Totul despre mutarea pisicii

Fiecare proprietar de animale de companie pufoase devreme sau mai târziu se confruntă cu probleme legate de sănătatea animalelor de companie. Dacă pisica ta varsă foarte mult, acest articol îți va spune ce să faci. În primul rând, trebuie să înțelegeți ce este mutarea la pisici și cum să faceți față faptului că pisica se varsă constant. Cel mai adesea, animalele experimentează această perioadă toamna sau primăvara, dar în unele cazuri procesul poate continua pe tot parcursul anului..

Mota sezonieră

Este important să înțelegem că, dacă o pisică se varsă primăvara sau toamna, atunci nu există niciun motiv pentru a intra în panică. Motivul este simplu: haina pentru animale de companie se pregătește pentru schimbare. Este destul de logic ca, înainte de frigul iernii, animalul de companie să pregătească și să „îmbrace” un strat mai dens. Probabil ați observat că pisicile arată mai mari și mai pufoase în aceste perioade..


În primăvară, dimpotrivă, pisica vrea să se simtă cel mai confortabil cu o cantitate minimă de păr și, prin urmare, scapă de părul în exces. Prin urmare, lâna în bulgări în toată casa - doar animalul dvs. de companie se pregătește pentru o zi călduroasă. Nu vă certați animalul de companie. De ce? Deoarece acesta este un proces complet natural, vă vom spune ce să faceți cu el mai târziu..

Temperatura ambientala

În unele cazuri, pisicile încep să vărsăm puternic din cauza „glumelor” de temperatură. Pe măsură ce a devenit clar un pic mai sus, scăderea coloanei de mercur stimulează animalul de companie să dobândească un strat nou. Dacă procesul s-a încheiat deja și încă nu există vreme rece, atunci blana caldă este respinsă de animale.

În cazurile în care pisica a trăit în interior toată viața, programul de mutare este oarecum confuz și uneori căderea părului devine permanentă. Cel mai important lucru nu este să intrați în panică, să știți ce să faceți și să înțelegeți că mutarea la pisici este complet normală..

Probleme de sanatate

În unele cazuri, dacă pisica se varsă puternic, atunci acest lucru devine un semn al problemelor de sănătate. Este important să înțelegem că unele rase sunt predispuse la vărsare constantă. Acestea includ pisicile britanice, pisicile siberiene și Maine Coons. Aceste cunoștințe sunt necesare pentru a nu greși pierderea obișnuită a părului ca indicator al unei afecțiuni..

În cazul în care animalul dvs. de companie nu aparține raselor indicate și nu arată bine, atunci ar trebui să fie dus la medicul veterinar. În unele boli, se urcă blana din aglomerări pufoase. Motivul pentru un astfel de fenomen neplăcut poate fi problemele hormonale sau orice „defecțiune” a tractului gastro-intestinal. Îi poți recunoaște prin mâncărime, roșeață a pielii, precum și prin apariția unor pete chele vizibile..

Schimbarea hranei

Uneori, problemele cu tractul gastro-intestinal sau apariția reacțiilor alergice cu căderea părului pot fi asociate cu o schimbare a furajelor. Dacă ați schimbat recent dieta animalului dvs. de companie, cel mai bine este să abandonați meniul selectat. Cel mai probabil, iubita pisică nu dezvoltă o relație cu unele dintre noile ingrediente, așa că lâna urcă.

Stres

Prietenii noștri cu patru picioare sunt creaturi foarte impresionabile. Foarte des, o pisică se varsă dacă este foarte speriată sau nervoasă. În unele situații, animalul de companie reacționează prin năpârlire chiar și la o schimbare a situației din apartament, deoarece pisicile sunt creaturi foarte conservatoare.

Cum să faceți față vărsării severe

Când o pisică varsă foarte mult, viața proprietarilor de apartamente se transformă într-un adevărat coșmar, deoarece la fiecare câteva ore trebuie să înceapă un raid pentru a îndepărta firele de păr. Nu există nicio modalitate de a evita năpârlirea, totuși, este destul de ușor să-i reducem abundența. Este destul de ușor de făcut. În cazul în care procesul are loc cu simptome suplimentare, atunci animalul de companie trebuie prezentat medicului veterinar pentru a preveni posibile probleme.

Dieta animalului de companie trebuie ajustată, iar aportul de vitamine trebuie planificat. Există complexe speciale de vitamine care vizează reducerea vărsării și îmbunătățirea calității lânii. Încearcă să-ți protejezi animalul de stres și să nu-i schimbi modul obișnuit de viață.

Deci, reducem cantitatea de cădere a părului. Ce să faci când o pisică începe să mute? Furminator ne vine în ajutor, adică un pieptene special. Periajul regulat al animalului dvs. de companie ajută la reducerea semnificativă a cantității de păr. În plus, încurcăturile pot fi prevenite cu acest pieptene. Furminator este delicat cu pielea animalului.

Este foarte important să vă spălați pisica folosind produse speciale. Adresați-vă medicului veterinar, deoarece un specialist vă poate recomanda balsamuri eficiente și balsamuri care restabilesc părul și mențin pisicile de pielea uscată.

Video „Cum să scapi de excesul de păr cu furminator”

În acest videoclip puteți vedea cum să folosiți furminatorul în mod corect și ce trebuie să faceți pentru a facilita vărsarea animalului dvs. de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre mutarea pisicii