Impactul pisicilor asupra sănătății umane

Mulți sunt interesați de modul în care pisicile afectează oamenii, dacă trebuie să aibă aceste animale de companie și cum să profite la maximum de comunicarea cu ei. Aceste întrebări sunt încă cercetate de diverși oameni de știință - zoologi, medici, psihologi și alții. Unii dintre ei au primit deja răspunsuri de încredere..

  1. Cercetătorii americani au arătat că pisicile prelungesc viața stăpânilor lor, deoarece proprietarii acestor animale au de 3 ori mai puține șanse să sufere de patologii ale inimii și ale vaselor de sânge. Principalul beneficiu pe care îl dă influența pisicii asupra oamenilor este că oamenii își întăresc semnificativ imunitatea. De asemenea, ajută la prevenirea dezvoltării cancerului..
  2. Datorită aspectului lor drăguț, mersului grațios și caracteristicilor comportamentale, pisicile influențează starea de spirit a unei persoane. Este interesant faptul că, în medie, proprietarul dedică comunicării cu animalul său de companie timp de 30-45 de minute pe zi (și, în unele cazuri, mai mult de o oră). Datorită senzațiilor tactile plăcute în timp ce mângâie blana și privesc pisica, oamenii pot scăpa în mod natural de gândurile grele și pot trece la un val pozitiv. Adică, influența unui animal de companie este similară cu efectul unei proceduri de relaxare (yoga, ascultarea muzicii etc.).
  3. Au fost efectuate experimente speciale în spitale: pacienților li s-au creat condiții pentru comunicarea liberă cu pisicile din secțiile lor. S-a constatat că, în majoritatea cazurilor, oamenii au adormit mult mai bine fără a lua măcar pastile de dormit..
  4. Influența ronronului asupra bunăstării proprietarului este, de asemenea, interesantă. Aceste vibrații specifice creează energia undelor sonore în intervalul 24-44 Hz, care are un efect benefic asupra sistemului nervos, activează circulația cerebrală și normalizează tensiunea arterială.
  5. În cele din urmă, oamenii de știință au ajuns la concluzia despre efectul pozitiv al animalelor asupra copiilor. La bebeluși, datorită contactului cu lână, anticorpii corespunzători sunt produși mai activ, ceea ce reduce riscul de a dezvolta astm bronșic și alte boli alergice.

Puncte care trebuie avute în vedere: boli de la pisici

Împreună cu efectele psihologice pozitive ale animalelor de companie, este important să știm cum se manifestă influența unei pisici asupra sănătății umane.. În principiu există 2 surse de pericol:

  • Lână și insecte pe ea.
  • Boli infecțioase.

Dacă animalul este ținut într-un apartament mic, părul se poate așeza constant pe covoare, mobilier și alte suprafețe. Dacă o persoană are alergii, ochi apoși, astm bronșic, este mai bine să acorde atenție raselor de pisici fără păr (de exemplu, Sfinxul canadian).

Pe de altă parte, dacă animalul de companie locuiește într-o casă la țară sau într-o casă privată, această opțiune prezintă mai multe riscuri datorită faptului că este adesea în contact cu animale de stradă și insecte. Paraziții periculoși se așează în blană, care au un efect negativ asupra animalului și asupra oamenilor (de exemplu, surse de lichen).

Un alt risc este asociat cu faptul că pisica se poate infecta cu agenți patogeni de la alte animale (de exemplu, rabia de la vulpile sălbatice care intră în căsuțele lor de vară). Boala este transmisă proprietarului, deci în acest caz influența pisicii este extrem de periculoasă. Astfel, în astfel de cazuri, trebuie să vă monitorizați cu atenție animalul de companie..

Pisicile au în principal un efect pozitiv asupra corpului uman și asupra bunăstării psihologice.. Se știe că pisicile trăiesc în medie cu 4-5 ani mai mult decât persoanele fără animale de companie. Proprietățile uimitoare ale pisicilor sunt încă cercetate de oamenii de știință, așa că, în viitorul apropiat, oamenii vor cunoaște probabil câteva fapte mai interesante despre aceste animale atractive..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Impactul pisicilor asupra sănătății umane