Vaccin rabifel pentru pisici

Rabifel este un vaccin inactivat conceput pentru a preveni rabia la pisici. Este produs de întreprinderea din Moscova Vetbiohim. Medicamentul a trecut cu succes studiile clinice și este aprobat pentru utilizare pe teritoriul Federației Ruse.

Maine Coon

Celulele BHK-21 și adjuvantul elvețian AbISCOR au fost utilizate pentru cultivarea ERA-CB-20M. Medicamentul are o consistență lichidă, de la transparent la roz. Este permis un sediment ușor în partea de jos - după ce agitați flaconul cu vaccinul, acesta se dizolvă.

Rabifel este produs în flacoane sau fiole de sticlă sterile, sigilate ermetic sau închise cu dopuri de cauciuc. Fiecare fiolă este o doză de 1 cm3 de medicament. Conținutul virusului rabiei din acesta nu este mai mic de 1 UI.

Medicamentul este disponibil în pachete de plastic sau carton - câte 10 fiole fiecare. Fiecare cutie conține instrucțiuni pentru utilizarea Rabifel pentru pisici..

Producătorul are cerințe stricte pentru depozitarea medicamentului:

  • temperatura de la 2 la 8 grade Celsius;
  • loc întunecat uscat;
  • nu mai mult de 18 luni de la data emiterii - este indicat pe pachet.

Orice vaccin deschis trebuie utilizat în decurs de 3 ore. După timpul specificat, devine inutilizabil. Este interzisă injectarea medicamentului dacă a fost înghețat, etanșeitatea sa este ruptă, lichidul și-a schimbat culoarea sau sedimentul nu s-a dizolvat când sticla este agitată.

Rabifel pentru pisici

Preț

Vaccinul antirabic se vinde în ambalaje și fiole individuale. Preț - 55-70 ruble pe doză (1 fiolă sau sticlă) sau 550-700 ruble pe pachet.

Principiul de funcționare

Adjuvantul AbISCOR-100 utilizat la producerea vaccinului este considerat o substanță de nouă generație. Nu conține săruri de aluminiu și compușii lor. Principalul pericol al acestor compuși este riscul de a dezvolta sarcom la pisici după vaccinare. Rabifel lipsește.

Instrucțiunile spun că imunitatea la rabie se formează la animale la 14-21 de zile după vaccinare. Este suficient pentru 1-3 ani. Adjuvantul AbISCOR este responsabil pentru producerea de anticorpi specifici care neutralizează virusurile rabiei, precum și pentru activarea procesului de protecție la nivel celular..

Rezultatele cercetării

Medicamentul a fost testat în clinici veterinare din regiunea Moscovei. Pe baza rezultatelor acestora, siguranța vaccinului Rabifel a fost confirmată. Substanța a fost administrată pisoilor de 2-3 luni în cantități normale și crescute.

Studiile, în special, au arătat că odată cu introducerea unei doze de 5 cm3 (aceasta este de 5 ori mai mare decât norma) subcutanat și intramuscular, nu au fost observate abateri în dezvoltare, deteriorarea stării de sănătate a pisoiilor. Re-vaccinarea efectuată cu un interval de 21 de zile nu a provocat reacții alergice și alte reacții adverse..

Pentru puritatea experimentului, 170 de pisici de vârste diferite, începând cu 2 luni, au luat parte la studiile clinice ale vaccinului. Persoanele care nu fuseseră vaccinate anterior împotriva rabiei, medicamentul a fost injectat de două ori - cu un interval de 3 săptămâni. Pisicile vaccinate anterior - o dată.

Kitty

Medicii veterinari au monitorizat reacția animalelor timp de o lună. Starea de sănătate a tuturor pisicilor și pisicilor care au participat la testare a fost normală. Au menținut un apetit normal, activitate și răspunsuri comportamentale adecvate..

După sfârșitul perioadei de control, s-a prelevat sânge de la 80 de pisici pentru cercetare. Analiza prin metoda FAVN a arătat că cantitatea de anticorpi din titrurile animalelor vaccinate a fost de aproape 10 ori mai mare decât volumul, ceea ce asigură o protecție ridicată a corpului împotriva virusului mortal..

Indicații de utilizare

Rabifel este destinat vaccinării profilactice la pisici cu vârsta cuprinsă între 8-12 săptămâni, precum și revaccinării adulților.

Mod de aplicare

Puteți vaccina animalele împotriva rabiei cu Rabifel:

  • subcutanat - în zona dintre omoplați;
  • intramuscular - în coapsă.

Doza - 1 cm3.

Producătorul permite utilizarea Rabifel simultan cu Leominor și Multifel-4. În același timp, este interzisă vaccinarea pisicilor cu alte vaccinuri, cu excepția celor enumerate, timp de 21 de zile de la momentul ultimei vaccinări cu Rabifel.

În ceea ce privește momentul, pisica care este vaccinată pentru prima dată primește medicamentul de două ori. Reintroducere - nu mai devreme de 21 de zile mai târziu.

Revaccinarea pisicilor se efectuează nu mai des decât o dată pe an și cel puțin o dată la 3 ani. În acest caz, injecția se administrează o singură dată. Frecvența recomandată de medicii veterinari de frunte - o dată pe an.

Vaccin pentru pisici

Conditii speciale

Dacă situația epizootică se agravează, frecvența vaccinărilor antirabice la animale poate crește. Decizia se ia la nivel legislativ și este guvernată de reglementările relevante.

La administrarea medicamentului, medicul veterinar trebuie să respecte regulile de igienă și să utilizeze antiseptice. O umflare poate apărea în zona de injecție - dispare rapid și nu este considerată o patologie.

O supradoză a vaccinului nu duce la rabie și la dezvoltarea altor patologii grave. În orice caz, nu au fost identificate astfel de cazuri.

Absența efectelor secundare în caz de supradozaj nu este un motiv pentru încălcarea schemei și a volumului de vaccinare. Animalele trebuie vaccinate împotriva rabiei în intervalul de timp strict specificat, altfel eficacitatea vaccinului și acțiunea sa imunopropilactică va scădea..

Se întâmplă ca proprietarul, din mai multe motive, să fi ratat termenul limită pentru reintroducerea Rabifel. Într-o astfel de situație, este necesar să livrați animalul pentru imunizare la clinica veterinară cât mai curând posibil..

Monovaccinul se administrează într-o seringă separată. Producătorul nu recomandă amestecarea acestuia cu alți agenți medicinali sau biologici.

Vaccinarea pentru un pisoi

Contraindicații

Principalele contraindicații pentru administrarea vaccinului:

  • boala clinică a animalului;
  • slăbiciune și letargie;
  • vaccinarea cu alte medicamente, dacă perioada specificată de producător nu a trecut;
  • intoleranță individuală la medicament.

Rabifel pentru pisici

În cazuri rare, Rabifel poate provoca o reacție alergică la pisici. Dacă apar simptome caracteristice, trebuie să contactați cea mai apropiată clinică veterinară, unde animalul va fi injectat cu antihistaminice.

Recenzii proprietarului

Elena, amanta din Scottish Fold:

„Am injectat un vaccin străin de mai multe ori. Recent am aflat că pisica noastră este purtătoare de virus, medicamentele străine sunt contraindicate pentru ea. Veterinarul a spus că ar trebui administrate Rabifel și Multifel domestice. Am citit recenziile proprietarilor și am decis. Vă prezentăm Rabifel o dată pe an - totul este în regulă, nu există alergii sau alte reacții negative la acesta ".

Olga, proprietara mini-adăpostului:

„Am mai mult de 10 pisici permanent, așa că atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva rabiei, raportul calitate-preț este important pentru mine. Medicamentul intern Rabifel mi se potrivește complet. Au fost vaccinați cu animale de companie de vârste diferite și cu imunități diferite - ei și cu mine suntem fericiți ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Alexey, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că animalele tolerează bine primele, re-vaccinarea și revaccinarea cu Rabifel. Nu au existat simptome de rabie la pisicile vaccinate. Uneori, proprietarii se plâng de umflături subcutanate la locul injectării - acest lucru se întâmplă, dar dispare în 5-10 zile. În practica mea nu au existat reacții alergice la medicament ".

Irma, medic veterinar cu 5 ani de experiență:

„Recent, proprietarul unui Maine Coon, în vârstă de un an, a venit la mine cu plângeri privind lipsa poftei de mâncare. Potrivit ei, pisica s-a ascuns în locuri întunecate, a stat nemișcată, nu i-a dat-o în mâini, labele îi erau fierbinți. Dintr-o conversație cu o femeie, sa dovedit că a vaccinat pisica cu Rabifel.

Ulterior, conform rezultatelor analizelor, s-a stabilit că temperatura și comportamentul neobișnuit al Maine Coon au provocat o reacție alergică la vaccin. Animalul a primit antihistaminice și în curând și-a revenit "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccin rabifel pentru pisici