Pisici mari, loiale și inteligente: toată distracția despre rasa savannah

Pisica SavannahPentru cei care vor începe o pisica, vă sfătuim să aruncați o privire mai atentă asupra rarelor rasă cu un nume frumos savana.

Acest animal spectaculos și neobișnuit este una dintre cele mai scumpe feline din lume. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un animal de companie, trebuie să vă întrebați despre caracteristicile întreținerii și îngrijirii acestuia. Și numai după ce le-ați evaluat punctele forte și capacitățile, aduceți animalul la casa dvs. Vă sugerăm să vă familiarizați cu descrierea completă a rasei Savannah, temperamentul și cerințele acestei pisici pentru condițiile de viață și hrănire.

Descrierea și caracteristicile rasei

Frumusețea sălbatică a savanei nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Dacă descrieți rasa în câteva cuvinte, atunci acesta este un ghepard în miniatură. Cu toate acestea, să o cunoaștem mai bine, având în vedere toate trăsăturile aspectului și temperamentului ei..Pisica Savannah

Culoare, aspect și standard

 • Tara de origine: STATELE UNITE ALE AMERICII.
 • Creştere: până la 45 cm.
 • Greutate: masculi - până la 15 kg, femele - până la 8 kg.
 • Lână: scurt, gros, moale.
 • Culoare: argintiu, auriu, ciocolată, maro, scorțișoară tabby cu pete întunecate, maro sau negre.
 • Durata de viata: 15–20 ani.
 • Cine este recunoscut: Asociația Internațională a Pisicilor (TICA) în 2001.
Consultați cele mai populare rase de pisici: Nibelung, Chausie, "Ashera", "Sfinx", "Van turcesc", „Maine Coon”, Cornish rex, "Britanic", „Chartreuse”, „Bombay” și Balinez.
Pisica Savannah

Știați? Când o persoană are nevoie să protejeze produsele agricole și resturile de alimente rozătoare, a îmblânzit pisica. Acest lucru s-a întâmplat acum peste nouă mii de ani. Probabil că prima domesticire a avut loc în Semiluna Fertilă (Orientul Mijlociu).
Rasa este recunoscută de o singură organizație - Asociația Internațională a Pisicilor. După standard, are un corp alungit, un mic cap triunghiular, un gât lung și grațios, urechi lungi și largi, ochi în formă de migdale și o coadă scurtă cu vârful negru. După greutate și dimensiune, savana este de aproximativ două ori mai mare decât o pisică obișnuită. Cu toate acestea, dimensiunea depinde de generație - cei mai mari sunt reprezentanții hibridului F1, adică primii descendenți ai servalilor. Pisicile din această rasă continuă să crească până la vârsta de trei ani.Pisica Savannah

Savannah fizic - atletic, muscular. Membrele sunt lungi și subțiri. Paltonul este scurt, cu imprimeu leopard - petele sunt aranjate aleatoriu.

Caracter și temperament

În ciuda unui strămoș sălbatic, savana prietenos și sociabil. Acesta este un animal inteligent, curios. Se împrumută bine educației. Cu toate acestea, nu îi place afecțiunea, nu permite apucarea mâinilor și nu tolerează jocurile cu copiii. În același timp, singurătatea nu tolerează.

Personaj de pisică Savannah adesea comparativ cu caninul - sunt loiali proprietarului, excelent sunt instruiți, ușor cutie de gunoi și poate merge chiar pe lesă. Animalul este foarte activ, iubește jocurile în aer liber, iubește să se joace în apă, în timp ce merge, preferă să sară și să alerge, își arată instinctul de vânătoare.Pisica Savannah

Cel mai adesea, cu o educație timpurie, savanele nu cauzează probleme proprietarului, cu toate acestea, ar trebui să se înțeleagă că în primele drăguțe pisoi manierele sălbatice ale unui strămoș la vârsta adultă se pot trezi, adică după ce a ajuns la trei ani.

Știați? Recordurile Guinness la nivel mondial pisică a intrat un reprezentant al rasei Savannah. Acesta este un mustaș numit Trouble cu o înălțime de 48 cm.
Avantajele păstrării acasă a pisicilor mari de savană:
 • frumusețe și aspect exotic;
 • minte;
 • respectarea bună a instruirii;
 • îngrijire fără pretenții;
 • Sanatate buna;
 • înțelegerea cu alte animale de companie;
 • adaptare ușoară la orice condiții noi.
Pisica Savannah

Dezavantaje ale rasei:

 • dimensiune mare - necesită mult spațiu pentru conținut;
 • dragostea de libertate - nu se obișnuiește cu mâinile - poate face tot ce vrea;
 • nevoia de plimbări lungi zilnice;
 • poate fi agresiv față de copii;
 • preț mare.
Cei care doresc să cumpere o astfel de pisică trebuie să înțeleagă acest lucru pentru persoanele pasive care iubesc calmul și tăcerea, nu va funcționa. Va trebui să mergeți constant cu animalul, să-i acordați atenție, să aranjați jocuri de apă pentru el. De asemenea, nu ar trebui să începeți o savană prea ocupată de muncitori și familii cu copii mici..Pisica Savannah

Apropo, prima generație de savane, datorită demonstrării excesive a obiceiurilor sălbatice și a imprevizibilității, este interzisă păstrării în Australia și în anumite state americane..

Povestea originii

În 1986 după ce a traversat masculul servalului animalului sălbatic - un reprezentant reperat al familiei de pisici din Africa cu un corp lung și urechi mari și înalte - a apărut primul pisoi cu un reprezentant al rasei siameze. Proprietarul Judy Frank a numit-o Savannah. Din numele primului pisoi a plecat numele rasei.

A început reproducerea din 1989. Pentru aceasta, americanul Patrick Kelly a cumpărat-o pe mama lui Savannah.Pisica Savannah

În 1996 descrierea rasei a fost trimisă Asociației Internaționale a Pisicilor. Rasa a fost recunoscută în 2001. De atunci, ea a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în rândul iubitorilor de pisici..

Prețul pisicii

Este necesar să cumpărați un pisoi de la trei luni, un copil de clasă spectacolă - de la patru. Aceasta este vârsta minimă până la care un bebeluș ar trebui să fie aproape de mama..

Atunci când alegeți un pui, ar trebui să acordați atenție acestuia aspect, comportament, stare generală. Copilul ar trebui să arate sănătos, bine hrănit, prietenos. Dacă la abordarea ta pisoiul șuieră sau se sperie, atunci este mai bine să refuzi să-l cumperi.Pisoi Savannah

Asigurați-vă că verificați documentele genealogice, certificatele de vaccinare ale bebelușului și ale părinților săi.

Cât costă o pisică Savannah depinde de hibridul căruia îi aparține - F1, F2, F3, F4 sau F5. Cu cât numărul din denumire este mai mic, cu atât mai mult sânge sălbatic în pisică. De exemplu, la reprezentanții F1 ai genelor servale vor exista 53%, iar la pisicile cu denumirea F5 - doar 6%. În consecință, hibrizii cei mai apropiați de rudele africane sunt mult mai scumpe - de la 10 la 20 de mii de dolari. Prețul pisicilor Savannah cu denumirea F5 poate atinge maximul 1200 de dolari. Acestea din urmă, în ceea ce privește dimensiunea și comportamentul, seamănă mai ales cu vite domestice obișnuite cu un fizic și o culoare interesante..

Important! Nu ar trebui să cumpărați un pisoi de rasă din mâinile voastre - există un mare risc ca să fiți vândut pe jumătate sau pe un copil nesănătos și agresiv. Pentru a achiziționa savana, ar trebui să mergeți la crescători profesioniști cu experiență.
Pisoi Savannah

Întreținere și îngrijire

În ceea ce privește îngrijirea savanei, nu este dificil nici măcar pentru cei care țin o pisică pentru prima dată. Dar o atenție specială ar trebui acordată cerințelor pentru condițiile de detenție. Dacă nu pot fi mulțumiți, atunci se va înțelege cu animalul va fi dificil..

Condițiile de detenție

O pisică mare și energică va necesita condiții de viață spațioase. În plus, veți avea nevoie de spațiu pentru mersul zilnic, de exemplu, voliera.

În plus față de o cameră mare și un loc propriu de dormit, savana va avea nevoie și de un spațiu de joacă în care să se poată întinde, urca, ascuți ghearele și folosi dinții. Dacă acest lucru nu este furnizat, atunci un animal poate strica obiectele de uz casnic umane.Pisoii Savannah

Când vă plimbați într-o volieră, veți avea nevoie și de scări și platforme de cățărat. Opțiunea ideală ar fi echiparea acestuia cu o piscină de vară..

În camera în care se află dormitorul Savannah, ar trebui să fie cald: nu uitați că unul dintre strămoșii ei este din Africa fierbinte.

Scăldat și îngrijit

După cum am menționat, savana iubește apa, în special jucându-se cu jucării în baie. Totuși, ca procedură de igienă baie nu trebuie efectuat des - nu mai mult de trei până la patru ori pe an.Pisica Savannah

Paltonul pisicii este scurt. Năpârlirea nu este prea enervantă pentru proprietari. Puteți pieptăna blana o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru, ar trebui să achiziționați o perie specială în magazinul zoologic și, pentru perioada de năpârlire - un pieptene cu dinți rari. Pieptenarea, pe lângă faptul că face blana pisicii frumoasă și îngrijită ca aspect, va fi, de asemenea, o procedură excelentă de wellness - masajul cu dinții periei favorizează o mai bună circulație a sângelui.

Dacă pisica dvs. nu va trata bine peria, puteți achiziționa un mănuș special de periat. În acest caz, procedura nu va diferi mult de simpla mângâiere cu mâna stăpânului..

De asemenea, un ajutor excelent care va permite blănii savanei să aibă un aspect sănătos și frumos este furminator.Pisica Savannah

Cu excepția accesoriilor de îngrijire și joacă, pentru a menține savana, veți avea nevoie de următoarele elemente:

 • un vas alimentar din ceramică, sticlă, metal sau porțelan cu o înălțime laterală de cel puțin 10 cm și un diametru de 12 cm (pentru un pisoi - de la 10);
 • vas adanc pentru apa;
 • tavă pentru fecale cu o înălțime laterală de 10 cm;
 • lesa pentru mers;
 • mijloace pentru scăldat pisici;
 • zgâriere stâlp (stâlp vertical cu platformă).
Important! Dacă animalul este planificat să fie păstrat de proprietarii apartamentului într-o clădire înaltă, atunci trebuie să aibă grijă să întărească plasele de țânțari de pe ferestre. Curiozitatea naturală și instinctul de vânătoare pot juca o glumă crudă cu animalul, deoarece acesta se va grăbi cu siguranță păsări și insecte În afara ferestrei.
Pisică Savannah în lesă pentru mers

De asemenea, trebuie să aveți grijă să scoateți din locurile accesibile pisoiului, cablurile electrice, pachetele de praf de spălat sau alți detergenți. Este recomandabil să ridicați lucrurile fragile și scumpe mai sus, să îndepărtați plantele de la ferestre, în special euforbia, violeta, dieffenbachia, monstera etc..

Merită luat în considerare faptul că savana foarte curios și poate atinge o altitudine destul de mare. Prin urmare, ar trebui să vă faceți griji în prealabil cu privire la siguranța acestuia și siguranța bunurilor dvs. - prin plasarea încuietorilor sau a dispozitivelor de reținere pe ușile dulapurilor, ușilor camerelor etc..Pisica Savannah

Îngrijirea ochilor, urechii, ghearelor și a dinților

Ochii și urechile trebuie verificate o dată pe săptămână pentru contaminare și curățate preventiv cu produse special formulate. Dacă există miros din urechi, roșeață, scurgeri purulente din ochi, arătați imediat medicul veterinar.

Ghearele nu necesită tăiere specială. Cu toate acestea, trebuie să le tăiați periodic ușor, astfel încât animalul să nu poată răni accidental pe alții din jurul lor..Pisica Savannah

Accesorii pentru mers și joacă

Pentru ca o pisică să aibă o imunitate puternică, trebuie să mergi zilnic timp de una până la două ore. Exploatarea liberă a acestor animale este interzisă - se poate juca și se poate pierde și poate include, de asemenea, un vânător și poate dăuna altor locuitori de pe stradă.

Proprietarii de case private sunt sfătuiți să echipeze o volieră pentru o pisică cu rafturi pe mai multe niveluri, stâlpi de urcare. Ar fi frumos să plantezi un copac pe teritoriul său. Toate acestea sunt utile pentru exercițiul animalului..

Pentru ca pisica să se poată ocupa cu ceva în apartament, are nevoie de multe jucării. Este recomandabil să selectați pană și frânghie. De asemenea, aveți nevoie de bile de diferite dimensiuni și materiale..Walking Savannah Cat

Cum să hrănești o pisică „mare”

Hrănirea adecvată este de o mare importanță în păstrarea unui animal de companie patat. Atunci când cumpărați, ar trebui să verificați cu crescătorul ce și de câte ori să hrăniți pisoiul. De regulă, un animal mic este hrănit de trei până la șase ori pe zi, pentru un adult, două-trei hrăniri zilnice vor fi suficiente..

Pisoi

Pisoii la trei luni mananca deja aproape toate alimentele. Poate fi terci de cereale și legume, care ar trebui alternat cu carne - pui sau carne de vită. Puteți da brânză, chefir, smântână. Fiecare produs nou trebuie introdus în porții mici și treptat.

Un bebeluș de patru luni poate fi hrănit cu magazine alimentare. a hrani - la început umed, după un timp - uscat, înmuiat în apă.Mâncare pentru pisici Savannah

De la șase luni, pisica poate mânca deja mâncare obișnuită pentru adulți. Dar înainte de asta trebuie să decideți ce fel de mâncare veți hrăni pisica în mod constant - natural sau uscat. Ambele au avantaje și dezavantaje. Trebuie să vă bazați pe portofelul dvs. și pe durata de timp. Alimentele preparate sunt mult mai scumpe decât alimentele gătite. Cu toate acestea, economisesc mult timp..

Pentru a oferi o dietă completă și echilibrată animalelor de companie, hrăniți-le: „Dealuri”, "Purina", „Gina”, „Gourmet”, "Royal Canin", „Planul Pro” și „Kitekat”.

Adult

Dacă intenționați să hrăniți pisica cu hrană naturală, atunci dieta unui adult trebuie să includă următoarele ingrediente:

 • carne fiartă și crudă (carne de vită, carne de pasăre, iepure), măruntaie, carne de pui tocată;
 • pește de mare crud fără oase (ton, somon);
 • legume si fructe;
 • grâu încolțit;
 • complexe de vitamine și minerale;
 • drojdie.
Carne de pisică Savannah

Este interzis să se dea:

 • carne grasă;
 • lactate și produse lactate fermentate;
 • pești de râu.
Savannah tratează ca suplimente de taurină.

Din furaje uscate ar trebui să le alegeți pe cele care aparțin clasei super-premium, conțin cât mai puține cereale, sunt eliberate de mărci bine stabilite la nivel mondial.

Important! Un vas cu apă ar trebui să fie întărit, deoarece savanei îi place să se joace cu el și se va spăla în el labe, răsturna.
Savannah mâncare uscată

Despre sănătate

Savannah este diferită Sanatate buna. Cu toate acestea, cu o alimentație necorespunzătoare și în absența unei activități fizice suficiente, pisica se poate îmbolnăvi..

Boli tipice

Pisicile din această rasă pot fi îngrijorate de bolile de inimă. De multe ori - cardiomiopatie hipertropica.

S-ar putea să aibă și ea paraziți, posibilă infecție cu infecții ale tractului urinar, boli respiratorii.

Medicul veterinar trebuie consultat fără greș dacă pisica are una sau mai multe dintre următoarele condiții: temperatura crește peste 40 de grade, este letargică, refuză să mănânce, nu merge mult timp la toaletă, vomită, există impurități de sânge în fecale, curge puroi din ochi și urechi, slăbind dramatic, burta umflată, părul cade.Pisica Savannah

Vaccinări necesare

Cu vaccinarea la timp și deparazitarea multora boli va putea evita.

Programul de vaccinare trebuie să fie programat de medicul veterinar. Pisicilor li se administrează de obicei vaccinuri împotriva curgerea nasului, epizootii, rabie, rinotraheita.

Programul va depinde de orașul în care trăiește pisica și de infecțiile caracteristice acesteia, precum și de dorința proprietarului însuși.

Primul vaccinări produs în două luni. Din anul, este permisă vaccinarea împotriva pecinginei lipsind și chlamydia.Pisica Savannah

Știați? În 1976, medicul veterinar american Gordon Robinson a descris ceea ce el a numit sindromul felin la mare altitudine. Când cade, animalul se rotește reflex, astfel încât să cadă pe labele sale. Veterinarul din studiul său susține că cu cât suprafața de pe care cade pisica este mai mare, cu atât va avea mai puține daune. Un caz este descris când o pisică a căzut de la etajul 16 și a coborât doar cu o ușoară spaimă.
Savannah - exotic și un animal de companie foarte frumos feline. Nu este potrivit pentru conținut pentru toți oamenii. Deoarece pisica necesită plimbări active lungi, poate scoate sunete sălbatice, nu-i place să stea pe mâini, oamenii care doresc să aibă un animal afectuos și liniștit acasă, este mai bine să fii atent la alte rase. Savannah este ușor de îngrijit, dar necesită condiții de viață spațioase. Odată cu socializarea timpurie, nu ar trebui să existe probleme în comportamentul ei. Cu o creștere adecvată, ea va crește pentru a fi un animal bun, sociabil și calm..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici mari, loiale și inteligente: toată distracția despre rasa savannah