Duphalac pentru pisici

Duphalac este un laxativ utilizat pentru tratarea constipației la pisici. Medicamentul este ușor. Medicamentul a fost creat pentru oameni, deși a fost utilizat cu succes și pentru animale de companie. Remediu sigur și eficient pentru problemele intestinului. Siguranța este dovedită de faptul că acest laxativ este aprobat chiar și pentru nou-născuți..

Duphalac pentru pisici

 • conservanți;
 • coloranți;
 • arome;
 • alte substanțe chimice.

Prin urmare, Duphalac este considerat sigur atât pentru copiii mici, cât și pentru pisici, al căror corp este, de asemenea, vulnerabil la diferiți factori de influență..

Pentru ambalarea siropului, se utilizează flacoane din polimer cu capace cu șurub cu o capacitate de 200, 500 și 1000 ml. De asemenea, medicamentul este ambalat în pungi de folie de 15 ml. 10 dintre aceste plicuri sunt plasate într-o cutie de carton. A doua opțiune de ambalare este mai preferabilă pentru pisici, deși medicamentul achiziționat poate fi utilizat pentru animale și pentru toate gospodăriile.

Duphalac pentru pisici

Medicamentul nu necesită depozitare specială. Este suficient să-l așezați într-un loc întunecat și uscat, la îndemâna razelor solare. În acest caz, temperatura aerului trebuie să fie cuprinsă între 10 și 25 de grade Celsius. O trusă de prim ajutor la domiciliu sau veterinară este potrivită pentru depozitare.

Proprietăți și acțiune

Siropul are un efect laxativ pronunțat. Principiul de acțiune al medicamentului constă în faptul că lactuloza acționează ca teren de reproducere pentru lactobacili, ceea ce duce la creșterea numărului acestora. Bacteriile benefice îmbunătățesc funcția intestinului. În plus, lactuloza din sistemul digestiv se descompune în acizi cu greutate moleculară mică, reducând astfel aciditatea din lumenul intestinal. Ca urmare a acestei acțiuni, se modifică consistența și cantitatea de conținut intestinal, care, la rândul său, îi stimulează peristaltismul..

Medicamentul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra absorbției sărurilor de fosfat și calciu. Printre caracteristicile Duphalac, este demn de remarcat participarea sa la metabolismul azotului. Medicamentul îmbunătățește migrația amoniacului din sânge în intestine și previne răspândirea acestuia în corp. Compușii periculoși sunt eliberați împreună cu fecalele, ceea ce previne otrăvirea ca urmare a unei încălcări a metabolismului azotului. În plus, medicamentul are un efect de învăluire, prin urmare, iritarea mucoasei intestinale este redusă.

Hârtie pentru pisici și toaletă

Eficacitatea ridicată a medicamentului se datorează faptului că practic nu este absorbit în tractul gastro-intestinal și ajunge neschimbat la intestinul gros. Numai în intestinul gros interacționează cu microflora și începe să acționeze.

Cât este

Prețul a 10 pliculețe de 15 ml cu sirop Duphalac (ambalaj optim pentru pisici) variază de la 300 la 350 ruble. O sticlă de 200 ml va costa 320-340 ruble. Pentru a cumpăra un medicament, mergeți la cea mai apropiată farmacie obișnuită. Nu este necesară prescripția medicului pentru cumpărare.

Când se aplică

Instrucțiunile de utilizare sunt scrise pentru oameni, dar pentru pisici, Duphalac este utilizat pentru probleme similare. De obicei, medicamentul este utilizat în astfel de cazuri:

 • în absența unui scaun pentru o perioadă lungă de timp;
 • cu constipație frecventă;
 • când golirea este dificilă din cauza maselor solide;
 • cu balonare și flatulență.

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat după vierme. Siropul accelerează eliminarea viermilor din corp și astfel previne posibila intoxicație. Efectiv, medicamentul este utilizat cu o acumulare mare de păr în intestine, dacă pisica nu poate scăpa singură de el.

Notă! Dacă animalul are probleme cu scaunul, înainte de a utiliza siropul, trebuie să faceți o examinare pentru a vă asigura că intestinele sunt brevetate și pentru a afla cauza patologiei. În plus, doza medicamentului trebuie calculată de medic..

Cum se aplică

Laxativul trebuie utilizat intern. Siropul are un gust dulce zaharat, motiv pentru care majoritatea pisicilor refuză să-l mănânce de bună voie. Problema poate fi rezolvată în mai multe moduri:

 1. Măsurați cantitatea necesară de medicament cu o seringă fără ac. Forțează siropul în gură. Asigurați-vă că animalul dvs. nu îl scuipă înapoi. Pentru a face acest lucru, țineți capul ridicat până când înghite totul..
 2. Diluați medicamentul în apă potabilă. Dacă animalul refuză să bea apă cu un gust dulce, atunci merită să o beți cu forța. De obicei, medicamentul este diluat cu apă și apoi li se dă să bea pisoi mici..
 3. Siropul poate fi amestecat cu furaje. Alimentele umede și conservele sunt bune în aceste scopuri. Animalul de companie nu va observa că există un laxativ în mâncare.

Pisica mănâncă alimente uscate

Notă! Nu se recomandă administrarea medicamentului împreună cu produse lactate fermentate.

În instrucțiunile de utilizare, nu veți găsi doza de Duphalac pentru pisici, deoarece medicamentul este conceput pentru oameni. Cel mai adesea, se utilizează o doză de 0,5-1 ml per 1 kg de animal, dar medicul veterinar trebuie să calculeze exact. Se ia în considerare nu numai greutatea animalului de companie, ci și starea acestuia, posibilul efect negativ al medicamentului asupra corpului și alți factori. Puii mici nu primesc mai mult de 0,5 ml de sirop. Dacă este necesar, recepția se repetă după 8 ore. Dacă, după 2-3 doze, animalul nu a reușit să golească intestinele, trebuie să consultați un medic și să reexaminați, în special, să efectuați o ecografie.

Ecografie pentru o pisică

Uneori, medicamentul este utilizat pentru a spori acțiunea altor laxative. În acest caz, doza trebuie calculată cu atenție, pentru a nu obține rezultatul opus..

Contraindicații și posibile efecte secundare

Medicamentul nu are contraindicații grave. Nu trebuie utilizat cu intoleranță la componente, care se poate manifesta ca o perturbare a sistemului digestiv sau reacții alergice. Sub interdicția Duphalac și cu obstrucție intestinală. Dacă animalul are diabet zaharat, utilizarea este posibilă numai sub supravegherea unui medic veterinar și, în unele cazuri, este mai înțelept să alegeți un alt remediu.

Dacă respectați dozele și schema de dozare recomandate de medic, pisicile tolerează medicamentul fără probleme. În caz de supradozaj, pot apărea simptome neplăcute:

 • diaree severă (poate fi prezentă spumă);
 • greață și vărsături;
 • balonare și bubuit constant în stomac;
 • tonus muscular crescut în abdomen.

Dacă se manifestă probleme cu sistemul alimentar, animalului i se administrează Smecta sau un alt remediu cu un efect similar. Dacă simptomele persistă în decurs de 1-2 zile, trebuie să cereți ajutor unui medic veterinar..

Smecta

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale Duphalac includ următoarele puncte:

 • Diferă în ceea ce privește eficiența ridicată, ajută animalul să scape rapid de constipație. În majoritatea cazurilor, o singură doză este suficientă.
 • Vândut în toate farmaciile obișnuite. Dacă nu există nicio farmacie veterinară în apropiere, aceasta nu va fi o problemă atunci când cumpărați un laxativ.
 • Practic nu există contraindicații și poate fi utilizat pentru pisoi și animale de companie adulte.
 • Nu sunt necesare condiții speciale de depozitare.
 • Vândut în pachete mici, convenabile.

Nu va fi posibil să calculați singură doza - și acesta este principalul dezavantaj. Supradozajul poate provoca probleme grave cu sistemul digestiv. Unele pisici refuză să ia medicamentele pentru că nu le place gustul dulce zaharat. Nu este întotdeauna posibil să amestecați agentul în alimente sau apă, dar utilizarea forțată se poate transforma într-o adevărată tortură datorită rezistenței animalului de companie.

Cum să dați pisicii medicamente dintr-o seringă

Recenzii proprietarului

Julia, proprietara unei pisici britanice:

„După sterilizare, Marta a avut dificultăți în mișcarea intestinului. Când nu a putut merge la toaletă timp de 3 zile după operație, am dat alarma și am sunat medicul veterinar. El a sfătuit să folosească ulei de vaselină sau Duphalac. Uleiul nu a dat rezultate, așa că a trebuit să fug la farmacie a doua zi. După sirop, pisica s-a dus la toaletă după 4 ore. Rezultatul este excelent. Adevărat, este dificil să numim recepția plăcută, totul din jur era lipicios. Martha a scuipat medicamentul. ".

Lyudmila, proprietarul unei pisici de un an:

„Am folosit Duphalac pentru un pisoi când avea câteva săptămâni. Datorită tranziției de la laptele matern la hrană, au apărut probleme cu digestia, în special creșterea producției de gaze. Medicamentul a ajutat să scape de patologie. Acum avem o pisică puternică și sănătoasă ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Oleg, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Nu sunt un susținător al consumului de droguri umane pentru animale, dar Duphalac este o excepție. Acest medicament este sigur pentru pisici, funcționează ușor și eficient rezolvă problemele atunci când alte remedii eșuează. Uneori prescriu acest medicament clienților mei. ".

Tatiana, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

Duphalac este unul dintre putinele medicamente pentru om care pot fi utilizate la pisici. De obicei, recomand utilizarea vaselinei pentru constipație, dar dacă nu este disponibilă sau nu poate fi utilizată din anumite motive, atunci un laxativ ușor este o alternativă excelentă. Dar fără numirea unui medic, încă nu merită să folosiți un medicament ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Duphalac pentru pisici