Vetom pentru pisici

Suplimentul veterinar Vetom pentru pisici și alte animale de companie probiotic de nouă generație este utilizat pe scară largă ca agent terapeutic și profilactic. Acest produs biologic natural restabilește echilibrul normal al microflorei stomacului și intestinelor, îmbunătățește metabolismul și are proprietăți imunomodulatoare. Rezultatul utilizării sale este o digestie bună, o sănătate excelentă, activitate și un aspect frumos al animalului..

Pisica doarme

Avantajul produsului față de alte probiotice pe bază de lacto și bifidobacterii este eficacitatea sa de neegalat: Vetom conține o tulpină slăbită a celui mai activ tip de bacil de fân. Pe lângă ingredientul activ - Bacillus subtilis bacterian uscat - produsul biologic conține amidon de cartofi, lactoză și extract de porumb. Acestea servesc ca umpluturi și terenuri de reproducere pentru bacteriile probiotice.

Vetom pentru pisici

Indicații, contraindicații

Vetom este prescris pisicilor cu imunodeficiență sau disfuncții gastrointestinale cauzate de otrăvire, modificări ale dietei, stres, disbioză, boli prelungite sau intervenții chirurgicale. Medicamentul este inclus în complexul de măsuri terapeutice pentru bolile sistemului digestiv, infecțiile bacteriene și virale:

 • coccidioză,
 • hemobartoneloza,
 • hemoblastoza,
 • calciviroza,
 • salmoneloză,
 • ciuma,
 • hepatita A,
 • rinotraheita,
 • parainfluenza.

Utilizarea este eficientă pentru obezitate, reacții alergice ușoare (reduce producția de histamine). Probioticul este, de asemenea, prescris în timpul perioadei de reabilitare a unei pisici după o intervenție chirurgicală și tratamentul cu antibiotice. Vetom este aprobat pentru prevenirea diareei la puii nou-născuți.

Pisoii nou-născuți

Important! Vetom are un grad ridicat de siguranță: nu dă efecte secundare și, în caz de supradozaj al medicamentului, excesul său este excretat din organism în mod natural. Pentru acest probiotic nu există restricții asupra greutății sau vârstei. Hipersensibilitatea individuală la componentele de la pisici este foarte rară. Singura contraindicație este diabetul (datorită prezenței zahărului în preparat).

Formular de eliberare

Veterinarul Vetom este disponibil în diferite forme. Aceasta:

 • capsule într-o coajă gelatinoasă (ambalajul conține 25 sau 50 capsule de 0,25 g);
 • pulbere pentru prepararea soluției, ambalată în pungi de hârtie de 5 și 50 g sau în sticle de plastic de câte 500 g fiecare;
 • soluție în fiole cu o capacitate de 10 ml.

Prețul aproximativ pentru Vetom pentru pisici este:

 • 50 capsule 0,25 fiecare - 680 ruble,
 • pachet de pulbere 500 g - 650-680 ruble,
 • pachet de pulbere 50 g - 130-150 ruble,
 • pachet de pulbere 5 g - 15 ruble.
 • sticlă de suspensie lichidă 10 ml - 600 ruble.

Medicamentul nu este în cantitate redusă, poate fi achiziționat de la aproape orice farmacie veterinară, iar prețul accesibil îl face absolut „lipsit de promisiuni” pentru piața subterană, astfel încât producția de falsuri nu este practicată.

Vetom pentru pisici

Perioada de valabilitate a medicamentului depinde de forma de eliberare. De exemplu, pulberea este utilizabilă timp de 2 ani, durata de valabilitate a soluției fiolate este de până la 4 ani. Dezvoltator și producător de probiotice - Compania de cercetare și producție "Centrul de cercetare" (Rusia).

Mod de aplicare

Instrucțiunea oferă mai multe scheme pentru utilizarea Vetom pentru pisici. Este recomandabil să dați medicamentul pisicii cu aproximativ o oră înainte ca animalul să primească hrană. Probioticul poate fi adăugat în alimente sau apă. Pentru a prepara o soluție probiotică, pulberea este diluată într-o cantitate mică de apă caldă sau lapte, soluția finită trebuie utilizată în 24 de ore.

Medicamentul este destul de plăcut la gust, deoarece conține zahăr, astfel încât pisicile rareori refuză un astfel de „medicament”. Dar dacă animalul dvs. de companie nu dorește să ia medicamentul în acest fel, îl puteți introduce oral cu o seringă fără ac, direcționând un flux de soluție către rădăcina limbii. O opțiune extremă este de a da pisicii o clismă de curățare și apoi injectați suspensia probiotică rectal.

Doza este de 50-27 mg (în termeni de pulbere uscată) la 1 kg din greutatea pisicii. Medicul decide cât de mult și de câte ori pe zi să dea medicamentul pisicii. Depinde în ce scop este utilizat probioticul..

 • Dacă Vetom este prescris unei pisici pentru prevenirea bolilor sistemului digestiv, este utilizat ca aditiv bioactiv, atunci probioticul poate fi administrat la fiecare două până la trei zile, iar cursul utilizării sale este de la 10 la 20 de zile.
 • Pentru a restabili imunitatea, agentul este administrat de obicei într-o săptămână, de 2 ori pe zi..
 • Pentru bolile infecțioase și virale, cursul tratamentului este de 3-5 zile, dar medicamentul este administrat animalului de 4 ori pe zi.

Pisică pufoasă

 • În cazul unei forme acute de boli intestinale sau diaree persistentă, atunci când este necesar ca probioticul să intre în organism cât mai repede posibil sau dacă pisica nu este capabilă să ia medicamentul pe cale orală, i se administrează o clismă de curățare, iar apoi medicamentul este administrat rectal timp de 3-5 zile.

Atenţie! Vetom nu interacționează cu majoritatea medicamentelor. Dar cu antibiotice și sulfonamide, utilizarea sa simultană este inacceptabilă: substanțele active ale probioticelor și medicamentelor antivirale sau antimicrobiene neutralizează reciproc acțiunea reciprocă. Prin urmare, Vetom trebuie utilizat numai după încheierea tratamentului cu antibiotice sau întreruperea medicamentului care conține amidă de acid sulfanilic.

Analogi

Dacă este necesar, medicul poate alege un substitut - există o serie de medicamente interne și străine care au un efect similar. Acestea sunt create pe baza diferitelor tulpini de bacil de fân Bacillus subtilis și sunt disponibile sub formă lichidă sau liofilizată. Acestea sunt probiotice:

 • Bactisporină.
 • Bacilosporină.
 • Biosporin.
 • Vitasporin.
 • Intestevit.
 • Coredon.
 • Sporobacterina.
 • Subalin.
 • Susține.

Pisoii

Recenzii ale medicilor veterinari

Lydia Romanovna Kurchenko, medic veterinar:

„Acum popularul medicament Vetom aparține categoriei de suplimente alimentare care au un efect tonic și probiotic. Vetom, destinat oamenilor, practic nu diferă în compoziție de un medicament veterinar. Există aproximativ 15 soiuri ale acestui probiotic, cărora li se atribuie numere specifice. Diferite tipuri de ele conțin diferite tulpini de bacil de fân, care acționează, în principiu, în mod similar. Pentru pisici, cel mai adesea cumpără „Vetom 1.1”, cumpărătorii preferă de obicei forma pudră: atunci când se utilizează este mai ușor să se împartă în doze.

Leonid Ivanovici Storozhenko, medic veterinar:

„Veterinarii consideră veterinarul unul dintre cele mai bune probiotice: bacteriile bacilului de fân, care se află în compoziția sa, sunt universale și se înmulțesc cu succes în toate părțile intestinului, normalizând compoziția microflorei din ele. În același timp, eliminarea toxinelor este accelerată, iar pereții intestinali sunt curățați de toxine. El este bun în a ajuta pisoii slabi și animalele adulte care se recuperează după o boală gravă sau o intervenție chirurgicală. Suplimentul are un gust dulce și chiar pisicile sălbatice îl mănâncă fericit cu mâncare. Vetom este compatibil cu orice medicament, cu excepția antibioticelor - acestea au un efect dăunător asupra bacilului de fân..

Recenzii proprietarului

Anna Komarova, Moscova:

„Am un mic hotel pentru animale de companie. Acum, o fermecătoare pisică americană tortie tricolor trăiește din supraexpunere. Proprietarii au plecat, iar pisica s-a dovedit a fi nesănătoasă, cu o inflamație intestinală evidentă. Refuzat să mănânce, a existat diaree severă. A trebuit să implic un medic veterinar. I s-a administrat medicamentul pentru diaree Arterium Dia Dog timp de o săptămână. & Ket și Vetom, o linguriță pe zi. În a treia zi, pisica a reînviat, a început să mănânce puțin și scaunul a devenit mai puternic. Acum, oaspetele nostru este sănătos, mănâncă bine, se joacă cu alți locuitori ai „hotelului”. Pot recomanda acest medicament sigur și eficient pentru ameliorarea tulburărilor intestinale și eliminarea disbiozei ".

Ekaterina Ivanovna, Chelyabinsk:

„Maine Coon Barsa Vetom a fost externat după o parainfluență severă pentru a îmbunătăți funcția intestinului. Am cumpărat acest medicament în pulbere și l-am adăugat în mâncarea noastră. Au dat 2 plicuri de pulbere pe zi și, după câteva zile, Bar-urile au început să se simtă clar mai bine. Sunt surprins atât de efectul rapid, cât și de prețul modest al medicamentului - un pachet porționat de probiotice costă doar 15 ruble ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vetom pentru pisici