de culoare.

Cea mai populară dintre culori este tabby de marmură pe un fundal argintiu. Persoanele cu culori bicolore sau parțiale nu sunt mai puțin solicitate..

2 trăsături de caracter

Pisica americană Shorthair este foarte inteligentă și se adaptează cu ușurință noilor condiții. Se adaptează rapid la ritmul vieții membrilor familiei, ceea ce o face foarte ușor de întreținut. O astfel de flexibilitate a fost dezvoltată în ea de condițiile naturale dure în care animalul a trebuit să supraviețuiască mult timp..

În ciuda faptului că această rasă are o dispoziție independentă și mândră, reprezentanții săi sunt afectuoși față de proprietari și nu manifestă nicio agresiune față de ei. Cu toate acestea, „americanul” preferă singurătatea unei companii zgomotoase și nu se va comporta niciodată prea intruziv. Dacă trebuie să locuiți cu alte animale de companie, atunci de la această rasă vă puteți aștepta la o reacție pozitivă adecvată la apariția unui nou membru al familiei.

Pisoii se disting prin activitate și energie crescute, care persistă până la maturitate, dar într-o măsură mai mică. Până la bătrânețe, reprezentanții rasei au nevoie de jocuri în aer liber, sărind la înălțimi mari și vânând. Le place să petreacă timp pe suprafețe înalte (ramuri de copaci, dulapuri, rafturi etc.), de unde își pot monitoriza teritoriul. Dacă pisica americană Shorthair are acces pe stradă, va prinde cu siguranță șoareci și alte rozătoare mici, păsări și insecte.

3 Boli posibile

Pisicile acestei specii sunt rezistente și puternice în mod natural, au o imunitate bună și o constituție puternică.. Dar au și predispoziție la anumite boli ereditare. Acestea includ:

 • cardiomiopatie hipertrofică (boli de inimă);
 • displazie a articulației șoldului;
 • boala de rinichi cu chisturi multiple;
 • cheratita non-purulentă sau cheratita cronică degenerativă, care apare exclusiv la această specie a familiei feline și, ocazional, la siameze și persane.

Durata medie de viață a rasei este de 15 ani. Cu o bună întreținere și îngrijire, vârsta maximă ajunge la 20 de ani.

4 Întreținere și îngrijire

A păstra americanul nu este atât de dificil. Este suficient să se ia în considerare unele dintre recomandările practice ale specialiștilor:

 • Această rasă este perfect adaptabilă atât la condițiile exterioare, cât și la cele domestice. Prin urmare, decizia de a lăsa animalul să iasă în stradă sau nu este luată exclusiv de proprietar. Dacă totuși au fost organizate plimbări pentru pisică, atunci este necesar să se efectueze o vaccinare completă și un tratament antiparazitar.
 • Această rasă tolerează bine anestezia, prin urmare, pentru a evita consecințele nedorite, este mai bine să expui animalul la castrare. Acest lucru nu va afecta negativ temperamentul și instinctul de vânătoare bine dezvoltat..
 • Deoarece animalul este în mod natural foarte activ, ar trebui cumpărate multe jucării speciale. Acest lucru va distrage animalul de companie în timp ce proprietarul este ocupat la serviciu..
 • „Femeilor americane” nu le place să stea în case speciale pentru pisici. Apărând pentru prima dată într-o casă, aleg în mod independent un loc în care își vor petrece odihna în timpul zilei..

În ceea ce privește procedurile de igienă, nu există diferențe mari față de alte rase. Îngrijirea competentă implică:

 • pieptănarea regulată a hainei de blană, cel puțin de două ori pe săptămână, și în perioadele de moltare sezonieră - zilnic;
 • clătirea ochilor, curățarea urechilor și tăierea unghiilor după cum este necesar;
 • scăldat nu mai mult de o dată la șase luni sau în funcție de gradul de contaminare a stratului.

La fel ca orice pisică cu pedigree, femeia americană este recomandată să fie hrănită cu furaje de calitate superioară sau produse naturale, dintre care 70% vor fi alimente proteice. Fără greș, animalul de companie trebuie să primească nutrienți suplimentari necesari, vitamine și minerale.

Pisoii de la vârsta de trei luni și până la șase luni sunt hrăniți de până la 6 ori pe zi, de la șase luni la un an - de trei ori pe zi. Animalele adulte mănâncă de obicei de două ori. ÎNEste important să știm că această rasă are tendința de a mânca în exces și, prin urmare, de a obezitate și probleme de sănătate. Este necesar să calculați cu atenție cantitatea de alimente dintr-o singură porție, ținând cont de vârsta, sexul, greutatea și starea fiziologică a animalului de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică americană cu păr scurt: descriere, culori, caracter