Acaromectina pentru pisici

Acaromectina este un medicament antiparazitar care este utilizat pentru pisicile infectate cu purici, căpușe sau alți paraziți externi. Medicamentul este destinat numai utilizării externe. Face față în mod eficient distrugerii insectelor parazite fără a afecta animalele.

Acaromectina pentru pisici

Depozitarea medicamentului nu necesită un regim special de temperatură. Principalul lucru este că temperatura trebuie să fie cuprinsă între 5 și 25 ° C, astfel încât raftul superior din dulap sau alt loc inaccesibil copiilor este potrivit pentru depozitare. Este important ca locația să fie uscată și departe de lumina directă a soarelui. Este strict interzisă păstrarea medicamentului lângă o sursă de căldură și foc deschis..

Important! Acordați întotdeauna atenție datei de expirare. Nu utilizați medicamentul dacă a expirat data de expirare. În acest caz, medicamentul trebuie eliminat..

Compoziție și acțiune

Compoziția Acaromectinei se bazează pe ivermectină. Conținutul său în 1 ml de soluție este de 0,1 mg. De asemenea, conține alcool izopropilic și ulei mineral. Aceste componente au doar o funcție auxiliară..

Ivermectina este adesea utilizată la fabricarea medicamentelor antiparazitare. În Acaromectină, își determină proprietățile farmacologice. Medicamentul este eficient împotriva acestor paraziți:

 • acarieni sarcoptici;
 • acarieni demodectici;
 • puricii;
 • păduchi;
 • păduchi;
 • acarienii urechii;
 • alți ectoparaziți.

Paraziți externi la pisici

Principiul de acțiune al ivermectinei este că substanța este capabilă să schimbe magnitudinea curentului ionilor de clor. Datorită acestui efect, activitatea sistemului muscular și nervos este perturbată. Ca urmare, paralizia și moartea apar într-o perioadă scurtă de timp. Medicamentul afectează nu numai paraziții adulți, ci și larvele acestora. În acest sens, utilizarea sa este eficientă indiferent de stadiul dezvoltării insectelor dăunătoare..

Medicamentul începe să acționeze cu contact direct, adică atunci când este aplicat pe zona afectată de purici sau căpușe. Prin epidermă, substanța activă intră în fluxul sanguin, după care medicamentul acționează sistematic în tot corpul.

Acaromectina aparține medicamentelor cu toxicitate redusă. Dacă se respectă instrucțiunile, este sigur pentru pisicile de toate rasele, nu provoacă iritații pe piele, nu promovează mutații, dar este periculos pentru pești și albine.

Costul

Prețul Acaromectinei în diferite farmacii variază de la 140 la 170 de ruble. Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie veterinară (online sau obișnuită). Nu există lipsă de medicamente, deoarece este produsă de două companii interne - Narvak și Vetbiohim. De asemenea, medicamentul este adesea vândut în magazinele de animale de companie și magazinele online.

Indicații și contraindicații pentru utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Acaromectina este prescrisă pisicilor pentru tratamentul următoarelor patologii:

 • demodicoză;
 • notoedroză;
 • mango sarcoptic;
 • otodectoză;
 • entomoze cauzate de păduchi, purici sau păduchi.

Datorită acțiunii largi a ivermectinei, medicamentul poate fi utilizat pentru a ucide orice insectă externă care parazitează pisicile.

Pisica mănâncă

În ciuda toxicității sale scăzute, medicamentul are o serie de contraindicații. Nu poate fi utilizat în astfel de cazuri:

 • cu patologii infecțioase;
 • cu epuizare;
 • în perioada de lactație;
 • în timpul sarcinii;
 • până la o lună.

Notă! Nu puteți utiliza medicamentul pentru animalele de companie care au intoleranță la componente, în special ivermectină. Dacă anterior au existat cazuri de reacție alergică la această substanță, Acaromectina nu este utilizată pentru tratament, dar este selectat un alt agent antiparazitar.

Cum se aplică: caracteristici și scheme

De obicei, medicamentele sunt prescrise numai după ce a fost pus un diagnostic precis pe baza testelor de răzuire. Regimul de tratament depinde de tipul de parazit care a cauzat patologia.

Cu otodectoză

Cu otodectoză, canalul auditiv extern al animalului de companie este mai întâi curățat de cruste uscate și impurități cu un tampon de bumbac umed. Pentru o eficiență mai mare, ar trebui să folosiți loțiuni speciale pentru curățare. Apoi, 1-1,5 ml de lichid medicinal se aplică pe suprafața interioară a auriculei. Pentru ca medicamentul să funcționeze eficient, acesta trebuie distribuit pe întreaga auriculă. Pentru aceasta, este pliat cu atenție în jumătate și apoi masat ușor.

Otodectoză la pisici

Tratamentul se repetă după 8-10 zile. Dacă boala este complicată de otita medie, atunci pot fi utilizate suplimentar antibiotice și antiinflamatoare. Dacă testul de răzuire este pozitiv, repetați dubla aplicare.

Notă! Ambele urechi sunt tratate cu medicamentul, chiar dacă acarianul urechii se găsește într-o singură.

Când este infestat cu căpușe

Pentru notoedroză, râie sarcoptică și râie demodectică, Acaramectina este utilizată după cum urmează:

 1. Tăiați lâna pe zonele cu probleme ale pielii.
 2. Îndepărtați crustele uscate și crustele cu un tampon înmuiat în apă curată sau loțiune.
 3. Aplicați un strat subțire de medicament pe zona afectată, captând zona sănătoasă cu 1 cm. Pentru a face acest lucru, puteți pulveriza produsul la mică distanță sau udați abundent un tampon de bumbac, apoi ștergeți zonele cu probleme de la margine la centru.

Râie sarcoptică la pisici

Când este infectat cu acarieni sarcoptici, procedura se repetă de 2-5 ori, în funcție de gradul de infecție și simptome, cu acarienii demodectici - de 4-5 ori. În ambele cazuri, intervalul dintre proceduri este de 8-10 zile. Dacă patologia este însoțită de o infecție fungică sau un proces inflamator cauzat de bacterii dăunătoare, se utilizează un tratament complex care, pe lângă un agent antiparazitar, include medicamente antifungice sau antibacteriene.

Notă! Animalul nu trebuie lăsat să lingă soluția. Pentru aceasta se folosește de obicei un guler de gât. Puteți să-l îndepărtați numai după ce lichidul este complet uscat..

Dacă aveți purici sau păduchi

Dacă pisica are păduchi, purici sau păduchi, Acaromectina se aplică pe zone mici în diferite locuri - pe spate, abdomen, părți laterale, gât și partea din spate a capului. Medicamentul nu are voie să lingă pisica sau pisica. Tratamentul se repetă după 8-10 zile. De asemenea, este necesar să se efectueze combaterea dăunătorilor în casă folosind mijloace aprobate, acordând o atenție deosebită așternuturilor, jucăriilor pentru animale, crăpăturilor din podea.

Puricii într-o pisică

Nu se recomandă încălcarea schemei de consum de droguri, deoarece acest lucru poate afecta negativ eficacitatea acestuia..

Efecte secundare

Dacă urmați recomandările producătorului (instrucțiuni de utilizare), Acaromectina nu provoacă efecte secundare. În caz de intoleranță, pot apărea reacții alergice. În acest caz, medicamentul trebuie spălat cu apă curată de la animal și apoi administrat un medicament anti-alergenic..

În caz de supradozaj sau ingestie a soluției în corp, pot apărea următoarele reacții adverse:

 • creșterea producției de salivă;
 • tremur muscular;
 • afectarea coordonării mișcărilor;
 • slăbiciune și apatie.

Apatie la pisică

În funcție de cauza simptomelor enumerate, medicamentul este spălat sau stomacul este spălat.

Notă! Atunci când utilizează un medicament, o persoană trebuie să respecte măsurile de siguranță. Tratamentul trebuie efectuat cu mănuși de latex sau cauciuc și, după procedură, spălați-vă mâinile cu săpun.

Recenzii proprietarului

Andrey, proprietarul unei pisici britanice:

„Locuim într-o casă privată, așa că în sezonul cald pisica petrece mult timp afară. Ca urmare, uneori aduce purici acasă. Nu efectuez profilaxie, deoarece consider superfluu să otrăvim în mod constant animalul. În plus, Acaromectina ajută să scapi rapid de purici. Ei mor după primul tratament. Odată am folosit un spray pentru a trata un acarian al urechii. Efectul este, de asemenea, plăcut ".

Valentina, proprietara unei pisici de un an:

„Mi-am ridicat preferatul pe stradă. Arăta jalnic, complet ponosit și zgâriat. Acasă, am observat că mâncărim constant, m-am dus cu el la clinică. Au descoperit un acarian subcutanat și urechii, prescris Acaromectin. Medicamentul este ieftin, dar funcționează eficient. Tratamentul a fost lung - 1,5 luni (un tratament pe săptămână), dar rezultatele au fost vizibile după prima procedură. După a treia aplicare, pisica aproape că a oprit mâncărimea, iar haina a început să se refacă. Acum paraziții sunt în trecut ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Antonina, medic veterinar cu 9 ani de experiență:

„Acaromectina este un agent antiparazitar eficient care distruge toți paraziții externi. Și, deși mulți iubitori de pisici cred că ivermectina (baza medicamentului) este foarte periculoasă și toxică pentru pisici, medicamentul este sigur pentru animalele de companie. Pacienții mei tolerează întotdeauna bine medicamentul ".

Anastasia, medic veterinar la o clinică provincială:

„Lucrez într-un oraș mic, unde alegerea medicamentelor veterinare este slabă. Acaromectina este întotdeauna disponibilă în farmacia noastră, dar în același timp face o treabă bună de a ucide paraziții. Judec asta din recenziile proprietarilor de pisici și câini care s-au adresat la mine pentru ajutor. Avantajele produsului includ preț scăzut, ambalare convenabilă și consum economic ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acaromectina pentru pisici