Alergie la pisici: regulile de viață împreună

Alergia este o boală gravă care îi privește pe oameni de bucuria de a fi alături de pisici. Lacrimile, strănutul neîngrădit, erupțiile cutanate și mâncărimea sunt cele mai inofensive manifestări ale bolii. Un alergic se poate bucura să aibă o pisică în casă fără a le afecta sănătatea??

Ce este alergia?

Alergia este o boală care este adesea moștenită. La un moment dat, o persoană care suferea de alergii a suferit un „eșec al sistemului de apărare”: sistemul imunitar ia din greșeală o substanță inofensivă pentru un inamic. Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin mecanismul răspunsului imun excesiv, deși cercetările în acest domeniu nu se opresc în întreaga lume..

De ce pisicile sunt alergice?

Saliva, urina și alte fluide produse de pisici conțin proteine ​​care provoacă alergii. Lins, animalul de companie transportă alergenul prin haina de blană, astfel încât unii oameni au concepția greșită că lână este cea care provoacă simptome alergice. De fapt, provocatorul este o proteină străină care a pătruns în organism, și nu lâna în sine. Adesea, apare o reacție la mâncarea industrială sau la gunoiul pentru toaletă, prin urmare, înainte de a căuta o casă nouă pentru un animal de companie, ar trebui efectuate analize de sânge pentru a determina alergenul.

Cum se manifestă alergia??

În funcție de gravitatea bolii, de caracteristicile individuale și de cantitatea de alergen care a intrat în organism, sunt posibile următoarele reacții:
 • inflamație a mucoasei, strănut, nas curbat, nas înfundat;
 • fotosensibilitate, lacrimare, conjunctivită, roșeață oculară;
 • erupție pe piele, de multe ori mâncărime, care apare în zona de contact cu alergenul sau pe tot corpul oglindită;
 • dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, respirație șuierătoare.
Semnele de alergie la animalele de companie sunt nespecifice. Simptome similare apar cu alergii la rozătoare, polen, alimente, coloranți și multe altele. Există cazuri când boala se retrage după câțiva ani de viață lângă pisică, dar în același timp, comunicarea cu pisicile altor persoane provoacă simptome neplăcute. Aparent, sistemul imunitar „se obișnuiește” cu alergenul unei anumite pisici și încetează să se lupte cu acesta. Cu toate acestea, dacă pacientul are dificultăți de respirație, astfel de experimente pot fi efectuate numai sub supravegherea constantă a unui medic..

Se pot vindeca alergiile??

Din păcate, alergiile sunt o boală cronică care nu răspunde la tratament. Cu toate acestea, urmând recomandările unui medic competent, puteți reduce intensitatea și frecvența atacurilor. Uneori, la copii, alergiile dispar fără urmă în adolescență. Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să monitorizeze în mod necesar evoluția bolii..
Pentru a opri un atac, medicii folosesc un tratament complex:
 • medicamentele simptomatice elimină semnele externe (strănut, mâncărime etc.);
 • antihistaminicele blochează acțiunea substanțelor care provoacă alergii;
 • decongestionantele ameliorează umflarea nazofaringelui.
În majoritatea cazurilor, boala manifestă simptome mai rar dacă o persoană monitorizează starea generală a corpului său. Renunțarea la fumat și alcool, dușuri de contrast, sport, nutriție adecvată și plimbări regulate, în special în pădurea de conifere, ajută.

O pisică și o persoană alergică în aceeași casă

Trebuie să căutați o nouă casă pentru pisica dvs. dacă persoana care suferă de alergii este predispusă la spasme bronșice și edem laringian - simptome care pun viața în pericol și care nu tolerează compromisul. Când vine vorba de curgerea nasului și de roșeața ochilor, puteți încerca să creați condiții favorabile prin minimizarea cantității de alergen din cameră:
 • o dată pe săptămână trebuie să faceți baie animalului de companie și să pieptănați cu grijă haina;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • schimbați umplutura imediat după utilizare;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • tava închisă reține alergeni, prevenind răspândirea lor de către masele de aer;
 • dacă instalați un purificator de aer în apartament, alergiile la pisici își vor aminti de ele mai rar. Aerisirea zilnică a camerelor ajută, de asemenea;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • hainele și așternuturile trebuie depozitate în pungi sigilate;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • în loc de perdele grele, este mai bine să atârnați perdele din țesături ușoare;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • asigurați-vă că faceți curățarea umedă a întregului apartament de două ori pe săptămână folosind produse speciale care neutralizează alergenul;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • nu lăsați pisica să intre în dormitor și lăsați-o să doarmă pe hainele persoanei alergice. În mod ideal, toate hainele ar trebui să fie depozitate în pungi de plastic;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • este mai bine să scoateți covorul, să înlocuiți mobilierul tapițat cu piele;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • după ce vorbește cu un animal de companie, o persoană care suferă de alergii ar trebui să se spele pe față și pe mâini, să se clătească gura;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • alergiile sunt mai puțin frecvente dacă animalul de companie este complet sănătos. Orice boală crește cantitatea de proteine ​​secretate. Este important să vaccinați pisica la timp, să o tratați împotriva paraziților și să faceți o examinare preventivă de către un medic veterinar la fiecare șase luni;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • îndatoririle de îngrijire a pisicii nu trebuie îndeplinite de un membru al familiei care suferă de alergii;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • trebuie să sterilizați sau să castrați un animal de companie înainte de pubertate;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • la primul semn de deteriorare, trebuie luat medicamentul prescris. Dacă simptomele sunt lăsate nesupravegheate, reacțiile la stimuli se vor intensifica de la atac la atac..
Interesant este faptul că copiii care cresc într-o casă lângă o pisică încă din copilărie sunt mai puțin predispuși la alergii. Oamenii de știință cred că un animal de companie reduce probabilitatea bolii de la 20% la 10%. Dacă există două pisici, riscul de alergii este redus la 7%.

Există pisici hipoalergenice??

Este extrem de rar să se nască pisoi care nu emit proteine ​​agresive - un pisoi la 50.000 de indivizi. Din păcate, o calitate atât de valoroasă nu este moștenită. Nu există rase care să nu provoace alergii - aceasta este doar o reclamă. Câinii și pisicile non-alergenice sunt visul multor crescători care cresc această minunată rasă de mai bine de un deceniu. Până în prezent, eforturile lor nu au fost încununate de succes, dar datorită cercetărilor s-a cunoscut care pisici sunt mai puțin susceptibile să provoace reacții alergice..
În primul rând, acestea sunt animale de culoare deschisă. Cu cât este mai ușor cu atât mai bine. De ce acest lucru nu este clar, dar s-a dovedit că animalele albe sunt mai puțin susceptibile de a provoca simptome alergice decât cele de culoare închisă. O altă opțiune este rexul creț și sfinxul gol. Proteinele secretă nu mai puțin decât omologii lor cu păr normal, dar este mai ușor să-l spălați de pe suprafața corpului pisicii. În plus, o pisică goală nu răspândește alergenul prin cameră, așa cum fac animalele de companie din lână în timpul năpârlirii. Și ultimul grup - animale de casă castrate și castrate, care, datorită nivelurilor hormonale stabile, produc de zeci de ori mai puține proteine ​​decât pisicile necastrate.

Pisică să fie!

Mulți oameni, care nu doresc să continue despre boală, decid să cumpere un pisoi. Pentru a nu experimenta dezamăgirea, trebuie să acționați conform unui plan:
 • Deoarece alergiile nu pot fi vindecate, înainte de a cumpăra un pisoi, ar trebui să spuneți crescătorului că există o persoană alergică în familie. Un crescător conștiincios va fi de acord să ia copilul înapoi în caz de eșec. Această clauză trebuie inclusă în contractul de vânzare;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • înainte de a merge la creșă, trebuie să consultați un medic, să cumpărați medicamentul recomandat care blochează un atac și asigurați-vă că îl luați cu dvs.;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • în creșă, trebuie să petreceți cel puțin câteva ore, mângâind copilul selectat, adulmecându-i blana, jucându-vă;

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • dacă simptomele alergice nu apar în acest timp, există șanse de succes. Pentru a vă asigura că pisoiul ales nu este alergic, trebuie să luați o mostră de păr sau salivă. Alergologul vă va spune cum să o faceți corect. Testele de laborator vor arăta cât de periculoasă este proteina conținută în probă pentru cel care suferă de alergie.
Alergia la animale de companie la copii este un caz special. Este important să-i explici copilului că pisoiul cumpărat se instalează temporar în casă. Dacă totul merge bine, animalul de companie va putea rămâne, dacă nu, copilul, știind din timp că pisica se poate muta într-o altă familie, se va îngrijora mai puțin.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alergie la pisici: regulile de viață împreună