Devon rex: descriere, preț, îngrijire

Pentru cei care iubesc pisicile și exoticele, Devon Rex este perfect. Această rasă de pisici a apărut în 1960 în Anglia. De atunci, a reușit să câștige popularitate în întreaga lume. Cu aspectul ei fabulos, este foarte diferită de rudele ei care miau, ceea ce atrage oamenii către ea. Pentru unii seamănă cu un elf, pentru alții cu o pisică extraterestră.

Descrierea rasei

Devon Rex sunt pisici adorabile, descrierea rasei lor este foarte diferită de altele.

Aspect:

 • Urechile foarte mari, așezate jos pe un cap relativ mic, arată ca două antene parabolice. Botul are o formă în formă de inimă. Ochii sunt uriași, depărtați. Mustața scurtă și ondulată.
 • Corpul este scurt și musculos, iar picioarele, gâtul și coada sunt lungi. Tampoanele pentru labe sunt mici și rotunde, ceea ce face ca pisica să sară în sus.
 • Nu au păr spinos sau haina lungă de sus. Paltonul este scurt, moale și cret, plăcut la atingere. Pe cap, gât și piept sunt pete chele: este foarte puțină lână sau doar puf. Datorită absenței stratului superior, Devon Rex nu se varsă. Poate din acest motiv, este mult mai puțin probabil să provoace alergii decât alte rase..
 • Pisicile Devon Rex sunt vopsite într-o varietate de culori, iar culoarea ochilor lor este, de asemenea, diferită. Sunt monocromatice și există pete colorate: negru, alb, gri, roșu, maro. La punctele de culoare (siamez culoare: corpul are tonuri deschise, iar botul, urechile, labele și coada sunt mai întunecate) întotdeauna ochi albaștri, iar în Tonkinesis / Minks (maro închis, ca rasa Tonkinesis) - acvamarin. Nu există alte combinații permanente de culoare a blănii și culoarea ochilor.
 • Dimensiunile Devon Rex sunt mici: greutatea pisicii este de 3,5-4,5 kg, iar cea a pisicii este de 2,3-3,2 kg, înălțimea este de 25-35 cm.
În ciuda faptului că toate aceste caracteristici ale aspectului sunt foarte ciudate, împreună sunt combinate armonios, iar pisica arată foarte drăguță.

Un farmec suplimentar îi este dat de un aspect semnificativ, așa cum pare, expresiv.

Spre deosebire de alte rase, Devon Rex își schimbă în mod constant expresia botului, ceea ce îl face un partener excelent.

Important! Se crede că Devon Rex nu provoacă deloc alergii, dar nu este cazul. Nu există pisici absolut hipoalergenice. Pentru a verifica reacția corpului tău la această rasă, trebuie să petreci ceva timp cu pisica în aceeași cameră..
Comportament:
 • Devon Rex este un prieten loial, care este foarte atașat de stăpânul său și vrea să-i fie constant în apropiere. Își cere atenția, își urmează călcâiele și se amestecă în toate treburile sale. Îi place să stea pe umerii lui, la nivelul ochilor proprietarului. Pisica își simte starea de spirit și știe când nu are nevoie să-l deranjeze.
 • Rasa de pisici Devon Rex este foarte socială: iubește să comunice cu oamenii, se înțelege bine cu copiii, foarte afectuoasă, complet neagresivă. Se adaptează bine la orice condiții.
 • Construiți relații bine cu alte pisici, câini și papagali dacă sunteți învățați să faceți acest lucru.
 • Devon Rex sunt „taciturni”, dar dacă miaună, atunci sunt liniștiți și plăcuți, vocea lor nu provoacă iritații.
 • Curios, deștept, își amintește repede numele. Sunt foarte activi și jucăuși, motiv pentru care sunt comparați cu maimuțele. Săr înălțime, iubesc înălțimea și încearcă să urce pe cele mai înalte suprafețe din apartament.
 • Comportamentul pisicilor se caracterizează prin trăsături „câine”: comenzi ușor de învățat, învață rapid diferite trucuri, aduc diverse obiecte.
 • Le place să urce pe mese și să verifice conținutul plăcilor.

Condițiile de detenție

Nu sunt necesare condiții speciale pentru Devon Rex. Sunt ideale pentru păstrarea într-un apartament, deoarece au nevoie de foarte puțin spațiu. Le place să stea pe rafturi înguste. Dacă de la o vârstă fragedă, obișnuiesc un pisoi cu apă și proceduri de apă, atunci acesta va deveni distracția lui preferată.

Știați? Devon Rex a câștigat faima după lansarea primului film Superman, unde eroul l-a luat pe Friski dintr-un copac..
Pisicile Devon Rex sunt foarte sociabile din fire și nu le place să fie singure. Prin urmare, dacă animalul trebuie adesea lăsat singur în casă, atunci trebuie să ai grijă de companie pentru el, de exemplu, un membru al familiei sau o altă pisică. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este mai bine să nu-l porniți.

Pentru ca igiena să fie menținută în apartament și animalul de companie să nu se îmbolnăvească, trebuie să monitorizați curățenia cutiei de gunoi pentru pisici.

Verificați-le rase de pisici, la fel de jucăuș, siamez, persană, turc, thailandez, manul, cornish rex, siamez, Albastru rusesc, abisinian, pisica de jungla, serval, Birmanez, kurilian bobtail, Mau egiptean, munchkin, siberian, britanic.

Alegerea unui pisoi

Atunci când alegeți un pisoi, trebuie să vă gândiți nu numai la cât costă un Devon Rex. Această problemă trebuie luată în serios..

Lucruri de luat în considerare:

 • Cumpărarea unui pisoi pe piața păsărilor de curte este riscantă. Mai bine să contactați un crescător responsabil sau o fermă de renume.
 • Bebelușul trebuie să aibă pașaport.
 • Devon nu trebuie să fie prea mic sau vaccinat. Vârsta potrivită: 3-8 luni. Nu trebuie să luați un pisoi sub 3 luni și fără două vaccinări.
 • Micul devon trebuie să fie sănătos. Acest lucru poate fi determinat de următoarele semne: el este activ, nu osos, haina este strălucitoare, ochii nu sunt apoși, nasul este curat, urechile din interior sunt roz, nu există nimic de prisos pe piele, nu există pete absolut chele și sub coadă este, de asemenea, curat. Puteți verifica activitatea aruncându-i o jucărie.
 • Devon Rex, chiar și cel mai mic, trebuie să aibă toate caracteristicile care îndeplinesc standardul rasei.
 • Un pisoi Devon Rex de rasă pură va avea un cost corespunzător: 150-500 USD. Cu cât îndeplinește standardul, cu atât prețul va fi mai mare.
Știați? Pisica a fost numită „Devon”, pentru că este din Devonshire, unde a fost găsită. A primit al doilea nume „Rex” de la numele iepurilor, care aveau aceeași haină ondulată.

Reguli de îngrijire

Deși Devon Rex este foarte diferit de alte rase feline, regulile pentru îngrijirea lor și întreținerea lor sunt destul de simple și necomplicate..

Articole și accesorii necesare

 • Pentru jocuri: lui Devon îi place să urce sus, așa că ar fi bine să-i setezi un complex de alpinism înalt. Aceasta este o pisică foarte jucăușă, are nevoie de multe jucării. Este inventivă: orice obiect din casă poate deveni o jucărie pentru ea.
 • Pentru îngrijire: perie de masaj pentru pieptănat, produse cosmetice de baie selectate individual, accesorii speciale pentru curățarea dinților, urechilor și tăierea unghiilor. Pisica are nevoie și ea zgâriere stâlp, ca să-și poată ascuți ghearele.
 • Îmbrăcăminte: Devon Rex se tem de vreme rece și curenți de aer, așa că în sezonul răcoros vor avea nevoie de tricouri și pulovere chiar și în casă, dacă este răcoros acolo.
Important! De vreme ce Devonii se joacă cu tot ce găsesc, trebuie să le ascunzi obiecte mici și șireturi, în special de la pisicile tinere, pentru a nu le înghiți..

Scăldat, periat și alte proceduri

 • Deoarece Devoni au o haină foarte scurtă, care practic nu se varsă, nu au nevoie de pieptănare frecventă..
 • Scăldatul regulat al Devon Rex este o parte esențială a îngrijirii adecvate pentru ei. Datorită învelișului scurt, secrețiile grase nu sunt absorbite ca la alte rase. Dacă nu este scăldat, haina se va murdări și se vor dezvolta stări ale pielii..
 • Urechile se murdăresc rapid datorită dimensiunilor lor speciale. Ar trebui curățate săptămânal. Acest lucru se poate face cu un tampon de bumbac umezit cu o loțiune specială sau o soluție de acid boric. Dar nu puteți curăța canalele urechii.!
 • De asemenea, este recomandabil să vă spălați dinții în mod regulat (o dată pe săptămână) și să ștergeți colțurile ochilor cu o soluție slabă de acid boric (pentru prevenire).

Alimente

Devon Rex este pretențios la mâncare. Ei mănâncă de bună voie atât mâncare naturală, cât și mâncare uscată. Trebuie să luați hrană profesională de cea mai bună calitate. Cel mai bine combinat. Unii medici veterinari cred că alimentele uscate pot crea dependență de pisici și pot crește în greutate..

Devonilor le place să împartă o masă cu gazda lor și să mănânce mâncare umană. Pentru unii „gurmanzi”, murăturile sau pepenele devin o delicatesă preferată..

Devon Rexes adoră să mănânce și să transmită adesea, astfel încât hrănirea trebuie să fie strict conform programului (de 3-4 ori pe zi pentru pisoi și de 2 ori pentru pisicile adulte) și cu moderare.

Instruire și educație

Rasa Devon Rex se distinge prin inteligență ridicată și abilități bune de învățare. Pisicuțele își amintesc repede porecla și răspund aproape imediat la aceasta.Se obișnuiesc cu toate procedurile necesare, de exemplu, scăldatul și curățarea urechilor, le îndură cu răbdare și apoi încep să le placă această activitate..

Dacă pisoii de la o vârstă fragedă sunt învățați să folosească toaleta și stâlpii, atunci casa va fi curată, iar mobilierul va rămâne intact și neatins. Devonii sunt ușor de antrenat: pot fi chiar învățați câteva trucuri canine..

Pentru ca acest antrenament să aibă succes, proprietarul trebuie să stăpânească metodele de instruire. Pisicuțele nu trebuie strigate sau violente. Dacă Devon este pe cale să facă ceva nepotrivit, puteți ridica ușor vocea sau șuiera la el.

Educația afectuoasă este foarte eficientă: laudă pentru o acțiune corect efectuată și încurajare cu ceva gustos. Atunci pisica va continua să asculte stăpânul cu plăcere..

Sănătate

Devon Rex este o rasă foarte sănătoasă..Dar pot apărea boli ereditare asociate cu anomalii genetice:

• cardiomiopatia hipertrofică - o boală cardiacă periculoasă care poate duce la moarte;

• miopatie, care duce la disfuncții musculare și distrofie musculară;

• luxarea rotulei, rezultând osteoartrita;

• tendință genetică către displazie de șold.

Bolile enumerate sunt ereditare, dar acest lucru nu înseamnă că toate pisicile din această rasă sunt bolnave de ele. În general, Devon Rex are o stare de sănătate bună, ceea ce determină cât timp trăiesc: 12-15 ani.

Devon Rex este perfect pentru rolul unui animal de companie. Are un caracter minunat, este nepretențios și pretențios la mâncare. Cei care au decis să cumpere puțin Devonian nu vor trebui să regrete.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Devon rex: descriere, preț, îngrijire