Dufalight pentru pisici

Dufalight este un complex multivitaminic care este utilizat pentru pisicile cu hipovitaminoză, precum și ca terapie de întreținere pentru diferite boli. Este un aliment parenteral (injectabil) care poate fi utilizat pentru animale de diferite rase și vârste. Dacă corpul animalului de companie este grav slăbit sau, din cauza bolii, nu poate mânca în mod tradițional, acest medicament furnizează nutrienții și energia necesari.

Dufalight pentru pisici

Important! După deschiderea flaconului, medicamentul veterinar este adecvat pentru utilizare în termen de 28 de zile. După această perioadă, trebuie eliminat..

La cumpărare, acordați atenție etichetării medicamentului, precum și indicației informațiilor despre producători, data eliberării compoziției. Un medicament fără etichetă pentru tratamentul animalelor nu poate fi utilizat.

Compoziție și acțiune

Dufalight este un complex de vitamine, electroliți, săruri și aminoacizi. Preparatul conține vitamine B:

 • tiamina (B1);
 • riboflavină (B2);
 • D-pantenol (B5);
 • piridoxină (B6);
 • cianocobalamină (B12).

Soluția conține, de asemenea, vitamina PP sau nicotinamidă. Aproape toate vitaminele B sunt implicate în procesele metabolice. Unele dintre ele sunt implicate în sinteza hemoglobinei, accelerează regenerarea țesuturilor și vindecarea rănilor. Acestea au un efect pozitiv asupra funcționării alimentelor și a sistemului nervos..

Compoziția medicamentului Dufalight

Conține electroliți calciu, magneziu și potasiu, care ajută la restabilirea echilibrului de sare în caz de deshidratare. Medicamentul conține dextroză, care furnizează energia necesară pentru corpul animalului și aminoacizi. Arginina, histidina, lizina și alți aminoacizi sunt „materii prime” pentru sinteza celulelor proteice și, de asemenea, participă la multe procese biologice.

Dufalight are următorul efect asupra corpului animalului:

 • completează rezervele de vitamine și substanțe nutritive;
 • normalizează producția de enzime și hormoni;
 • reface metabolismul proteinelor, glucidelor și grăsimilor;
 • crește imunitatea;
 • promovează o mai bună asimilare a hranei;
 • stimulează creșterea și dezvoltarea adecvată;
 • accelerează cursul perioadei de reabilitare după boli grave și operații.

Atunci când se utilizează medicamentul, corpul animalului devine mai rezistent la situații stresante. Prin îmbunătățirea cursului proceselor metabolice și a aportului de componente utile în organism, starea pielii se îmbunătățește, lâna devine mai groasă.

Pisica doarme

Când sunt administrate subcutanat sau intravenos, componentele medicamentului intră rapid în fluxul sanguin și se răspândesc în tot corpul..

Când se aplică

Dacă urmați instrucțiunile de utilizare, puteți utiliza Dufalight pentru pisici în următoarele cazuri:

 • cu hipovitaminoză cauzată de malnutriție și alți factori;
 • încălcarea proceselor metabolice;
 • cu imunitate slabă.

Adesea, un medicament este prescris pentru prevenirea imunodeficienței și a deficitului de vitamine. Medicamentul este, de asemenea, potrivit pentru cazurile în care animalul nu poate mânca singur alimente, suferă de vărsături și greață și există probleme grave cu sistemul digestiv. Complexul vitaminic este utilizat cu succes ca terapie adjuvantă în astfel de situații:

 • cu deshidratare;
 • cu epuizare;
 • cu boli ale ficatului și ale altor organe interne;
 • în caz de eșecuri ale fondului hormonal;
 • după pierderi severe de sânge;
 • după intervenții chirurgicale;
 • cu intoxicație.

Pisică cu semne de deficit de vitamine

Medicamentul poate fi utilizat pentru pisoii slabi care rămân în urmă în dezvoltare. Utilizarea medicamentului pentru femeile care alăptează și femeile însărcinate vă permite să obțineți descendenți sănătoși, pentru a preveni dezvoltarea diferitelor patologii la pisici.

Notă! Complexul multivitaminic poate fi utilizat și pentru prevenirea stresului la pisici care apare în timpul transportului, deplasării, mersului la medicul veterinar etc..

Preț

Cum se aplică

Medicamentul poate fi administrat intravenos sau subcutanat. Prima opțiune este de preferat pentru animalele grav slăbite. Dacă lichidul medicamentos este injectat intravenos, acest lucru ar trebui să se întâmple foarte lent. Sunt permise picăturile. Puteți dilua medicamentul cu soluție salină, dar acest lucru nu este necesar..

Dufalight pentru pisici

În medie, sunt necesari 10 ml de lichid pe 1 kg de greutate, deși doza de Dufalite poate fi ajustată de medic în funcție de starea animalului. Dacă medicamentul este utilizat ca terapie adjuvantă, atunci se administrează de 1 dată în 2 zile. Dacă medicamentul este utilizat pentru hrănirea animalului, atunci este administrat în fiecare zi, în timp ce doza zilnică este împărțită în două doze. De obicei, durata tratamentului este de 10-14 zile și, atunci când este utilizat în scopuri profilactice, este suficient un curs de 5 zile.

Dufalight poate fi utilizat concomitent cu alte medicamente. Este compatibil cu diferiți aditivi și furaje, deoarece conținutul tuturor ingredientelor active a fost calculat cu atenție de către specialiști..

Există restricții?

Complexul vitaminic este aprobat pentru utilizare de către pisici și pisici de orice vârstă. Este la fel de potrivit pentru pisoi nou-născuți și animale de companie vechi cu diferite boli cronice. Poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării..

Este necesar să refuzați utilizarea medicamentului numai în caz de intoleranță la componente. În acest caz, apar de obicei alergii de altă natură. Într-o situație similară, merită să alegeți un alt medicament pentru animalul de companie, deși Dufalight nu are analogi.

Semne ale unei alergii la pisici

Medicamentul este bine tolerat de pisici. Efectele secundare nu apar de obicei. Excepția este cazurile de intoleranță la droguri, deși în practică acest lucru este extrem de rar. Instrucțiunile indică faptul că nu au existat cazuri de supradozaj, dar acest lucru nu înseamnă deloc că trebuie să depășiți doza sau să încălcați regimul.

Avantaje și dezavantaje

Dufalight are următoarele avantaje:

 • Eficienţă. Rezultatele aplicației sunt vizibile în câteva zile. Medicamentul i-a ajutat pe mulți iubitori de pisici și medici veterinari să părăsească animalele de companie care au renunțat complet la mâncare și au șanse mici de supraviețuire..
 • Siguranță. Medicamentul este aprobat pentru pisici și pisici de toate vârstele. Practic nu există restricții în aplicare.
 • Versatilitate. Soluția este potrivită pentru tratament și prevenire, poate fi utilizată ca adjuvant.
 • Compatibilitate. Dufalight este perfect combinat cu diverși aditivi pentru hrana animalelor și medicamente.
 • Bună toleranță. Medicamentul nu provoacă efecte secundare nici măcar în caz de supradozaj.

Principalul dezavantaj al medicamentului este ambalajul său mare. Este adesea impracticabil să cumperi o sticlă de 500 ml de Dufalight pentru pisici, al cărei preț variază între 900-1100 ruble. În plus, ambalajele deschise pot fi depozitate doar o lună. Pe forumuri, oamenii revând adesea resturile de medicamente sau chiar le dau gratuit. Dacă decideți să luați un medicament de la o altă persoană, trebuie să vă asigurați că este încă utilizabil și depozitat în condițiile corecte. Dacă aveți dubii, este mai bine să mergeți la cea mai apropiată farmacie veterinară..

Pisica frumoasa

Recenzii proprietarului

Evgeniya, amanta unei pisici siberiene:

„Insuficiența renală cronică a devenit o sentință teribilă pentru noi. Am înțeles că soarta pisicii a fost decisă, dar am vrut să trăiască puțin mai mult. Acest lucru a fost complicat de faptul că Fluff a refuzat aproape complet să mănânce, așa că a început să slăbească în fața ochilor noștri. Doctorul l-a sfătuit pe Dufalight. Făcut picături cu soluție salină. Pisicuța s-a îmbunătățit considerabil. Pe parcurs, rinichii au fost tratați. Instrumentul este scump, dar eficient. Rezultatele s-au remarcat aproape imediat ".

Oksana, proprietarul unei pisici de 7 ani:

„Din cauza bolilor hepatice, pisica a început să vomite violent. Am încercat să o hrănesc forțat, dar a fost inutil, pentru că am vărsat totul. La sfatul medicului, au început să facă injecții cu Dufalite, deoarece pisica a început să slăbească și să slăbească. Medicamentul a ajutat kisula să-și revină mai repede, deși nu a tolerat injecțiile în sine. Se pare că sunt dureroși, așa că ea s-a zbătut și a șuierat ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Vadim, medic veterinar cu o experiență de 12 ani:

„Dufalight este un lucru grozav. El m-a ajutat să salvez multe animale, nu numai pisici, ci și câini, papagali și alte animale de companie. Vestea proastă este că se vinde numai în containere mari. Nu, acest lucru este bun pentru clinică - cumpărați medicamente în vrac, dar din acest motiv nu este potrivit pentru uz casnic. Deși în unele cazuri este logic să cumpărați acest complex de vitamine ".

Irina, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Numesc Dufalight carne lichidă. Acesta este un lucru indispensabil pentru animalele care nu se pot mânca singure. Acest medicament m-a ajutat să ies cu multe animale cu boli diferite, iar clienții răspund pozitiv în legătură cu acesta ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dufalight pentru pisici