Picături pentru ochi pentru pisici: o listă cu cele mai bune, cu recenzii

Problemele oculare sunt frecvente la pisici. Roșeață, lacrimare excesivă, descărcare purulentă, fotofobie pot semnala o boală dezvoltată. Uneori, aceste simptome sunt însoțite de umflături și inflamații ale pleoapelor. Pentru tratarea bolilor oculare, pisicilor li se prescriu picături pentru ochi: antiinflamatoare, antiseptice, antivirale, antibacteriene sau antihistaminice. Fiecare dintre tipurile de medicamente este conceput pentru a trata o anumită categorie de boli.

Picături pentru ochi pentru pisici

 • Lacrican. Ingredientele active sunt antiseptice polisept, anestezină și mentol. Aceste picături oftalmice au efecte antimicrobiene și anestezice și sunt indicate pentru conjunctivita infecțioasă acută și cronică și blefarita la pisici. Prețul unei sticle de 10 ml este de aproximativ 100 de ruble.
 • Lacrimină aseptic. Ingredientele active sunt cloramfenicol și sulfosalicilat de sodiu. Utilizat pentru tratamentul blefaritei catarale, purulente, foliculare și conjunctivitei, precum și în dezvoltarea complicațiilor postoperatorii. Ambalajul medicamentului (sticla de plastic 10 ml) costă 250 de ruble.
 • Barieră. Preparat oftalmic pe bază de decametoxină antiseptică. Are proprietăți antiinflamatorii și antialergice excelente, este activ împotriva microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Ambalare: flacoane de 10 ml cu capac de picurare, preț - 35-40 ruble.
 • Oftalmosan. Un preparat complex, care include: bigluconat de clorhexidină antiseptic, extracte din plante medicinale (mușețel, calendula, eyebright), acid succinic, care are un efect imunostimulant local.

Pentru pisici, picăturile de Oftalmosan sunt utilizate ca mijloace de prevenire și tratare a bolilor oculare de etiologie bacteriană și, de asemenea, utilizate pentru tratamentul igienic al ochilor cu lacrimare. Prețul unei sticle de 15 ml este de 250 de ruble.

 • ochi de diamant. Substanțele active sunt bigluconatul de clorhexidină antiseptică și taurina, un stimulator al reparării (restaurării) celulelor. Medicamentul are un bun efect antiseptic, antiinflamator, decongestionant și regenerant. Preț de ambalare (sticlă de plastic-pipetă cu o capacitate de 10 ml) - 200 de ruble.

Pisică persană cu ochi galbeni

Antibacterian

Acești agenți oftalmici semi-sintetici sunt obținuți din substanțe produse de mucegaiuri, bacterii și actinomicete - microorganisme care combină proprietățile bacteriilor și ciupercilor. Picăturile de ochi antibiotice inhibă creșterea și reproducerea bacteriilor patogene.

Cei mai buni reprezentanți ai grupului:

 • Leopard - un agent complex, conține antibioticul cloramfenicol (cloramfenicol) și antisepticul furacilin (nitrofural). Aplicare: boli inflamatorii ale ochilor cauzate de infecții bacteriene, leziuni oculare. Prețul unui pachet standard de picături pentru ochi Bare (10 ml) - 196 ruble.
 • Tsiprovet. Un medicament din grupul fluorochinolonelor, substanța activă este clorhidratul de ciprofloxacină, care are un efect bactericid și antiinflamator. Tsiprovet este activ împotriva majorității microorganismelor, incluzând micoplasma, chlamydia, stafilococul și Pseudomonas aeruginosa. Conform instrucțiunilor, medicamentul este utilizat și ca mijloc de prevenire a infecțiilor în perioada postoperatorie. Preț 10 ml - 154 ruble.
 • Iris. Picături oftalmice pe bază de antibiotic gentamicină. Utilizat în tratamentul blefaritei infecțioase, ulcerelor corneene, cheratitei și conjunctivitei. La prescrierea agentului, trebuie avut în vedere faptul că bacteriile anaerobe și protozoarele nu sunt sensibile la gentamicină. Costul unei sticle de picături (10 ml) este de aproximativ 170 de ruble.
 • Decta-2. Medicamentul se bazează pe antibioticul cu spectru larg Gentamicină și antihistaminic glucocorticosteroid Dexametazona. Este prescris pentru bolile oculare de origine bacteriană și alergică. Contraindicațiile pentru utilizare sunt ulcerele și eroziunea corneei ochilor. O sticlă de 5 ml costă 132 de ruble.
 • Tobrex. Substanța activă este un antibiotic din grupul aminoglicozid Tobramycin. În medicina veterinară, Tobrex este considerat unul dintre agenții bactericizi cu acțiune mai rapidă în tratamentul bolilor infecțioase ale ochilor. O sticlă picurătoare cu dozator (30 ml) costă 180 r.
 • Levomicetină (cloramfenicol). Un agent antibacterian cu spectru larg, eficient pentru conjunctivita catarală și purulentă, blefarita, cheratita, ca mijloc de tratare a rănilor oculare infectate și de prevenire a complicațiilor postoperatorii. Disponibil în sticle de 10 ml, costul unei sticle este de 10-15 ruble.

Picături pentru ochi pentru pisici

Toți agenții antibacterieni acționează selectiv asupra anumitor tipuri de agenți infecțioși. Prin urmare, un medic ar trebui să le prescrie, ținând cont de rezultatele diagnosticului de laborator..

Antivirale și imunomodulatoare

Medicamentele din acest grup conțin substanțe care suprimă activitatea virușilor și stimulează imunitatea celulară. Acestea inactivează un agent infecțios non-celular, accelerează recuperarea și reduc probabilitatea de recidivă și riscul de complicații. De regulă, astfel de picături pentru ochi sunt prescrise în combinație cu agenți oftalmici din grupul antibacterian..

Cel mai adesea, medicii veterinari prescriu pisicilor:

 1. Maxidină. componenta activă a medicamentului este compusul organometalic piridină-2,6-germaniu dicarboxilat. Medicamentul are efecte antiinflamatorii, antivirale și regenerative. Indicații: boli infecțioase și alergice ale ochilor, procese inflamatorii rezultate din traume oculare. Picăturile sunt ambalate în sticle de sticlă de 5 ml, costul unei sticle este în limita a 100 de ruble.
 2. Anadine. Glucaminopropilcarbacridona, care face parte din medicament, are efecte antimicrobiene, antivirale, antiinflamatorii și de vindecare a rănilor..
  Anandin este utilizat în terapia complexă a conjunctivitei și rinitei la pisici și câini, nu au contraindicații și nu provoacă reacții alergice. Costul unei sticle de 5 ml este de aproximativ 120 de ruble.

Cum se aplică picături pentru ochi

Înainte de procedură, ochii pisicii trebuie curățați, dacă mucusul sau puroiul s-au acumulat în ele, trebuie îndepărtat cu grijă cu un tampon de bumbac umed. Ștergeți ochiul în direcția de la colțul exterior la nas. Medicamentul se aplică sub pleoapa inferioară ușor împinsă, numărul de picături și frecvența utilizării medicamentului sunt determinate de instrucțiunile.

Atunci când tratați bolile oftalmice la pisici, nu permiteți animalului să-și frece ochiul dureros cu laba și animalul dvs. de companie va încerca cu siguranță acest lucru. Prin urmare, tot timpul pisica va trebui să poarte un guler de protecție, al cărui design îi permite să vadă și să mănânce alimente în mod normal. Gulerul trebuie cumpărat într-o astfel de dimensiune încât să nu apese pe gâtul animalului, dar să nu atârne în jurul gâtului..

Recenzii proprietarului

Stepan:

„Pisica noastră Barsik s-a înroșit și a început să privească ochii. Veterinarul a spus că este vorba de conjunctivită infecțioasă și a prescris picături oftalmice Barieră, pe care le-a comandat de trei ori pe zi timp de o săptămână. În a treia zi, am văzut îmbunătățiri semnificative și, după 5 zile, simptomele conjunctivitei au dispărut complet. Picături excelente, recomand ".

Natalia:

„Avem 3 pisici în casa noastră. Ochii cuiva începură să-i piardă, pleoapele erau foarte umflate. Le-a frecat în permanență cu labă, ceea ce, bineînțeles, a făcut-o și mai rău. O prietenă m-a sfătuit să cumpăr picături de Levomycetin, spune că odată și-a vindecat pisica cu ei. Am picurat câteva zile, dar nu am văzut niciun efect, a trebuit să duc pisica la veterinar. Medicul a spus că aceasta este o boală alergică a ochilor și că sunt necesare medicamente complet diferite. El ne-a prescris picături Dect-2, care conțin un antibiotic și o componentă antihistaminică. Pisica s-a simțit mai bine imediat, după câteva instilații, iar în a cincea zi ochii au arătat complet sănătoși. Concluzie: dacă animalul dvs. este bolnav, consultați un medic, nu prietenii dvs. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Tatyana Mikhailovna Kriyanovskaya, medic veterinar:

„Proprietarii de pisici vin adesea la mine despre bolile oculare. În fiecare caz, tratamentul este prescris diferit, depinde de ceea ce a cauzat problema. Pentru bolile oculare bacteriene, dacă agentul patogen este identificat cu precizie, picăturile de ochi pe bază de antibiotice, de exemplu, "Iris" sau "Tobrex", dau un efect excelent. Dacă agentul infecțios nu a putut fi găsit sau este rezistent la antibiotice, eu prescriu „Tsoprovet” sau „Barieră”. Cel mai bun remediu pentru bolile alergice ale ochilor, îl consider „Maxidin”. Și dacă pisica are doar lacrimare și nu există o inflamație vizibilă a ochilor (pisicile manx, persane și bengaleze sunt predispuse la o astfel de patologie), sfătuiesc din când în când să-și îngroape ochii cu „Oftalmosan”, care, pe lângă un antiseptic, conține extracte din plante medicinale ”.

Roman Petrovich Ivaschenko, medic veterinar:

„Sunt medic veterinar de peste zece ani și am tratat pisicile pentru boli oftalmice de multe ori. Îi sfătuiesc ferm pe proprietarii acestor animale să nu încerce să-și prescrie singuri picături oftalmice pentru animalul lor de companie, acest lucru putând pierde cel puțin timp, dar ca un prejudiciu maxim sănătății animalului. De exemplu, Ciprovet, care este foarte eficient pentru bolile oculare bacteriene, este absolut inutil dacă boala ochiului pisicii este alergică. De asemenea, nu este de dorit să se utilizeze picături pentru ochi „umane” - compoziția medicamentelor veterinare diferă de compoziția medicamentelor cu același nume, dar destinată oamenilor. Și picăturile de ochi precum "Albucid" pentru pisici sunt strict interzise de utilizare, pot provoca arsuri ale corneei ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru ochi pentru pisici: o listă cu cele mai bune, cu recenzii