Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea vaccinului polivac tm pentru pisici

Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea vaccinului polivac tm pentru pisici

În articol voi descrie forma de eliberare și compoziția vaccinului polivac tm. Voi explica indicațiile de utilizare și mecanismul de acțiune, precum și instrucțiunile de utilizare pentru pisici și câini. Voi încerca să explic în ce cazuri substanța este utilizată pentru prevenire și când pentru tratamentul lichenului. Mă voi gândi la posibilele efecte secundare pentru pisici după introducerea vaccinului, acordând o atenție specială momentului vaccinării în perioada de incubație a bolii.

Forma de eliberare și compoziția vaccinului

Prepararea produsului provine din ciuperci din genurile Microsporum și Trichophyton. Este o suspensie maronie cu un sediment ușor în partea de jos. Forma de eliberare este o sticlă sau fiole sigilate ermetic cu un volum de 1 (2 ml). Mai mult, o doză este de 1 ml.

Produsul este un lichid transparent maro deschis
Produsul este un lichid transparent maro deschis

Fiecare unitate de ambalare a mărfurilor trebuie să fie marcată cu următoarele informații:

Pe fiolă:

 • numele medicamentului;
 • numărul lotului și numărul de control;
 • data producției și data expirării.

Pe sticlă:

 • producător;
 • denumirea medicamentului;
 • numărul și seria de control;
 • data fabricației și data expirării;
 • numărul de doze;
 • conditii de depozitare;
 • numărul specificației.
Dacă nu există marcaj, integritatea recipientului este ruptă, nuanța suspensiei s-a modificat sau au apărut fulgi de rupere, se recomandă dezinfectarea vaccinului prin fierbere timp de 15 minute.

Indicații de utilizare și mecanism de acțiune

Vaccinul este atât profilactic, cât și curativ. Diferența constă în numărul de proceduri și cantitatea de substanță utilizată. Principala indicație pentru utilizarea medicamentului este dermatofitoza pisicilor, cu alte cuvinte, prevenirea sau tratamentul unui animal de companie de lichen.

Vaccin pentru uz extern
Vaccin împotriva dermatomicozei canine

Imunitatea după introducerea vaccinării polivac tm pentru pisici apare în 3-4 săptămâni.

Instructiuni de folosire

În scopuri profilactice și terapeutice, vaccinul se administrează intramuscular în următoarele doze:

 • pentru pisoi de până la 5 luni 1 și 1,5 ml (respectiv pentru prevenire și tratament);
 • mai mari de această vârstă, pisicile sunt injectate cu 1,5 și 2 ml.
Cursul standard de tratament este de a administra 2-3 vaccinuri la o jumătate de lună distanță.

Locul injectării trebuie dezinfectat cu alcool etilic 70%. Seringile și acele pentru tratament sunt sterilizate prin fierbere. Se poate lua un ac separat pentru vaccinare. Pentru a accelera respingerea crustei la locul injectării, se recomandă utilizarea emolienților precum uleiul de pește sau lanolina..

Este permisă utilizarea vaccinului pentru pisici de orice rasă și vârstă
Este permisă utilizarea vaccinului pentru pisici de orice rasă și vârstă
Înainte de introducerea vaccinului polivac tm pentru pisici, animalul trebuie examinat.

Sticla este agitată și abia apoi se colectează substanța. Animalele de companie epuizate cu metabolismul afectat și afectate de ectoparaziți percep vaccinul mai rău. În acest caz, eficacitatea acestuia scade semnificativ..

Contraindicații pentru administrarea polivac tm

Potrivit producătorului, nu există contraindicații pentru administrarea medicamentului sau, mai degrabă, administrarea intramusculară a acestuia..

Este interzisă utilizarea vaccinului pentru pisicile cu boli infecțioase și cu febră.

Efecte secundare

Testarea medicamentului a arătat că nu au existat efecte secundare la pisici după administrarea medicamentului. La unele animale, edemul ușor și inflamația apar la locul injectării. Chiar și fără îngrijiri suplimentare sub formă de emolienți, totul va dispărea în câteva zile..

Citiți instrucțiunile înainte de utilizare
Citiți instrucțiunile înainte de utilizare

Dacă vaccinarea a coincis cu perioada de incubație a bolii, vaccinarea va duce la o manifestare accelerată a dermatomicozei. Multe focare ale bolii vor apărea pe corpul pisicii. În acest caz, se recomandă administrarea medicamentului ca tratament cu o doză adecvată..

Dacă se observă o formă severă a bolii, injecțiile cu medicamentul se efectuează de 3-4 ori cu un interval de 2 săptămâni.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Perioada de valabilitate a agentului farmaceutic Polivac tm pentru pisici este de 1,5 ani după producție, cu condiția să fie depozitată corect. Temperatura camerei nu trebuie să depășească 10 grade Celsius peste zero. Experții recomandă păstrarea sticlelor la frigider. Este important să se limiteze accesul copiilor și animalelor la droguri.

Dacă în timpul utilizării sau accidental medicamentul intră pe piele sau pe ochi, se recomandă clătirea imediată cu multă apă.

Preț și analogi

Costul unei doze de medicament este de 65 de ruble.

Analogii medicamentului polivac tm pentru pisici:

Polivac tm pentru pisici este un remediu pentru prevenirea și tratamentul lichenului la animalele de companie. Elimină eficient dermatofitoza. Dar practica arată că este mai bine să vaccinați în scopuri profilactice, decât să tratați apoi animalul pentru boală..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea vaccinului polivac tm pentru pisici