Pisicile albe sunt aristocrați până la vârful ghearelor

Pisicile domestice albe și pufoase au fost întotdeauna apreciate de locuitorii din Rusia și Ucraina. Din timpuri imemoriale, această culoare a fost întotdeauna asociată cu oamenii ca fiind culoarea bunătății și a luminii. Chiar și în Egiptul Antic, pisica albă era privită ca un animal sacru capabil să vindece oamenii și să-i înzestreze cu înțelepciune. Mai multe detalii despre această rasă, cum se comportă animalele de companie în casă, videoclipuri, fotografii - toate acestea sunt prezentate în acest material.

Pisica albă trebuie să fie exclusiv de culoare albă, altfel va fi considerată doar un amestec. Deși, de asemenea, trebuie avut în vedere faptul că pisoii albi la o vârstă fragedă nu sunt întotdeauna albi ca zăpada. Un pisoi alb pufos poate avea pete sau pete pe cap pe corp. Dar adesea dispar odată cu înaintarea în vârstă..

De asemenea, trebuie adăugat că pisoii albi își schimbă culoarea ochilor odată cu înaintarea în vârstă. Dacă un pisoi avea ochi albaștri în copilărie, atunci este posibil ca odată cu vârsta o pisică albă să aibă ochi chihlimbar sau verzi. Dar un loc special printre astfel de animale de companie este ocupat de animalele cu ochi albaștri..

Uneori, o pisică poate deveni albă ca zăpada în timp, iar mai devreme culoarea ei poate fi diferită. Mai mult, un astfel de animal poate avea ochi roșii. Ce inseamna asta? Faptul că o pisică albă poate fi un albino. Un albino este o pisică a cărei blană s-a luminat ca urmare a eșecurilor la nivel genetic, adică în absența pigmentării. De fapt, acestea nu se disting practic de alte pisici, dar ochii lor pot avea o nuanță roșiatică..

Varietate de roci albe

Pisicile albe ca zăpada pot fi complet diferite. Totul depinde de rasă. Ce fel de animale albe ca zăpada preferă să aibă locuitorii din țara noastră astăzi în casele lor? Rasele de pisici albe sunt prezentate mai jos.

Angora turcească

Foarte des, pisica albă a Angorei turcești se întâlnește cu alți ochi. Prin urmare, nu există un singur standard pentru culoarea ochilor. În medie, greutatea unui adult este de aproximativ 3-4 kilograme. Masculul poate cântări 5 kg.

Culoarea acestor animale poate fi absolut oricare, cu excepția culorii maro sau a Himalaya. Dar, firesc, culoarea cea mai valoroasă este albul. Crescătorii nu recomandă amestecarea acestei rase cu animale de companie care nu sunt albe. Mai mult, persoanele de o culoare albă ca zăpada sunt întotdeauna mai scumpe. Lana unui astfel de animal nu are un strat de acoperire. Lungimea sa poate varia. De regulă, blana de pe guler și coadă este lungă. Pe picioarele din spate ar trebui să fie așa-numiții pantaloni.

Această rasă este ușor de dresat. Pisicuțele albe sunt inteligente, bine educate, afectuoase, se atașează rapid de o persoană. Blana acestor animale de companie trebuie să fie pieptănată cu atenție. Alb în afara sezonului pisica varsă mult. În practică, animalele de companie cu ochi diferiți au adesea probleme de auz..

Alb străin

Albii străini sunt soiuri de pisici orientale. Această pisică albă a apărut pentru prima dată în 1965 în Statele Unite ca urmare a selecției. Strămoșii săi din Orientul Mijlociu pot fi găsiți în aproape fiecare casă. Dar în Europa și SUA, nu este atât de popular. Acest soi ar trebui să aibă o haină albă ca zăpada, nu ar trebui să existe niciun semn de galben. Apropo, această culoare orientală este singura în care ochii ar trebui să fie albaștri. În cazul în care o pisică albă are ochi de diferite culori, atunci acestor animale de companie nu li se permite să se împerecheze.

Dacă un pisoi are ochi de diferite culori, înseamnă că i-a primit de la părinții orientali. Uneori există pete pe vârful acestor pisoi care dispar în timp..

Rasa persană cu ochi albaștri

Animalele persane pot fi de orice culoare. Dar dacă animalul este înzestrat cu o culoare albă ca zăpada, atunci va avea ochii albaștri. Blana unui astfel de animal de companie este pufoasă și foarte lungă. Un astfel de animal necesită periaj regulat. Caracterul pisicii persane cu ochi albaștri este flegmatică, animalele de companie sunt foarte atașate de proprietar.

Ca urmare, sunt foarte dependenți de persoană, ceea ce îi face mai leneși. Dacă nu vă pasă de lână, se vor forma încurcături în ea. De asemenea, este necesar să ștergeți din când în când ochii pisicii. Pisica albă persană, ca urmare a ocluziei glandelor lacrimale, are nevoie de îngrijire regulată a ochilor.

Toate pisicile albe sunt surde: mit și realitate

Se crede adesea că animalele de companie cu ochi albaștri sunt surzi în majoritatea cazurilor. De ce este așa? Trebuie remarcat faptul că există ceva adevăr în acest sens..

Într-adevăr, animalele cu ochi albaștri pot suferi de deficiențe de auz, dar acest lucru nu înseamnă că sunt surzi..

De ce oamenii cred că pisicile albe sunt surde? S-a dovedit deja științific că o pisică albă cu ochi albaștri este mai modestă, are un caracter timid. Acest lucru se poate datora unei deficiențe de auz. Dar faptul că animalele cu ochi albaștri sunt complet surzi nu este altceva decât un mit. Conform rezultatelor unui studiu asupra unor astfel de animale de companie, doar o mică parte a acestora - 5% - se nasc surzi.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Totul despre Angora turcească”

Puteți afla toate informațiile de bază despre Angora turcească.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile albe sunt aristocrați până la vârful ghearelor