Polyvercan pentru pisici

Polivercanul este un medicament antihelmintic complex care este utilizat pentru pisici în scopuri terapeutice sau profilactice. Acționează eficient asupra viermilor rotunzi și a teniei, dar în același timp se caracterizează prin toxicitate scăzută. Formula antiparazitară a fost dezvoltată de compania franceză Ceva Sante Animal.

Polyvercan pentru pisici

Brichetele sunt ambalate în blistere de 8 bucăți. Fiecare astfel de farfurie este ambalată suplimentar într-o cutie de carton și completată cu instrucțiuni de utilizare. Pentru a păstra proprietățile medicinale ale Polivercan, trebuie să urmați câteva reguli simple:

 1. Alegeți o locație de depozitare departe de lumina soarelui.
 2. Respectați temperatura de depozitare - de la 0 la 25˚C.
 3. Se pune într-un loc uscat.

Notă! Medicamentul conține substanțe toxice, deci trebuie păstrat la îndemâna copiilor și a animalelor de companie..

Compoziție și acțiune

Polivercanul aparține unor medicamente antiparazitare complexe. Spectrul său larg de acțiune se datorează a două ingrediente active:

 • Niclosamida este capabilă să omoare tenii. Principiul de acțiune al acestui ingredient activ este acela că procesul de absorbție a glucozei, care acționează ca o sursă de energie, este perturbat în corpul paraziților. Printre caracteristicile substanței, este demn de remarcat faptul că practic nu este absorbit în intestinele animalului și este excretat din corp nemodificat.
 • Oxibendazolul are un principiu de acțiune similar, dar este eficient împotriva viermilor rotunzi. Componenta perturbă transportul glucozei și afectează negativ alte procese vitale ale paraziților, ceea ce duce la moartea lor rapidă. Parțial absorbit în intestine și excretat în urină.

Polyvercan pentru pisici

Polivercanul acționează asupra cestodelor și nematodelor în toate etapele dezvoltării lor, dar în același timp nu are un efect toxic sau alt efect negativ asupra corpului pisicilor dacă este utilizat conform instrucțiunilor. Zaharoza este utilizată ca componentă auxiliară în medicament, care conferă cuburilor un gust dulce.

Când și cum să utilizați

Un agent antihelmintic este prescris pentru prevenirea și tratamentul invaziilor helmintice:

 • toxascarioza;
 • uncinarioza;
 • difilobotriază;
 • boala hookworm;
 • toxacaroză.

Dacă medicamentul este utilizat pentru tratament, se administrează de două ori la intervale de 10 zile. Când se utilizează medicamentul în scopuri profilactice, deparazitarea se efectuează o dată pe trimestru. În plus, Polivercan trebuie administrat înainte de împerechere și vaccinare, deoarece viermii pot reduce foarte mult imunitatea, care poate provoca probleme grave de sănătate în viitor.

Pisică tristă

Dozajul se calculează pe baza greutății animalului de companie:

 • pentru pisoi cu o greutate de 0,5-1 kg, aveți nevoie de un sfert din brichetă;
 • pentru pisicile adulte și pisicile cu greutatea de la 1 la 5 kg, este necesară o jumătate de cub de zahăr.

Notă! Dacă animalul dvs. cântărește mai mult de 5 kg, consultați un medic. Va ajuta la calcularea corectă a dozei, luând în considerare caracteristicile animalului, starea sa de sănătate și alți factori..

Puteți oferi Polivercan în diferite moduri:

 • zdrobeste cubul si presara-l cu o cantitate mica de mancare;
 • dizolvați medicamentul într-o cantitate mică de apă și apoi beți animalul dintr-o seringă fără ac.

Instrucțiunile nu indică faptul că trebuie să urmați o dietă de post sau să dați laxative înainte de a lua agentul antiparazitar. Deoarece componentele nu sunt practic absorbite, ele distrug efectiv paraziții din intestine.

Paraziți interni la pisici

Nu se recomandă încălcarea regimului, în special în timpul tratamentului. Componentele active au un efect slab asupra ouălor viermilor, prin urmare, după 10 zile, este necesară o a doua doză pentru a distruge viermii, care din ei se pot ecloza. Dacă este sărită, larvele se pot matura și depune ouă din nou..

Preț

Prețul unui pachet Poliverkan variază de la 400 la 550 de ruble, dar în multe farmacii puteți cumpăra brichete pentru pisici pe bucată. Costul unui cub este de 65-75 ruble. Puteți face o achiziție atât la o farmacie veterinară obișnuită sau la un magazin de animale de companie, cât și pe internet.

Contraindicații și restricții

Contraindicațiile pentru utilizarea Polivercan pentru pisici sunt:

 • intoleranța individuală a componentelor constitutive;
 • tulburări ale ficatului și boli severe ale acestui organ;
 • pisoii au vârsta de până la 30 de zile.

Notă! Nu există instrucțiuni în instrucțiunile privind utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării, așa că asigurați-vă că consultați medicul veterinar.

Nu se recomandă combinarea utilizării Polivercan cu alți agenți antiparazitari, deoarece acest lucru poate crește toxicitatea acestora și crește riscul de reacții adverse.

Când lucrați cu medicamentul, trebuie să respectați regulile generale. Persoanele cu hipersensibilitate ar trebui să evite contactul direct cu medicamentul, deoarece există riscul reacțiilor alergice. Recipientele pentru medicamente nu pot fi utilizate în scopuri casnice.

Efecte secundare

Dacă se respectă dozele recomandate, agentul antiparazitar este bine tolerat de pisici de diferite rase și vârste (de la 1 lună). Cu o sensibilitate crescută la componente, pot apărea vărsături, diaree și alte tulburări ale tractului gastro-intestinal. În viitor, Polivercan nu este utilizat; dacă este necesar, medicamentele sunt prescrise pentru tratamentul simptomatic. Cu o infecție puternică cu viermi, poate apărea intoxicația corpului animalului. În acest caz, merită să contactați un medic care va selecta medicamente în funcție de simptomele și starea generală a animalului de companie..

Pisică la veterinar

În caz de supradozaj, pot apărea următoarele reacții adverse:

 • diaree;
 • vărsături;
 • pierderea poftei de mâncare sau refuzul complet de a mânca;
 • salivare crescută;
 • apatie și depresie.

În acest caz, trebuie să clătiți stomacul animalului și apoi, dacă este necesar, să aplicați un tratament simptomatic.

Avantaje și dezavantaje

Medicamentul are multe avantaje:

 • Are un spectru larg de acțiune, distruge benzile și viermii rotunzi de diferite tipuri.
 • Diferă în ceea ce privește eficiența ridicată.
 • Ușor de utilizat, poate fi amestecat cu furaje sau diluat în apă.
 • Are o listă minimă de contraindicații.
 • Nu sunt necesare condiții speciale de depozitare. De la data producției se poate păstra timp de 4 ani.
 • Potrivit pentru scopuri medicinale și prevenire.
 • Poate fi folosit pentru pisici de diferite rase.

În plus, are o toxicitate scăzută în comparație cu medicamentele pe bază de pirantel..

Pisică surprinsă

Dezavantajele medicamentului includ următoarele:

 • Nu se găsește în toate farmaciile, problema este relevantă mai ales pentru locuitorii din așezările mici.
 • Poate provoca reacții adverse.
 • Necesită respectarea strictă a dozei, altfel există un risc ridicat de perturbare a sistemului digestiv sau de otrăvire.
 • Practic niciun efect asupra ouălor de paraziți, prin urmare, în caz de invazii, este necesar un aport de 2 ori.

Recenzii proprietarului

Anna, proprietarul bobtailului japonez:

„Am folosit Polivercan pentru a preveni viermii pentru animalele mele de companie - o pisică de 4 ani și un teckel de 7 ani. Dacă câinele a mâncat cuburile de zahăr direct din palmă, atunci pisica a fost mai complicată. A trebuit să turn medicamentul dizolvat în apă în el. El a rezistat, așa că eu și întreaga cameră eram lipicioși. Nu au existat efecte secundare, dar pe viitor voi cumpăra pastile pentru pisică, ca înainte ”.

Antonina, proprietara a 2 pisici:

„Avem două pisici. Vara, își petrec cea mai mare parte a timpului pe stradă, întrucât întreaga familie se mută la dacha. În acest sens, conducem constant viermi. Obișnuiam să cumpărăm suspensii. După ce am încercat opțiuni de la diferiți producători, rezultatul este întotdeauna același - salivație abundentă. Pastilele erau și mai dificile. La sfatul medicului veterinar, am cumpărat un Polivercan. Ele au fost date într-o formă diluată. Pisicile nu au negat apa dulce. Nu exista saliva, nici viermi. Drog bun. Recomandați altor proprietari de animale de companie ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Timur, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„De multe ori prescriu Polivercan pentru pisoi și pisici adulte. Medicamentul este puțin toxic și, conform observațiilor mele personale, rareori provoacă efecte secundare. O opțiune excelentă pentru prevenirea paraziților și pentru tratament, de obicei selectez medicamente mai puternice, deoarece cuburile de zahăr ar putea să nu facă față complet distrugerii lor. Folosesc și acest medicament pentru animalele mele de companie - două pisici britanice și un pechinez de 3 ani ".

Olga Andreevna, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Rareori folosesc Polivercan în cabinetul meu. Dacă o fac, atunci doar pentru câini, dar pentru pisici aleg mijloace mai dovedite, de exemplu, Drontal sau Cestal. În ceea ce privește acest medicament, părerile dintre colegii mei au fost împărțite: unii îl consideră complet sigur, iar al doilea - mortal, deoarece au existat cazuri de deces al pisoiilor. Dar cred că este vina proprietarilor pentru calcularea greșită a dozei. Cu toate acestea, este mai bine să consultați un medic competent înainte de utilizare. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Polyvercan pentru pisici