Alegerea unei pisici sau a unei pisici: cum să alegeți

Deci, ați decis să obțineți o pisică sau o pisică. Dar ce va fi: de rasă sau obișnuit? Alegerea unei pisici va fi dificilă. Înainte ca pisoiul să apară în casă, ar trebui să se răspundă la câteva întrebări importante..

  1. Unde va locui mustața: într-un apartament înghesuit sau în afara orașului?
  2. Cât timp pot petrece îngrijirea unui blană?
  3. Cât de des va fi lăsat animalul de companie singur?

Apoi facem o listă de rase potrivite. Pisicile norvegiene iubitoare de libertate și pisicile europene cu păr scurt nu sunt potrivite pentru locuitorii orașelor. Animalele mici se vor plictisi. Dar păpușile se înțeleg bine în apartamente. Iubesc oamenii.

Majoritatea pisicilor și pisicilor nu suportă să fie singuri. Dacă locuiți singur, lucrați mult, este mai bine să obțineți două pisici. Deși siamezii, de exemplu, preferă compania iubitului lor stăpân decât semenii lor. Puroiul cu păr lung necesită o îngrijire atentă.

Îngrijirea pisicii cu părul lung

Natura pisicii

Acordați atenție dispoziției viitorului animal de companie.

Selkirk Rexes, Ocicats, Singapore sunt perfecte pentru iubitorii de companii prietenoase. Korat, Nibelungii, pantofii pentru zăpadă au nevoie de proprietari care preferă o viață măsurată. Dacă sunteți un iubitor de pisici fără experiență, luați Angora turcească. Fiara este frumoasă și locuibilă.

Angora turcească

„Discursul” rasei este, de asemenea, important. Vrei ca animalul tău de companie să facă zgomote puternice? Siamezele sunt considerate vorbărețe, precum și sokoke rare. Pisicuțele liniștite includ pisicile Devon Rex și siberiene..

Nu face greșeli

Alegerea unui ronron frumos este destul de ușoară. Având în vedere natura pisicii, vorbărețul, dimensiunea casei dvs., cât timp pe zi sunteți dispus să îl dedicați animalului, atunci alegerea este dificilă. Dar vei găsi un prieten adevărat. Nu trebuie permise greșelile de calcul. O pisică cu un temperament violent va deveni tristă într-o cameră mică, iar o pisică blândă nu va fi confortabilă într-o familie numeroasă. Pisicile devin agresive sau apatice. Și este puțin probabil ca proprietarul să fie mulțumit.

Pisică de rasă sau regulată?

Întrebarea îi îngrijorează pe mulți. Veterinarii britanici au efectuat un sondaj în rândul pisicilor pentru a identifica un model de pisică. El a arătat că pisicile mestizo și mongrel sunt mai pasionați de vânătoare decât rudele lor de rasă pură.

O astfel de mustață este mai agresivă decât rasa pură. Îngrijirea pisicilor, potrivit respondenților, depinde de rasă. Murkii obișnuiți fug adesea când văd peria în mâinile proprietarului. Și nobilelor Burmas sacre le place masajul zilnic cu lână.

Birmania Sacră

Mustățile de curte evită oamenii. Șuieră indignate dacă noul proprietar vrea să le mângâie. Refuză să ia medicamente, încearcă să sară din purtător, zgârie, mușcă. A îmblânzi puțin sălbatic necesită efort. Dar vor da roade.

Comportamentul pisoiilor de stradă a fost descris de cercetătorul german Paul Leuhausen. Bebelușii nu ascultă întotdeauna de pisica mamă. Dacă mama este în apropiere, ei fug de oameni la semnalul ei. Când mama pleacă, o curiozitate copilărească se trezește la pisoi. Vor să învețe ceva nou. Aceasta include persoana care a luat pisoiul. Copiii mici nu mai rezistă. Pisicile viclene primesc bonusuri din grija stăpânului și își permit să fie mângâiate.

Viitorii iubitori de pisici se gândesc adesea dacă să ia un pisoi vara sau toamna? Pisicuțele de toamnă sunt mai predispuse la boli decât pisicile de vară dacă sunt îngrijite prost. Firimiturile au nevoie de nutriție adecvată, vaccinări, o casă caldă.

Pisoii de vară cresc sub soarele fierbinte. Pisicile care alăptează mănâncă bine în acest moment. Mustățile nou-născute nu reglează încă temperatura corpului. Prin urmare, firimiturile de toamnă nu se pot adapta la frig. Mamele lor mănâncă mai rău. Astfel de condiții slăbesc imunitatea pisoiului. Răcește mai des..

Alegerea unei pisici este dificilă. Dar cel mai important lucru este să iubești și să ai grijă de animalul tău de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unei pisici sau a unei pisici: cum să alegeți