Sunt permise pisicile?

Cei mai mulți oameni civilizați se înfiorează de groază când află că coreenii, vietnamezii și chinezii mănâncă pisici cu același poftă cu care europenii mănâncă carne de vită sau de pasăre. Cum poți? La urma urmei, o pisică este o creatură pur domestică, este tovarășul nostru, prieten, este preferatul familiei! Acest lucru este dezgustător și dezgustător. Dar pentru asiatici, întrebarea „Este bine să mănânci pisici” a fost mult timp rezolvată: „Desigur. Nu este doar delicios, ci și incredibil de sănătos. " Să aruncăm o privire mai atentă la gusturile culinare ale iubitorilor de pisici.
Copiii și cei slabi de inimă nu citesc! Articolul conține descrieri de scene violente și detalii pe care nu le poate rezista fiecare stomac. Vă rugăm să vă abțineți de la citirea materialului dacă sunteți o persoană cu o bună organizare mentală..
Deci, de ce și unde mănâncă pisici conștient, știind că este carne de pisică pe farfurie? Desigur, în primul rând, acesta este locul de naștere a patru mari invenții - China. Mâncarea șerpilor, scorpionilor, gândacilor, larvelor de gândaci și a iguanelor nefericite, care sunt măcelăriți vii chiar în fața cumpărătorului, nu mai este șocant. Dar faptul că pisicile sunt mâncate în China provoacă fie un atac de milă pentru cei care nu au apreciat șobolanii, fie un atac de greață (și mai des ambele). Din cartea de rețete cantoneză, puteți învăța cum să măcelăriți corect pisicile, cum să faceți supe, tocănițe și alte alimente pentru pisici. Chinezii mănâncă pisici nu ca o delicatesă specială (deși în ultimii ani o astfel de formulare poate fi găsită din ce în ce mai mult în mass-media), ci ca carne care este ieftină și accesibilă tuturor segmentelor populației. Orice chinez își poate permite supă sau carne de pisică prăjită, dar vasele din intestine și organele interne, dintr-un anumit motiv, sunt mult mai scumpe.
Desigur, restauratorii savurează acest fenomen într-un mod special și câștigă bani din aer. În China, popularul fel de mâncare „Bătălia Dragonului și a Tigrului” este carnea de șarpe plus carnea de pisică cu orez și legume. „Delicatetea” valorează mult la un cost minim. Șerpii sunt colectați direct din mlaștini. Pisicile sunt prinse în toată țara, umplute de sute în cuști de bambus și transportate cu trenul în sudul Chinei, unde locuiesc un număr mare de iubitori de pisici. Fără costuri pentru creșterea animalelor - totul este „natural”.
Dacă cineva este indiferent față de faptul că pisicile sunt mâncate în China, atunci aproape nimeni nu va rămâne indiferent față de metoda uciderii animalelor. Pisicile, ca și câinii, sunt bătute până la moarte cu bețe prin agățarea lor de gât. Se crede că, datorită cantității uriașe de adrenalină din sânge, carnea devine mai fragedă și mai gustoasă ...
Pe lângă locuitorii Regatului Mijlociu, pisicile sunt mâncate în Coreea și Vietnam. Din fericire pentru mreana, coreenii mănâncă pisici mult mai rar decât câinii. Cu toate acestea, turiștii ar trebui să fie vigilenți, deoarece până în ziua de azi, în multe restaurante din Coreea, puteți gusta acest „exclusivist”. Vietnamezii folosesc însă carne de pisică în scopuri de sănătate, crezând că această carne ajută la astm, tuberculoză, inimă și alte boli. În curtea restaurantelor vietnameze, puteți vedea deseori cuști cu pisici nepotrivite - un semn clar că nu ar trebui să comandați carne în această instituție..
Diferite organizații pentru drepturile animalelor fac campanii regulate împotriva consumului de carne de pisică și câine. În unele provincii din China, există interzicerea vânzării cărnii de pisică. Autoritățile sunt deosebit de dure în ceea ce privește restauratorii - de la amenzi monetare mari până la închisoare pentru infractori. Din fericire, noua generație renunță voluntar la tradiția înfiorătoare: tinerii sunt jenați să admită că în copilărie, fără să știe, au mâncat carne de pisici sau câini și promovează o atitudine prietenoasă față de aceste animale..
Este înfricoșător să ne imaginăm, dar există țări în care pisicile sunt mâncate din ignoranță. Spre groaza compatrioților, Rusia este printre ei. Gluma „cumpără trei shawarme - adună o pisică” este doar parțial o glumă. Carnea de pisică poate fi într-adevăr într-un amestec apetisant învelit în pâine pita (la fel ca carnea de câine). Ghiciți în ce țară mănâncă pisici, confundând o carcasă de pisică cu o carcasă de iepure? Așa este, în Rusia. Dar nu suntem singuri: de exemplu, o femeie braziliană nu va cumpăra niciodată un iepure ale cărui picioare sunt tăiate, deoarece de la acestea puteți stabili dacă negustorul încearcă să alunece o pisică în locul unui iepure.

Există vreun beneficiu?

Nutriționiștii și epidemiologii asiatici apar în mod regulat în mass-media, explicând de ce pisicile nu trebuie mâncate. Ei resping miturile conform cărora carnea pisicii are presupuse proprietăți medicinale și poate ajuta cumva în lupta împotriva bolii. În parte, publicarea datelor științifice este un alt mod de a preveni scăderea numărului de pisici din Asia. La urma urmei, dispariția pisicilor înseamnă o creștere a populației de rozătoare și pierderi uriașe asociate cu deteriorarea culturii..
Dar principalul lucru este că oamenii de știință explică dacă pisicile pot fi consumate din punctul de vedere al siguranței „produsului” în sine. Pisica este un prădător care se hrănește cu carnea prăzii ucise. Împreună cu carnea, intră în corpul său miriade de bacterii și viruși, dintre care multe sunt periculoase pentru sănătatea și viața umană. Chiar dacă există carne de pisică tratată termic, există întotdeauna riscul de a prinde o infecție gravă. Catina nici măcar nu este verificată pentru prezența ouălor de helmint în ea, ce putem spune despre dușmani mai redutabili ai sănătății umane!
Sperăm sincer că cele de mai sus nu v-au făcut să vă simțiți foame. Tratați pisicile ca familia, prietenii și animalele de companie grozave - merită.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sunt permise pisicile?