Câteva fapte convingătoare despre efectele benefice ale câinilor asupra stăpânilor lor

Un prieten fidel cu patru picioare al omului, are darul unui efect benefic asupra sănătății umane și a bunăstării emoționale, așa cum oamenii de știință suedezi au fost convinși când au procesat rapoarte de la accelerometre emise proprietarilor de câini.

Dispozitivele au înregistrat cu atenție distanța parcursă de ele în timpul zilei și parametrii sistemului lor cardiovascular: tensiunea arterială, pulsul. Experimentul a implicat 547 de persoane. S-a dovedit că tolerează calm activitatea fizică medie, care este mai caracteristică activității zilnice a persoanelor cu zece ani mai tineri decât ei..

  1. Hipodinamie proprietarii sunt tratați cu hotărâre de nevoia de mers pe jos zilnic a animalelor de companie în orice moment al anului.
  2. Cefalee, hipertensiune arterială și insomnie nocturnă apar mult mai puțin frecvent în rândul proprietarilor de câini.
  3. Stări mentale limită sub formă de anxietate fără cauză, depresia și stresul sunt, de asemenea, neobișnuite pentru crescătorii de câini.
  4. Emoții neplăcute la locul de muncă, însoțită de o creștere a presiunii și o creștere a ritmului cardiac, poate fi ușor îndepărtată mângâind animalul de companie.

În plus, a avea un câine îl face pe proprietarul său mai atractiv pentru sexul opus. În special, potrivit oamenilor de știință, acest lucru se aplică proprietarilor de carlige și boxeri.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câteva fapte convingătoare despre efectele benefice ale câinilor asupra stăpânilor lor