Avantajele unei pisici pentru oameni

Oamenii de știință au cercetat mult timp modul în care pisicile sunt utile pentru oameni, dacă sunt capabili să-și vindece proprietarul și ce efect au asupra bunăstării sale psihologice. În cadrul experimentelor care au fost și se desfășoară în întreaga lume, a fost posibil să se demonstreze că acest animal de companie poate aduce într-adevăr beneficii semnificative asupra sănătății proprietarului său și îl poate scuti de stresul emoțional..

 • fluxul sanguin este activat;
 • căldura acționează ca un tampon natural de încălzire cu o temperatură optimă;
 • pisica acționează ca un agent de încălzire pentru radiculită și inflamație;
 • există un beneficiu din contactul cu blana și ghearele animalului de companie: se activează terminațiile nervoase ale unei persoane, care are un efect benefic asupra neuronilor și, de asemenea, normalizează tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Astfel, ameliorarea parțială sau chiar completă a durerii datorată influenței animalului are o anumită bază științifică. Cu toate acestea, este imposibil să forțezi o pisică să trateze o persoană, deoarece animalul pur și simplu nu se va întinde pe locul dureros și nu va rămâne acolo dacă nu vrea. Prin urmare, fără un contact psihologic complet între proprietar și animalul de companie, nu va fi beneficiat de tratament. De asemenea, este important să înțelegem că, dacă un animal de companie s-a ridicat dintr-un loc dureros, nu este nevoie să-l ții cu forță: este mai bine să aștepți până la următoarea „sesiune”.

Beneficii psihologice: felul în care o pisică se înveselește

Influența psihologică pozitivă a unei pisici asupra proprietarului acesteia a fost intuitiv clară și dovedită științific. Oamenii care păstrează aceste animale de companie spun adesea că sunt mulțumiți de stilul independent de comportament al pisicii, de capacitatea sa de a se ocupa singur, și apoi „neașteptat” vin și îi fac pe plac stăpânului său.

Au fost efectuate o mulțime de studii psihologice cu privire la beneficiile pisicilor pentru sănătatea umană. A devenit cunoscut faptul că animalul de companie, în prezența unui contact complet cu o persoană este capabilă să devină o sursă constantă de plăcere și un fel de mijloc de relaxare psihologică:

 • Eliminarea gândurilor neplăcute prin schimbarea atenției, care avantajează starea psihologică.
 • Depășirea efectelor stresului jucându-se cu pisica, atingându-i blana în timp ce o mângâi.
 • Socializarea copiilor care rămân în urmă în dezvoltarea mentală (de exemplu, cei care suferă de sindrom Down). Comunicarea cu o pisică contribuie la o „intrare” mai ușoară a copilului în societatea umană obișnuită, ceea ce este de mare beneficiu pentru copii și părinții lor.
 • Chiar și un proprietar adult este interesat și plăcut să se joace cu pisica sa, să vină cu exerciții originale (cu o minge și alte jucării). Îmbunătățește bine starea de spirit și are beneficii pentru relaxarea sistemului nervos..

Cum se calmează un animal de companie cu un puroi

Există mai multe motive pentru care o pisică începe să toarne. Principala este buna dispoziție a animalului de companie, care îl dispune să comunice cu o persoană. Pisica este fericită să se lase mângâiată, vrea să se întindă lângă ea și să fie doar cu stăpânul ei. Sunete similare cu ronronirea sunt emise de pisici atunci când le este frică sau încearcă să avertizeze un străin că sunt gata să atace.

Există o mulțime de dovezi puternice că ronronarea unei pisici este bună pentru oameni.:

 • Datorită acestui sunet, se creează o atmosferă confortabilă în casă, asemănătoare cu modul în care oamenii se relaxează când aud ciripitul unui greier sau un foc trosnitor..
 • Proprietarul se apropie mai încrezător de animalul său de companie dacă aude un ronțăit: ca urmare, un astfel de contact aduce emoții pozitive și calmează persoana, îl face să se distragă de la gândurile neplăcute.
 • Beneficiul sunetelor este că aceste vibrații stimulează diviziunea celulară, ceea ce duce la o recuperare mai rapidă după leziuni.
 • În cele din urmă, frecvența sunetelor ronronate este aproximativ aceeași cu cea a unor dispozitive de fizioterapie. Sunete tonifiază mușchii, activează fluxul de sânge, care aduce beneficii întregului corp.

Terapia felină: 7 motive pentru a obține o pisică

Este interesant faptul că în unele țări se folosește așa-numita terapie felină (lat.felis - pisică). Datorită contactului pe termen lung al persoanelor cu pisici sau pisici, este posibil să se realizeze astfel de indicatori de sănătate:

 • Principalul beneficiu al comunicării plăcute cu un animal este o consolidare semnificativă a imunității, o scădere a riscului de a dezvolta cancer cu 20%
 • Reducerea amenințării de a dezvolta boli cardiace și vasculare cu 30%.
 • Reducerea riscului de depresie și alte tulburări mentale cu 25%.
 • Menținerea activității sociale în loc să încerce să se retragă (pisicile predispun la comunicarea cu oamenii, ceea ce aduce și beneficii tangibile).
 • Beneficiul este creat și datorită unui sentiment plăcut de siguranță și confort, confirmat de numeroase recenzii personale ale proprietarilor de pisici.
 • Depășirea consecințelor singurătății prelungite (în special la vârstnici), tulburări post-pierdere (moartea unei persoane dragi).
 • În cele din urmă, datorită efectului calmant al animalului, este mult mai ușor ca o persoană să adoarmă, astfel încât insomnia dispare. Acest lucru avantajează odihna nopții și creează condițiile pentru o trezire confortabilă..

Astfel, beneficiile unei pisici pentru oameni sunt mult mai tangibile decât posibilele riscuri asociate cu răspândirea bolilor infecțioase sau efectele negative ale blănii (reacții alergice). De aceea, mulți psihologi dau aceleași sfaturi unor persoane diferite (în special celor singuri): ia-ți un animal de companie. O astfel de decizie va ajuta cu adevărat să facă față stărilor depresive și chiar să prelungească viața: există dovezi că un iubitor de pisici trăiește cu 4-5 ani mai mult decât o persoană fără un animal în casă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Avantajele unei pisici pentru oameni