Pisica din bengal: fotografie, descrierea rasei și conținut

Pisica din Bengal este o rasă artificială. Ca rezultat al muncii complexe de reproducere, visul multor felinologi s-a împlinit: oamenii au o pisică care arată ca un leopard.

Bengalul a luat de la un strămoș sălbatic culoarea uimitor de frumoasă, inteligența, caracterul temperamental și a devenit un adevărat animal de companie - afectuos și loial proprietarilor săi.

Descrierea rasei

La începutul anilor `50 ai secolului trecut, existența pisicii sălbatice din Bengal care locuia în jungla din India, unele țări din Indochina și insulele vecine era amenințată. Braconierii au ucis animale adulte, iar pisicuțele au fost vândute turiștilor străini.

Biologul american de cercetare Jane Mill a adus acasă în state un pisoi mic cumpărat pe străzile din Bangkok. Pisica din Bengal a crescut, dar a păstrat trăsăturile unui animal sălbatic: era secretă și temătoare, era foarte reticentă în contactarea oamenilor. În 1963, de la o pisică neagră domestică, a născut un pisoi - o pisicuță, bebelușul s-a dovedit a avea aceeași culoare de leopard ca și mama ei. Pisicuța maturizată a fost încrucișată cu o pisică domestică. Lucrările ulterioare au fost întrerupte din motive familiale, Jane.

Bangkok
Bangkok

Doamna Milne s-a întors să lucreze la o nouă rasă de pisici după 15 ani. Apoi, Jane a aflat despre cercetarea geneticienilor din California. O parte a muncii lor privind rezistența imunității feline la leucemia virală a implicat traversarea de pisici sălbatice leopard asiatice și animale domestice de diferite rase..

Jane Milne a reușit să achiziționeze hibrizi de astfel de animale, iar munca de reproducere a unei rase noi a continuat. S-a constatat că subiecții experimentali nu s-au domesticit imediat, ci doar după 4-5 generații. Pentru a păstra frumusețea curată a pisicilor leoparde reale, au fost efectuate încrucișări pe termen lung cu diferite rase de pisici domestice.

Rezultatul este o pisică domestică de culoare leopard care poartă genele străbunicilor sale sălbatice naturale. În 1991, rasa pisicilor din Bengal a fost recunoscută. Animalele au participat la spectacolul TICA (International Cat Association). În prezent, rasa pisicilor din Bengal este recunoscută de toate organizațiile felinologice internaționale..

Caracteristicile rasei

Pisicile domestice din Bengal sunt animale suficient de mari. Greutatea pisicilor poate fi de la 6 la 8 kg, dimensiunea corpului animalului este de până la 90 cm, înălțimea este de până la 40 cm, pisicile sunt mai ușoare în constituție și dimensiuni mai mici, greutatea lor nu depășește 5 kg.

Caracteristicile rasei de pisici cu culoarea leopardului:

 • Cap are forma unei pene alungite. Este mic în comparație cu corpul. O ușoară umflătură a craniului din spatele urechilor fuzionează în gât;
 • Urechi mic, larg depărtat, cu vârfuri rotunjite;
 • Ochi oval, aproape de un cerc în formă. Așezați larg, ușor oblic de la baza urechilor. Culoarea ochilor poate fi orice altă culoare decât albastru și acvamarin și nu se potrivește neapărat cu culoarea hainei pisicii. Singura excepție este că culoarea standard Bengal înzăpezită corespunde ochilor albaștri;
 • Nas lat și mare, cu lobul ușor plin;
 • Bărbia bine dezvoltat și în linie cu vârful nasului;
 • Bot lat, are plăcuțe de mustață pline;
 • Gât lung, puternic, se potrivește bine cu mărimea capului și a corpului;
 • Corp atletic și alungit. Pisicile au un corp muscular deosebit de bine definit;
 • Labe de dimensiuni medii, cu partea din spate puțin mai lungă decât cea din față, care oferă o bună capacitate de sărituri;
 • Coadă de mărime medie, fermă, înclinată până la vârful rotunjit.
Culoare pătată
Culoare pătată

Culorile pisicii bengaleze

Culoarea părului pisicilor din Bengal este împărțită în două tipuri de culori. Culorile auriu, galben, portocaliu aparțin grupului tabby maro. Culorile argintiu și gri-albastru sunt considerate grupul tabby argintiu..

Culoarea din fiecare grup este împărțită în următoarele soiuri:

 • Pestriţ. Blana pisicii este decorată uniform cu pete întunecate pe tot corpul;
 • Rozetă. Petele de pe corpul animalului sunt deschise, dar au o margine întunecată de-a lungul marginilor;
 • Marmură. Pe corp, modele de o culoare închisă, de diferite forme și dimensiuni.

Botul pisicilor din rasa leopardului are pe frunte litera „M” caracteristică culorii tabby.

Trăsăturile de caracter și nivelul de inteligență

Genele animalelor sălbatice au recompensat reprezentanții rasei de pisici leopard cu inteligență, viclenie naturală și dragoste pentru apă. Crescătorii au crescut animale de companie blând și loial proprietarului lor.

Pisicile bengaleze - adoră să vorbească, cu excepția „miau”, ei fac o mulțime de sunete, pot mârâi și mârâi, transmitând astfel atitudinea lor față de orice eveniment.

Având observație și inteligență înaltă, Bengalii repetă acțiunile efectuate de stăpânii lor. Pisicile învață să deschidă ușile dulapului, să rabate comutatoarele și chiar să folosească toaleta.

Prin natură, pisicile bengaleze sunt creaturi foarte active: dacă nu dorm, atunci își dedică o parte semnificativă din timp jocurilor în aer liber. Animalele de companie sunt foarte sărituri datorită picioarelor puternice din spate. Prin urmare, este mai bine să puneți obiecte care se află la o înălțime în dulapuri; în apartament, Bengalul va sări aproape peste tot. Jucându-se cu proprietarul, animalul de companie va învăța rapid să aducă o minge.

Având în vedere stilul lor de viață activ și consumul ridicat de energie, Bengalii au nevoie și de mai multă hrană decât alte pisici domestice cărora le place să facă un pui de somn..

Spre deosebire de multe alte animale de companie, Bengalii iubesc apa. Nu vor exista niciodată probleme cu scăldatul animalului. Dacă pisica s-a urcat pe chiuvetă, atunci se va juca mult timp cu un curent de apă. La fel ca pisicile sălbatice din natură, Bengalii vor da din apă în vasul lor cu labele, ca și cum ar dispersa frunze mici și crenguțe în el..

Bengalii nu se vor obosi niciodată jucându-se cu copiii și nu vor arăta niciodată cea mai mică agresiune față de ei..

Pisicile bengaleze se înțeleg bine cu alte animale din familie, inclusiv câinii. Dar este mai bine să nu luați a doua și a treia pisică în casă, pentru că în viitor animalele vor începe dispute asupra teritoriului, ceea ce poate provoca un conflict. În această situație, este de preferat să aveți o pisică.

Pisică jucăușă
Pisică jucăușă

Dacă o pisică bengală locuiește într-o casă de țară, atunci nu vor fi șoareci nici în ea, nici pe complot. Bengal le va prinde pe toate. Pisicile de apartament se obișnuiesc cu lesa și vor merge fericit pe stradă.

Reprezentanții rasei de pisici cu o culoare de leopard sunt foarte independenți, nu le place să stea pe poala proprietarului, nu le place atunci când sunt adesea ridicate. Dar, odată cu aceasta, Bengalii vor dormi cu proprietarul, de asemenea, iubesc foarte mult dacă sunt mângâiați. Proprietarul trebuie să-și amintească: pisicile bengaleze nu suportă absolut singurătatea. În casă trebuie să existe întotdeauna cineva din gospodărie în casă care să se joace și să calmeze animalul.

Pisoii din Bengal necesită cea mai mare atenție din partea proprietarilor lor. Trebuie să petreci mult timp cu bebelușii, să ai grijă de ei, să-i mângâi, să faci accident vascular cerebral, atunci pisoii vor crește sociabili și încrezători.

Îngrijire și

Dacă familia va avea un animal de companie, atunci când va apărea în casă, ar trebui să vă pregătiți.

Toate medicamentele și produsele chimice de uz casnic trebuie blocate. Este mai bine să așezați vaze care se pot sparge și alte lucruri scumpe în spatele ușilor închise ale dulapului și a bufetelor, astfel încât să nu se rupă în timpul jocurilor cu pisici. Pe ferestre, trebuie să instalați plase care să susțină în mod fiabil greutatea pisicii dacă ea decide să sară după pasăre.

Apartamentul trebuie să aibă boluri pentru mâncare și apă, o casă și lenjerie de pat pentru dormit. Este necesar un post de zgâriere, Bengalilor le place foarte mult să-și ascuțească ghearele. Deoarece pisicilor le place să „sape” în tavă, ar trebui să alegeți un suficient de înalt. 

Întreținerea pisicilor din Bengal este simplă:

 • Blana din Bengal este scurtă și moale. Pentru pieptănare, este adecvat un pieptene de cauciuc sau un furminator, acest lucru se face o dată sau de două ori pe săptămână;
 • Scăldând Bengalul cu părul scurt la fiecare două luni, folosind un șampon special;
 • Unghiile unei pisici trebuie tăiate la fiecare două săptămâni. foarfece cu gheare;
 • Dacă depozitele de sulf se acumulează în urechile animalului, acestea sunt îndepărtate folosind un instrument special și un tampon de bumbac;
 • Trebuie doar să mergi pe Bengali pe un ham, pentru ca animalul tău de companie să nu alerge după „pradă”.
Mersul pisicii
Mersul pisicii

Mâncare pentru pisici din Bengal

Bengalii au o particularitate care îi deosebește de alte rase de pisici domestice. Au un intestin mai mic, moștenit de la strămoșii pisicilor sălbatice. Animalele care mănâncă carne în sălbăticie nu au nevoie de un tract gastrointestinal lung.

Carnea sau proteinele ar trebui să fie principalul aliment al pisicilor din Bengal.

Este necesar să se decidă asupra tipului de mâncare în primul an din viața unui animal de companie..

Mâncarea uscată ar trebui să fie super premium sau holistică. În conformitate cu condițiile veterinare, proteinele trebuie să aibă 26% sau mai mult și 9% grăsimi. Furajele trebuie selectate fără cereale și pe bază de ingrediente naturale. O pisică uscată are nevoie de multă apă potabilă. Pentru iubitorii de apă precum Bengals, este bine să amenajăm o fântână de casă.

Cu o dietă naturală, baza dietei este de aproape trei sferturi din carne crudă slabă. Înainte de hrănire, carnea congelată este tăiată în bucăți și turnată cu apă clocotită. Carnea se trece printr-o mașină de tocat carne dacă trebuie să hrănești un pisoi sau un animal în vârstă.

În meniul animalului de companie, puteți introduce subproduse: inimi, ficat, ficat, rinichi. Peștele de apă sărată dezosat se administrează o dată sau de două ori pe lună. Ouăle de prepeliță crude se administrează o dată pe săptămână. Legumele pot fi introduse în dieta Bengalului sub formă crudă sau fiartă, potrivite: conopidă, dovlecei, morcovi, dovleac, grâu încolțit. Bengalii sunt reticenți să mănânce produse lactate și brânză de vaci. Nu uitați să adăugați vitamine și minerale în meniul animalului dvs. de companie.

O porție de hrană naturală pentru o pisică adultă este de 200-400 de grame, dintre care: 70% carne, 15% legume, 5% cereale fierte, 10% ouă, organe, brânză de vaci, pește. Trebuie să hrănești pisica de 2-3 ori pe zi..

Pisoii din Bengal încep prima lor hrănire cu alimente umede la vârsta de 6 săptămâni. Mâncarea uscată poate fi administrată de la vârsta de 4 luni.

Până la 2 luni, pisoii sunt hrăniți de 6 ori pe zi. Până la vârsta de șase luni, aceștia sunt transferați la 3 mese pe zi.

Mâncare uscată
Mâncare uscată

Probleme de sanatate

Pisicile leopard au o sănătate bună moștenită de la strămoși sălbatici sănătoși și puternici. În timpul reproducerii rasei, crescătorii au reușit să excludă unele probleme genetice..

Probleme de sănătate pe care le poate avea un animal de companie din Bengal:

 • Un intestin oarecum scurtat reacționează rapid la otrăvirea alimentară, schimbări de alimente sau furaje de proastă calitate. Pot apărea boli inflamatorii;
 • Cardiomiopatie hipertropica. Boală cardiacă ereditară. Este posibil să nu se manifeste la o vârstă fragedă, prin urmare, un ECG al inimii trebuie efectuat în Bengal;
 • Imunitate slăbită. Problema apare în cazul încrucișării între rude apropiate;
 • Urolitiaza renală. Apare pe fondul hrănirii necorespunzătoare și al tulburărilor metabolice din corpul animalului.

Multe boli pot fi evitate prin respectarea regulilor simple de prevenire:

 • Indiferent de tipul de mâncare, totul ar trebui să fie proaspăt și de înaltă calitate. Nu este recomandată schimbarea fluxului;
 • Apă potabilă curată, schimbată într-un castron de două, trei ori pe zi;
 • O dată la trei luni, se efectuează deparazitare și, dacă este necesar, tratament pentru purici;
 • Vizite regulate la medicul veterinar, combinate cu următoarele vaccinări;
 • Castrarea și castrarea la timp a animalelor care nu sunt implicate în reproducere.

Bolile la pisicile din Bengal sunt rare, dar proprietarul trebuie să fie întotdeauna atent - cu cât animalul este dus mai repede la medicul veterinar, cu atât tratamentul va fi mai eficient.

Boluri cu apă și alimente
Boluri cu apă și alimente

Cât trăiesc pisicile bengaleze acasă?

Speranța medie de viață a pisicilor din Bengal este de la 12 la 15 ani.

Cât costă o pisică din Bengal?

Mai mulți factori afectează prețul unei pisici asemănătoare unui leopard. În Rusia, rasa a apărut relativ recent și există riscul de treceri strâns legate și există puțini producători.

În funcție de clasa pisicuței bengaleze din pisici, prețurile diferă de clasa animalului:

 • Clasa pentru animale de companie, abaterile de la standardul rasei sunt invizibile pentru un laic și nu afectează sănătatea animalului. Preț de la 20 tr. până la 50 de mii de ruble;
 • Clasa de rasă. Pisoii la vârsta adultă vor fi folosiți pentru reproducerea rasei. Preț de la 50 tr. până la 100 de mii de ruble;
 • Arată clasa. Cei mai simpatici pisoi. Viitori participanți și câștigători la expoziții. Preț de la 100 tr.

La stabilirea prețului, multe depind de părinți, de culoare și de respectarea standardului rasei.

Concluzie

O pisică care arată ca un leopard - grațioasă, rapidă, jucăușă. Pisica din Bengal este blândă, amabilă și afectuoasă, datorită acestui fapt, mulți iubitori de pisici o aleg.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica din bengal: fotografie, descrierea rasei și conținut