Bifitrilak pentru pisici

Bifitrilak MK este un aditiv natural pentru hrana animalelor, utilizat pentru pisici pentru a normaliza sistemul digestiv. Nu conține componente chimice și dăunătoare, prin urmare poate fi utilizat pentru animale de vârste diferite. Un remediu excelent pentru combaterea disbiozei, cu otrăvire și indigestie.

Pisică cenușie

Borcanele mici din polimer sunt utilizate pentru ambalarea pulberii. Sunt închise cu capace cu șurub, astfel încât sunt ușor de utilizat. Deși doar 5 g de pulbere sunt plasate într-un borcan, această cantitate este suficientă pentru o perioadă lungă de tratament, deoarece o singură doză este mică.

Bifitrilak pentru pisici

Compoziție și proprietăți farmacologice

Bifitrilak este un complex din următoarele componente:

 • lactobacili;
 • bifidobacterii;
 • macro- și microelemente;
 • zaharuri;
 • sorbenti;
 • prebiotic;
 • antioxidanți naturali.

Fiecare dintre substanțele constitutive are propriul efect benefic asupra corpului animalului:

 1. Lacto- și bifidobacteriile utile ajută la restabilirea microflorei intestinale. De asemenea, au un efect antimicrobian pronunțat, deoarece înlocuiesc microorganismele dăunătoare. Acestea îmbunătățesc funcționarea întregului sistem digestiv, normalizează procesele metabolice, absorbția nutrienților (proteine, grăsimi, carbohidrați), vitamine și minerale.
 2. Vermiculitul are proprietăți excelente de adsorbție. Mineralul este capabil să absoarbă sărurile de metale grele, alcaloizi și alte substanțe nocive. Ajută corpul animalului să se curățe de toxine în caz de otrăvire.
 3. Antioxidanții, micro- și macroelementele, zaharurile și alte componente stimulează sistemul imunitar, cresc rezistența organismului la situații stresante și acțiunea factorilor negativi externi, ajută la adaptarea la noile condiții.

Bifitrilak, preparat pentru pisici

Indicații de utilizare

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Bifitrilac pentru pisici poate fi utilizat atât în ​​scop terapeutic, cât și profilactic. Problemele sistemului digestiv se găsesc nu numai la om, ci și la animale. Acestea pot fi provocate de alimentație necorespunzătoare, infecții, situații stresante și alți factori, dar Bifitrilak ajută să le facă față ușor și rapid..

Se prescrie un remediu pentru tratamentul următoarelor patologii:

 • salmoneloză;
 • colienterita;
 • boli ale sistemului alimentar cauzate de stafilococi;
 • dizenterie;
 • alte infecții acute;
 • indigestie pe termen lung și alte tulburări ale sistemului digestiv.

De asemenea, pulberea este administrată animalelor de companie în astfel de cazuri:

 • după tratament cu antibiotice;
 • în situații de stres (mutare, mers la medicul veterinar etc.);
 • cu invazii helmintice;
 • cu iradiere;
 • cu intoxicații alimentare și chimice.

Pisica este bolnavă

Bifitrilak poate fi utilizat și în scop profilactic. Se administrează deseori femeilor însărcinate. Funcționarea corectă a tractului gastro-intestinal este cheia pentru obținerea descendenților sănătoși. În plus, femelele suferă adesea de toxicoză, constipație sau alte probleme legate de activitatea tractului digestiv. Acestea includ un aditiv pentru hrana animalelor în dieta pisicilor mici, astfel încât să crească mai bine și să se dezvolte corect. Atunci când înțărcați o pisică sau schimbați alimentele, produsul ajută la evitarea problemelor cu sistemul alimentar.

Cum se aplică

Bifitrilak este destinat administrării orale. De obicei nu se administrează în formă pură, ci amestecat cu lapte sau apă. Când este utilizată pentru animalele de companie adulte, pulberea este adăugată la furaje. Puteți da un aditiv furajer individual sau cu hrănirea în grup dacă mai multe animale locuiesc în casă.

Notă! Aditivul pentru hrana animalelor nu trebuie adăugat în alimentele calde, deoarece lacto- și bifidobacteriile benefice mor din cauza temperaturilor ridicate. Din același motiv, o suspensie cu pulbere sau furaje la care s-a adăugat anterior un prebiotic nu trebuie tratată termic..

Doza se calculează după cum urmează:

 • pentru pisoi - 0,1 g (pe vârful unei linguri sau cuțit);
 • pentru animalele de companie adulte - 0,3 g (aproximativ o treime dintr-o linguriță).

Dozarea Bifitrilak pentru pisici

Pudra se administrează o dată pe zi, de preferință înainte de hrănire. Dacă Bifitrilak este utilizat profilactic pentru pisici, durata tratamentului este de 3-5 zile. Acest regim poate fi utilizat nu numai pentru pisicile însărcinate și pisicuțele mici, ci și înainte de situații stresante pentru a preveni posibile probleme cu sistemul digestiv. Dacă aditivul pentru hrana animalelor este utilizat pentru a trata otrăvirea, infecțiile sau disbioza, cursul durează de la 5 la 10 zile, în funcție de manifestările problemei și de gradul de neglijare.

Important! Dacă aditivul pentru furaje este utilizat în timpul tratamentului cu medicamente antibacteriene, doza este crescută de 1,5 ori..

Siguranță și versatilitate

Bifitrilak MK nu are contraindicații. Se compune numai din ingrediente naturale și nu este interzisă utilizarea de către pisicile însărcinate și care alăptează, pisicile mici, precum și animalele slăbite și cei care au suferit o boală gravă sau o intervenție chirurgicală.

Aditivul pentru furaje nu provoacă efecte secundare și este bine tolerat de animale. Deși nu merită să îl folosiți o perioadă lungă de timp, deoarece poate provoca constipație.

Pisică de ghimbir în tavă

Notă! Remediul este sigur și nu are un efect negativ asupra ficatului și a altor organe, dar în caz de probleme cu sistemul digestiv la un animal, trebuie să consultați un medic. Dacă vărsăturile, diareea sau alte simptome sunt cauzate de o infecție, vor fi necesare medicamente.

Avantaje și dezavantaje

Comparativ cu medicamentele chimice, un produs biologic are multe avantaje:

 • Reface eficient microflora intestinală, deoarece conține bacterii benefice.
 • Are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, ajută să facă față simptomelor care indică defecțiuni și întăresc sistemul imunitar.
 • Nu are efecte secundare. Nu provoacă alergii sau alte reacții negative în organism.
 • Se răspândește economic. Un borcan este suficient pentru o lungă perioadă de timp.
 • Simplu de aplicat. Doar o cantitate mică de pulbere trebuie adăugată la mâncare sau băutură.

Preț

Plusurile de fonduri includ disponibilitatea. Prețul unui borcan de Bifitrilak este de aproximativ 50 de ruble. Puteți cumpăra un supliment pentru furaje pentru pisici de la orice farmacie veterinară sau magazin de animale de companie, precum și de pe internet. Dezavantajele produsului biologic nu au fost detectate de către proprietarii de animale de companie și medicii veterinari în timpul utilizării..

Pulbere Bifitrilak pentru pisici

Notă! În ciuda siguranței și naturaleții produsului, este necesar să consultați un medic veterinar înainte de a-l utiliza..

Recenzii proprietarului

Margarita, proprietarul unei pisici de 8 ani:

„Pisica noastră a fost diagnosticată cu colită cronică. În perioadele de exacerbare, la sfatul medicului veterinar, administrați-i Laurei Bifitrilak. După 2-3 zile, scaunul animalului este normalizat, pofta de mâncare se îmbunătățește, pisica începe să ducă același stil de viață activ. Pentru noi, acest aditiv pentru hrana animalelor este o salvare reală, prin urmare este întotdeauna disponibil în trusa de prim ajutor. De obicei luăm cursuri timp de 7 zile. Doar amestecați un vârf de produs cu alimente umede ".

Vika, proprietarul unei pisici de rasă:

„Kotofeichul nostru nu este de rasă, dar îl iubim foarte mult. Când și-a pierdut pofta de mâncare și el însuși a devenit letargic, au mers imediat la clinică. Eram îngrijorat că a fost otrăvit (pisica murise așa înainte), dar s-a dovedit că avea probleme cu tractul gastro-intestinal din cauza mâncării din pungi. Medicul a dat recomandări clare cu privire la dieta pisicii și a sfătuit să hrănească prebioticul timp de 5-7 zile, astfel încât animalul să fie mai ușor să se adapteze la noua dietă. La început pisica a refuzat pui fiert și supe, dar după aceea a început să mănânce cu poftă. Problemele de digestie au fost uitate în a 4-a zi de utilizare a aditivului pentru furaje. Recomandați tuturor proprietarilor de animale de companie ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Vladimir, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„De mult timp folosesc acest amestec de hrană cu bacterii benefice în cabinetul meu. Ajutor excelent pentru animalele cu infecții, disbioză și alte probleme ale sistemului digestiv. Deseori recomand supliment pentru pisoi mici, mai ales atunci când schimbați dietele. De câțiva ani de utilizare, nu am găsit niciodată efecte secundare, dar rezultatul este întotdeauna vizibil în câteva zile ".

Oksana Vladimirovna, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Lucrez într-un mic oraș de provincie în care alegerea drogurilor este slabă. În bolile tractului gastro-intestinal, aditivul pentru furaje Bifitrilak MK vine întotdeauna în ajutor. Și, deși este ieftin, funcționează eficient. Îl prescriu nu numai pentru pisici și câini, ci și pentru animale de fermă, păsări de curte ".

Instrucțiuni video la drog:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bifitrilak pentru pisici