Nobivak rabia pentru pisici

Toți cei care țin o pisică în casă ar trebui să înțeleagă că are nevoie de vaccinări împotriva bolilor infecțioase, chiar dacă practic nu se întâmplă pe stradă: virușii sau bacteriile pot fi aduse în apartament cu mâncare, cu praf pe pantofi etc. Unul dintre cele mai eficiente și mai sigure mijloace pentru imunizarea pisicilor împotriva rabiei este vaccinul împotriva rabiei Nobivac. Medicamentul este produs de concernul „Intervet International B.V” (Olanda).

Nobivak Rabia

Un vaccin inactivat este un preparat care conține viruși inactivi, neviabili. Nu sunt capabili să provoace boli, dar provoacă corpul să creeze mijloace de protecție împotriva acesteia. Ca urmare a acțiunii vaccinului împotriva rabiei Nobivac, pisica produce anticorpi specifici împotriva virusului rabiei și, dacă animalul intră în contact cu purtătorul virusului, organismul face față cu succes acestora, prevenind dezvoltarea bolii.

Compoziția și forma eliberării

Vaccinul Nobivac împotriva rabiei este un lichid galben, roz sau roșu, cu o cantitate mică de sediment care se rupe ușor atunci când este agitat. Medicamentul este fabricat dintr-un imunogen (inactivat de esterul ß-propiolactonei al virusului rabiei Pasteur RIV) și un adjuvant care îmbunătățește răspunsul imun (aminoacid alifatic glicină).

Vaccinul este ambalat în flacoane de sticlă de 1 ml, sigilate ermetic cu dopuri de cauciuc și capace din aluminiu. Fiecare flacon conține o doză de inoculare, care în unitățile internaționale de bioactivitate enzimatică este 2ME. O doză de Nobivac Rabie este suficientă pentru a induce imunitatea la virusul rabiei la o pisică timp de 21 de zile timp de 3 ani. Prețul unei sticle de vaccin Nobivac Rabies - 123 ruble.

Nobivak pentru pisici

Perioada de valabilitate a vaccinului specificată în instrucțiuni este de 24 de luni; se păstrează la o temperatură care nu depășește 8 ° C într-un loc uscat și întunecat. După deschiderea flaconului, vaccinul păstrează proprietăți imunomodulatoare timp de 3 ore.

Reguli de aplicare

Vaccinarea cu vaccinul Nobivac Rabia este permisă pisicilor de la 3 luni, cu condiția să fie sănătoase. Spre deosebire de vaccinul Nobivac Triquet Trio, sarcina nu este o contraindicație pentru utilizarea Nobivac Rabia. Dacă, din cauza unei situații epizootice nefavorabile, o astfel de vaccinare a fost administrată mai devreme, aceasta trebuie repetată după ce animalele ating vârsta de 3 luni. Revaccinarea programată se efectuează o dată la 3 ani.

Cu aproximativ două săptămâni înainte ca pisica dvs. să fie programată să primească un vaccin antirabic, asigurați-vă că o deparazitați. Invazia helmintică în corpul animalului reduce foarte mult efectul vaccinului și previne formarea imunității active.

Vaccinul Nobivac Rabia se administrează intramuscular sau subcutanat. Procedura se desfășoară după cum urmează:

  • Flaconul cu medicamentul este agitat energic până când se obține o emulsie omogenă..
  • Îndoiți centrul capacului din aluminiu, ștergeți dopul de cauciuc cu alcool.
  • Înțepați capacul flaconului cu un ac, mutați conținutul acestuia în seringă.
  • Locul injectării este tratat cu alcool.
  • După îndepărtarea aerului din seringă, medicamentul este injectat în pliul pielii trase pe gât sau pe mușchiul situat sub genunchi.
  • Pisica este ținută sub supraveghere timp de 10-15 minute.

Vaccin împotriva rabiei Nobivac Rabia poate fi utilizată prin amestecarea într-o seringă într-un raport 1: 1 cu vaccinul împotriva leptospirozei Nobivac Lepto. Nobivac Rabies poate fi utilizat împreună cu vaccinul trio Nobivac Tricat împotriva rinotraheitei virale, calicivirusului și panleucopeniei, cu condiția să fie injectate cu seringi diferite.

Vaccinarea pisicii

Contraindicații, instrucțiuni speciale

Contraindicațiile privind utilizarea vaccinului pentru pisici Nobivac Rabia sunt:

  • vârsta sub 3 luni,
  • boală acută,
  • organism slăbit ca urmare a unei boli sau a unei intervenții chirurgicale.

Complicațiile și efectele secundare la utilizarea medicamentului conform instrucțiunilor de utilizare sunt rare. În caz de hipersensibilitate individuală, pisica poate dezvolta o reacție alergică, care este de obicei controlată de adrenalină..

Apariția unei umflături la locul injectării vaccinului nu este considerată o complicație; se dizolvă singură în câteva zile. În termen de 1-2 săptămâni de la vaccinare, corpul pisicii este oarecum slăbit, deci ar trebui protejat de posibile surse de infecție.

Vaccinarea pisicii

Recenzii proprietarului

Elizabeth:

„Mi-am vaccinat eu cele două pisici împotriva rabiei. Am cumpărat Nobivac Rabies, există o mulțime de recenzii bune despre acest medicament. Am fost puțin îngrijorat de modul în care corpul animalelor mele de companie ar reacționa la vaccin - nu mai sunt fete din prima lor tinerețe. După cum era de așteptat, cu două săptămâni înainte de vaccinare, ea a dat pisicilor un complex anti-parazic antihelmintic. A fost ușor de administrat vaccinul: sticla conține o singură doză, deci este imposibil să greșești. Înjunghiate la greabăn și, judecând după comportamentul pisicilor, aproape că nu simțeau durere. Au trecut două săptămâni, pisicile mele sunt sănătoase și se comportă ca de obicei. Nu cred că vor exista consecințe rele ”.

Marina:

„Recent am luat un pisoi de pe stradă, arată puțin mai puțin de un an. L-am dus la clinică, astfel încât primul lucru pe care l-am făcut a fost să-l vaccinez împotriva rabiei, restul vaccinărilor se vor face puțin mai târziu. Veterinarul nostru a folosit vaccinul împotriva rabiei Nobivac, este considerat unul dintre cele mai bune. Însă la o zi după injecție, pisica a început să vomite și să aibă diaree. Clinica a spus că motivul acestei reacții este un corp slăbit. Găsitorul a trebuit tratat pentru complicații timp de o săptămână întreagă. Sper că data viitoare va fi vaccinat cu o stare bună de sănătate și nu vor exista efecte secundare. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Petr Alekseevich, medic veterinar:

„Toate pisicile trebuie vaccinate - atât„ în interior ”, cât și„ în curte ”. Dacă pisica este în permanență în casă, este suficient să utilizați Novibak Rabia (împotriva rabiei) și Novibak Tricat Trio (împotriva rinotraheitei virale, calicivirusului și panleucopeniei) pentru a o vaccina. În cazul în care animalul dvs. de companie merge pe stradă și poate intra în contact cu alte animale, este recomandabil să-l vaccinați cu Nobivak Bb (împotriva bordetelozei) ".

Margarita Stepanovna, medic veterinar:

„Vaccinarea pisicilor împotriva rabiei se realizează nu numai pentru a proteja pisica de această teribilă boală, ci și pentru a asigura siguranța proprietarului acesteia și a membrilor familiei sale - rabia este o boală zooantroponotică care afectează atât oamenii, cât și animalele. La fel ca majoritatea colegilor mei veterinari, consider că medicamentul olandez Nobivac Rabia este cel mai bun vaccin care creează imunitate persistentă împotriva virusului rabiei timp de 3 ani. Este realizat din culturi de virus inactivate (neviabile), este sigur și practic nu are contraindicații. După vaccinarea cu Nobivac Rabies, animalul dvs. nu se va îmbolnăvi sau nu va infecta pe alții timp de 3 ani, chiar dacă va intra în contact cu un purtător al infecției..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nobivak rabia pentru pisici