Pisică braziliană cu păr scurt: senora gato

Brazilia este țara celei mai bune cafele, a celor mai bune mere, a celor mai frumoase femei și a celor mai înfocați fani ai fotbalului din lume. Brazilienii veseli nu se străduiesc să ajungă la ideal, o fac cumva din întâmplare, de la sine. Poate că pisica braziliană cu păr scurt merită și titlul de cel mai bun? Cu toate acestea, numai proștii se ceartă despre gusturi și, prin urmare, judecați singur.

Referință istorică

A fost odată murkasele din curte, cărora nimeni nu le-a acordat o atenție specială. Am fugit prin țara însorită, ne-am bucurat de priveliștile fascinante și am vânat șoarecii care se îngrășaseră din viața hrănitoare. Nimeni nu s-a gândit să considere pisicile fără stăpân unice, pentru că sunt doar întuneric pe străzile Braziliei. Dar în 1980, mai mulți felinologi au observat din greșeală că femeile nobile erau suspect de același tip. A început un studiu al populației care locuiește în așezări mari. S-a dovedit că pisica braziliană are diferențe semnificative față de alte rase, iar indivizii care trăiesc în diferite părți ale Braziliei sunt similare ca fenotip și genotip..
Inițial, femeile braziliane baleen erau considerate parte a populației europene de pisici cu păr scurt. Cele două rase au fost combinate sub numele de pisică celtică în 1994. Dar după cinci ani, membrii comisiei WCF au recunoscut diferențe evidente de tip, împărțind rasele în două independente.

Aspect

O pisică destul de obișnuită, chiar și simplă, - spune un iubitor de tot ce este extravagant. Dar aceasta este frumusețea raselor aborigene care au apărut ca urmare a lucrării naturii în sine. Pisica atrage cu naturalețe în toate, armonia, „corectitudinea” proporțiilor. La prima vedere, devine evident că un animal de dimensiuni medii, musculos, dar nu greu, este un vânător ideal capabil să dezvolte o viteză extraordinară, sărind cu ușurință peste obstacole și urcând cu trăsnet un trunchi de copac. Picioare puternice de lungime medie, tendinoase, nu slabe. Spate drept, crupă și cutia toracică bine dezvoltate. Grațios, dar nu până la subțire, gât lung. Craniul ușor alungit, cu o tranziție ușoară de la frunte la botul de lungime medie. Pisicuțele privesc lumea cu o privire atentă, pătrunzătoare, de amigdale ușor înclinate. Urechile sunt amplasate la distanță și se ridică în mod viguros în partea de sus, fără a se destrăma în lateral. Lățimea urechii este aproximativ egală cu lungimea, vârfurile sunt rotunjite ușor.
Lana femeii braziliene obișnuite cu căldura nu are aproape nici un strat subteran, textura fină a firelor de păr adiacente face ca haina să fie plăcută la atingere. Culoarea și culoarea hainei, precum și nuanța ochilor, oricare.

Caracter

De-a lungul anilor de viață rătăcitoare, aceste pisici au crezut în puterea și capacitatea lor de a găsi o cale de ieșire din orice situație. Cu toate acestea, climatul cald al Braziliei, abundența hranei și teritoriul liber au contribuit la formarea unei dispoziții moi și calme. Prin urmare, în ciuda originii aborigene, rasa a adus o dispoziție severă, frică sau neîncredere. Acestea sunt animale echilibrate, cu un psihic minunat, care se străduiesc să comunice, dar nu până la obsesie. Sunt autosuficienți, își respectă propria persoană și nu tolerează abuzurile. Nu, pisica nu își va arunca ghearele în fața infractorului, brazilianul cu mustață va pleca pur și simplu, pierzându-și încrederea în agresor de mult timp.
Se simt confortabil atât în ​​familiile numeroase, cât și ca singurul prieten al unui pensionar. Loial copiilor și aproape indiferent față de străini. Aceste pisici nu creează zgomot, rareori miaună și nu sunt predispuse la sabotaj. Singurătatea nu sperie o pisică, dar apreciază foarte mult atenția proprietarului.

Întreținere și îngrijire

Singurul tip de oameni pentru care este puțin probabil ca un brazilian să devină un animal de companie ideal sunt iubitorii de pisici de pernă care își petrec cea mai mare parte a timpului în regatul viselor. Sunt animale agile, curioase, atletice și foarte agile. Pentru întreținerea apartamentelor, este necesară instalarea unui complex de jocuri cu mai multe secțiuni. În zonele rurale și în orașele mici, o pisică poate fi ținută în siguranță într-un spațiu liber: un tip de animal de companie „simplu” nici măcar nu se va gândi să fure, dar femeile braziliane cu mustață vor putea întotdeauna să se ridice pentru ele în concurență cu alte animale. Deși pentru siguranța unui prieten cu patru picioare este de preferat ca proprietarul să-l însoțească într-o plimbare.
Pisica nu lasă firele de păr pe mobilier, are grijă de ea însăși și nu necesită o atenție specială. Ochii, forma botului, a craniului și a urechilor nu sunt modificate prin selecție - la animalele sănătoase nu se observă secreții în exces. Sunt scăldate doar înainte de expoziție, cu o săptămână înainte de eveniment, astfel încât lâna să aibă timp să-și redea textura.
Aceste pisici sunt indiferente față de câini, dar dacă cresc din copilărie în compania unui obraz, este posibilă o prietenie puternică. În relațiile cu alte pisici, acestea tind să domine, dar nu la masacrele sângeroase. Singurul moment este instinctul exprimat al vânătorului, care nu permite lăsarea acestor animale singure cu rozătoare și păsări. Locuind într-o casă privată, o femeie braziliană poate începe cu scopuri practice - șoarecii vor avea probleme.

Sănătate

La fel ca toți aborigenii, aceste animale au trecut de cea mai severă selecție în conformitate cu legile Naturii, eliminând fără milă indivizi slabi. Această pisică îi place pe iubitori cu rezistență, imunitate excelentă și speranță de viață lungă..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică braziliană cu păr scurt: senora gato