Și avem un râs în casa noastră: pisici cu aspect sălbatic

Astăzi în lume există un număr imens de rase și tipuri de pisici. Mai mult, o astfel de varietate poate satisface gustul tuturor iubitorilor acestor animale. Cu toate acestea, pe lângă animalele noastre de companie pufoase și nu chiar așa, întunecate, deschise și cu dungi, există și altele care sunt foarte asemănătoare cu rudele lor sălbatice. De exemplu, o pisică care arată ca un râs cu ciucuri la urechi. Probabil, mulți ar dori să aibă o astfel de frumusețe în casă, așa că ce fel de rase sunt și care sunt trăsăturile lor, să vorbim acum.

Spre deosebire de multe specii sălbatice de pisici, pisica lui Pallas are o formă de craniu rotunjit, care seamănă mai ales cu forma pisicilor domestice și a râșilor..

Dacă luăm în considerare aspectul acestor pisici, atunci expresia lor ușor mohorâtă a botului atrage imediat privirea. Cu toate acestea, acest lucru nu provoacă teamă, ci dimpotrivă, mulți susțin că această fiară arată foarte amuzant. Și în ultimii ani, popularitatea sa a crescut atât de mult, încât a apărut chiar și conceptul de „manulomanie”. Desigur, nimeni nu este lăsat indiferent de urechile de manul cu ciucuri.

În ceea ce privește mărimea corpului, pisica lui Pallas este foarte asemănătoare cu o pisică domestică obișnuită, greutatea medie fluctuând în jur de 4-5 kilograme. Pisica lui Pallas are o haină luxuriantă, ca în fotografie, picioare scurte, deci arată destul de voluminoasă iarna. Culoarea animalului este gri deschis, cu vârfuri de păr alb, există dungi întunecate separate pe tot corpul. Astăzi există trei tipuri de pisică Pallas, care diferă prin culoare: pisica siberiană Pallas, argint tibetan și roșu din Asia Centrală.

În fiecare an, numărul pisicii lui Pallas scade, așa că astăzi există un întreg program de protecție și conservare a speciei. Nu uitați că aceste pisici sunt sălbatice, deci este imposibil să le îmblânziți. Ei trăiesc doar în condiții sălbatice, dure, precum și în grădini zoologice.

Frumusețile de acasă

Dar dacă vrei să ai acasă o pisică care să arate ca un râs cu ciucuri la urechi? Pisica lui Pallas nu poate fi îmblânzită, este adevărat, dar există unele rase domestice care au și diferite asemănări cu o rudă sălbatică. Să vorbim puțin despre fiecare dintre ele separat..

Pixie Bob

Aceasta este probabil cea mai faimoasă pisică de râs, prin urmare, printre oameni, are un al doilea nume - mini-râs. Aspectul este într-adevăr foarte asemănător: musculatură bine dezvoltată, coadă scurtă, urechi erecte cu ciucuri, culoare sălbatică tipică. Dar, spre deosebire de aspect, aceste pisici nu seamănă deloc cu râsurile în caracter. Dimpotrivă, sunt animale de companie de familie, care sunt puternic atașați de casă și de proprietar, precum câinii. Sunt afectuoși, prietenoși, plini de viață..

Pixii Bobs sunt pisici inteligente și inteligente, pot fi învățate cu ușurință diferite comenzi și chiar pot merge pe lesă.

Această rasă este foarte tânără, a apărut în anii 80 în secolul trecut. Numele a fost dat primului reprezentant al pisicii Pixie, care avea șase degete și un aspect strălucitor asemănător unui trap. Astăzi această rasă continuă să evolueze, caracteristicile „sălbatice” se întăresc și, de asemenea, rămâne o caracteristică uimitoare - șase degete. În casă, aceste pisici sunt nepretențioase, rareori se îmbolnăvesc și trăiesc mult. Și stratul lor gros cu două straturi nu cade și, de asemenea, nu necesită îngrijire specială.

Maine Coon

Astăzi, dacă nu toți, atunci mulți știu despre rasa Maine Coon. Aceasta este o rasă americană aborigenă renumită, care se distinge prin aspectul sălbatic și dimensiunile sale mari. Acasă, rasa se numește „raton Manx”, deoarece culoarea și forma corpului, pisica seamănă cu un raton. Cu toate acestea, mulți oameni observă caracteristicile râșilor în Maine Coons. De exemplu, un corp mare musculos, o formă largă a capului și urechi înalte cu ciucuri.

Astăzi Maine Coon este cea mai mare rasă de pisici domestice. Greutatea lor medie poate ajunge la mai mult de 6 kilograme, iar unii masculi cântăresc mai mult de 10 kg. Au o constituție alungită, un bot pătrat, un cap mic, labe puternice și masive și o coadă lungă. De asemenea, aceste pisici au câștigat popularitate datorită inteligenței lor dezvoltate și dispoziției lor amabile. Deosebit de remarcat este haina groasă și frumoasă de o culoare gri închis, ca în fotografie.

Pisici Caracal

O altă pisică asemănătoare unui trap care fascinează prin aspectul său neobișnuit. Să spunem imediat că caracalele sălbatice sunt mamifere mari carnivore care aparțin familiei râsului. Micile lor copii interne aparțin reprezentanților exotici ai familiei feline. Nu numai în aparență, ci și în grația specială, obiceiurile pisicilor, caracalelor sunt foarte asemănătoare cu râșii. Se simte cu adevărat ca un adevărat prădător care trăiește acasă.

În ceea ce privește aspectul, dacă nu pentru dimensiune, este dificil să nu spunem că un adevărat linx locuiește acasă. Caracalii au ciucuri la urechi (până la 5 centimetri), o culoare sălbatică similară a lânii, o structură similară a corpului. În dimensiune, acestea sunt animale destul de mari, care pot cântări de la 11 la 19 kilograme. După cum puteți vedea în fotografie, pe labe, ca rudele sălbatice, există și smocuri de păr tare. Blana este scurtă, dar groasă, cu semne albe și negre.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Prieteni: pisică și râs”

În acest videoclip neobișnuit, veți vedea cum o pisică obișnuită și un râs trăiesc în aceeași cușcă într-o grădină zoologică. Și ce a venit din această prietenie? Afla acum.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Și avem un râs în casa noastră: pisici cu aspect sălbatic