Folosirea tobrex pentru tratarea pisicilor

Tobrex este un medicament oftalmic al grupului de medicamente antibiotice. Sunt folosite în oftalmologie pentru a elimina cauza infecțiilor oculare. Tobrex pentru pisici este rar utilizat, deoarece medicamentul este destinat tratamentului ochilor umani. Produsul este disponibil sub forma unei soluții clare. Ingredientul său activ este tobramicina, care se găsește în multe medicamente similare. Tobrex este picurat în ochii pisicii numai conform instrucțiunilor medicului veterinar.

  • procesul inflamator care a lovit marginile pleoapelor - blefarită;
  • inflamația corneei oculare - cheratită;
  • inflamație conjunctivală de localizare diferită;
  • leziune inflamatorie a irisului ocular - iridociclită.

Tobrex este utilizat pentru prevenirea complicațiilor rezultate din infecții și inflamații după o intervenție chirurgicală la ochi.

Contraindicații pentru admitere

Principala și singura contraindicație pentru numirea picăturilor de Tobrex este hipersensibilitatea la ingredientele medicamentului. Înainte de a-l utiliza, toate contraindicațiile ar trebui excluse..

Caracteristici ale tratamentului

Instrucțiunile pentru utilizarea Tobrex conțin toate recomandările pentru instilarea corectă a produsului. Picăturile de Tobrex sunt prescrise pentru uz extern în zonele locale. Agentul este instilat în sacul conjunctival al organului optic bolnav. În caz de inflamație ușoară sau o boală de severitate moderată, nu utilizați mai mult de două picături la fiecare patru ore. În cazurile severe, soluția este instilată la fiecare 30-60 de minute..

Depășirea dozei duce la umflarea pleoapelor, senzație de arsură și roșeață a conjunctivei. Terapia simptomatică este utilizată pentru a elimina simptomele supradozajului..

Cerere pentru pisici

Animalele de companie, la fel ca proprietarii lor, pot suferi de diferite boli oculare virale, care includ conjunctivita. La primele simptome, pisica trebuie prezentată imediat medicului veterinar pentru un diagnostic precis și un tratament adecvat..

Pot picura Tobrex de o pisică? Orice medic veterinar vă va spune că, spre deosebire de Albucid, Tobrex este prescris în unele cazuri pentru ameliorarea simptomelor de conjunctivită la pisici..

Pentru a elimina simptomele bolii, multe medicamente pentru animale sunt vândute în farmaciile veterinare, dar mulți crescători de pisici folosesc în mod activ remediul uman Tobrex. Motivul acestei popularități este obținerea rapidă a unui rezultat pozitiv al tratamentului. Picăturile de ochi pentru pisici Tobrex vor reduce inflamația în ochi, ameliorează durerea și vor avea un efect bactericid.

Dacă nu există lacrimă naturală în ochiul pisicii, nu se recomandă utilizarea Tobrex. Acest lucru poate duce la iritarea suplimentară a organului vizual și la agravarea stării animalului de companie..

Înainte de a utiliza Tobrex, ochiul trebuie bine clătit cu o soluție slabă de mangan sau acid boric. De asemenea, puteți folosi decocturi de galbenele și mușețel. La clătire, toate crustele și supurațiile trebuie îndepărtate din ochi, astfel încât picăturile medicinale să aibă cel mai mare efect.

Conjunctivita la pisici este contagioasă, astfel încât picăturile ar trebui, de asemenea, să fie picurate în ochiul sănătos pentru a preveni răspândirea bolii către un alt organ.

În plus față de Tobrex, alte picături umane sunt utilizate pentru a elimina bolile conjunctivale la pisici.:

  • Floxal;
  • Tobradex;
  • Levofloxacină;
  • Tsiprolet;
  • Levomycetin picături.

Medicamentele destinate tratamentului organelor vizuale umane nu sunt potrivite pentru dozarea animalului. În mare parte, acestea pot fi utilizate în funcție de agentul patogen care a provocat dezvoltarea conjunctivitei la pisică. Astfel de medicamente provoacă foarte des efecte secundare, provoacă reacții alergice.. Prin urmare, este necesar să tratați durerile de ochi ale pisicii dvs. numai după ce ați vizitat un medic veterinar care va examina animalul, va prescrie un medicament adecvat, va determina doza și regimul de tratament..

Dintre toate picăturile de ochi prescrise oamenilor, pisicilor le este interzis să utilizeze Albucil sau Sulfacil sodic. Acest medicament este foarte iritant pentru membranele mucoase ale ochilor și duce la arsuri ale corneei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Folosirea tobrex pentru tratarea pisicilor