Burmilla: pisici și pisici

O împerechere complet aleatorie a chinchilla birmaneză și persană a dat lumii o nouă rasă uimitoare - Burmilla. Aceste pisici poartă faimosul personaj birmanez și aspectul uimitor de chinchilla. Inteligente, afectuoase, centrate pe om - ele atrag privirea și devin din ce în ce mai populare în fiecare zi.

Aspectul frumos al pisicii cu blană incredibil de moale i-a captivat pe toți cei prezenți la această expoziție. Cu toate acestea, organizațiile au refuzat cu încăpățânare să recunoască rasa nou dezvoltată. A fost nevoie de multă muncă pentru a-și dovedi cazul și recunoașterea internațională și abia în 1999 crescătorii și-au atins obiectivul.

FiFe a recunoscut standardul Burmilla în 1994, multe alte organizații felinologice nu aprobă rasa până atunci, mai ales cu reprezentanți cu părul lung. Între timp, Burmilla participă activ la expoziții internaționale și câștigă premiul diferitelor expoziții de pisici din întreaga lume. Această rasă nu este încă foarte răspândită în țările din America și Europa..

Recenzie video a rasei de pisici Burmilla:

Descrierea rasei

Burmilla are un aspect fermecător. Corpul ei este pliat proporțional, de dimensiuni medii. Dacă te uiți la pisică de profil, atunci poziția ei mândră și pieptul rotund se reped imediat în ochi. O descriere detaliată a rasei:

Cap și bot

Capul Burmillas este frumos rotunjit, cu trăsături frumoase și moi, pe un bot destul de larg. Forma generală este în formă de pană echilibrată. Craniul are unele trăsături structurale - este larg la nivelul sprâncenelor și îngustat până la maxilar. Urechile sunt medii, ușor înclinate înainte și destul de largi între ele (acest lucru este împrumutat de la rasa pisicii birmaneze).

Ochii mari, frumoși, largi, care pot fi în toate nuanțele de chihlimbar sau verde. O altă culoare a ochilor nu este tipică pentru piatra de foraj și poate fi privită ca un amestec la piatră.

O trăsătură caracteristică este marginea neagră a ochilor. Păreau să fie special colorate cu eyeliner, uniform și îngrijit.

Spatele Burmilla este drept, picioarele din față sunt ușor mai scurte decât picioarele din spate cu tampoane rotunjite, sunt subțiri și musculare. Are o coadă frumoasă lungă, conică și rotunjită la capăt..

Lână

Mândria burghiului este calitatea lânii sale. Este aproape imponderabil, moale și matasos la atingere. Există două tipuri de reprezentanți ai rasei: cu părul scurt și cu părul lung..

  • La pisicile cu păr scurt, părul este scurt, matasos și neted. Substratul nu este nici lung, nici prea gros, dând părului principal o ușoară creștere.
  • La pisicile cu păr lung, haina este, de asemenea, subțire și moale, în mare parte lungă. Pe gât, părul mai lung formează un guler. Părul deosebit de lung este situat pe coadă, aspectul său seamănă mai degrabă cu un tren frumos.

Culori

Culoarea de bază arată ușor, cu un „praf” caracteristic chiar la vârfuri sau puțin sub.

  • Dacă 1/8 din păr este colorat, acesta este un chinchilla;
  • Dacă 1/6 parte este umbrită;
  • Și dacă 7/8 din păr este vopsit, culoarea este fumurie.

Culoarea Burmilla nu este niciodată solidă: este fie chinchilla, fie umbrită.

Culoarea zonelor umbrite este:

  • negrul,
  • maro,
  • cremă,
  • albastru
  • Violet.

Cele mai populare culori pentru rasa Burmilla sunt chinchilla argintie și aurie..

Caracter

Burmilla este ideală pentru orice familie, inclusiv pentru cei cu copii mici. Este energică și sociabilă, extrem de inteligentă, afectuoasă și deloc agresivă. Burmilla își va cere atenție când toată lumea este acasă, dar singură va găsi ceva de făcut. Pisicile arată curiozitate față de oaspeți și străini, le permit să se mângâie, dar nu prezintă predilecții speciale.

La o vârstă fragedă, pisoii sunt destul de mobili, le place să se jefuiască, să se joace cu o minge și alte jucării. Pisicile adulte devin independente, echilibrate și calme.

Recenzii ale rasei

Pe lângă aspectul său fermecător de frumos, Burmila are și un caracter amabil și docil, absolut neconcordant și lipsit de pretenții. În continuare, am selectat cele mai interesante recenzii despre proprietarii de pisici Burmilla:

recenzie despre Burmilla

Crescătorul Burmilla comentează despre amestecul de sânge

recenzie despre Burmilla de la proprietarrecenzie despre burmilla de la proprietarul pisicii

Dacă o pisică are ocazia să iasă afară, cu siguranță va profita de ea și poate chiar se va dovedi în rolul unui vânător deștept..

recenzie despre pisica burmilla

Burmilla va fi fericită în orice familie dacă este respectată, apreciată și nu este privată de îngrijire.

Întreținere și îngrijire

Burmilla este ușor de adaptat la orice condiții de detenție. Se simt minunat în apartament, mai ales dacă au o mulțime de jucării sau un complex de joacă. Burmillas nu vor renunța la mersul în aer curat. Prin urmare, rasa este potrivită și pentru cei care au o casă privată cu un teren și o grădină personale..

Coabitarea cu alte animale

Odată cu adoptarea unei familii cu Burmilla, de obicei nu apar animale noi cu coadă. Dacă vecinul este prea enervant, frumusețea pufoasă va pleca pur și simplu. Va arăta interes pentru animalele mici, dar realizând că aceștia sunt și membri ai familiei, este puțin probabil să se atingă. Dar dacă Burmilla nu primește o atenție adecvată, gelozia poate apărea în sufletul pisicii..

În general, Burmilla nu necesită îngrijire complexă, în special pentru pisicile cu părul scurt. Nu este recomandat să le scăldați des, dar este suficient să le pieptănați de 3-4 ori pe lună. Un pic mai dificil cu păsări. Datorită faptului că haina pisicii este suficient de lungă, necesită îngrijire constantă. Este recomandabil să pieptănați părul în fiecare a doua zi și în timpul vărsării chiar și de două ori pe zi - dimineața și seara, astfel încât lâna să nu se încurce și să nu se încurce. Datorită faptului că haina ei este subțire și vulnerabilă, proprietarii acestei rase de stele ar trebui să aleagă o perie moale și un pieptene blând..

O altă regulă de îngrijire este ochii. Ochii Burmilla sunt foarte frumoși, sunt largi, mari, caracterizați printr-o croială orientală și o culoare verde misterioasă. Asigurați-vă că aspectul lor nu este stricat de selecție. Ștergeți-vă ochii cu tampoane, după ce le înmuiați într-o soluție salină preparată sau într-un decoct slab de pătlagină. De asemenea, se recomandă utilizarea unei soluții de acid boric 3% ca soluție..

Dietă

Proprietarii Burmillas ar trebui să ia în considerare cu atenție dieta și să se asigure că greutatea pisicii nu depășește 5 kg. În acest caz, o pisică sănătoasă, calmă și veselă vă va încânta mult timp cu prezența sa în casă. În ceea ce privește hrana pentru animale, aceasta poate fi atât nutriție naturală, cât și hrană gata preparată. Burmilele sunt predispuse la obezitate, în special la cele castrate. În consecință, există riscul de a dezvolta multe boli, inclusiv tulburări metabolice, boli ale inimii, ficatului și ale tractului digestiv.

În magazinele specializate de astăzi puteți cumpăra complexe de vitamine. Burmilla are nevoie în special de vitaminele A, I, C, D, E. Lipsa lor în corpul unei pisici poate duce la dezvoltarea hipovitaminozei sau a beriberiilor..

Boli și speranța de viață

Burmillas sunt sportivi care rămân mobili până la bătrânețe. În general, fondul lor de gene este suficient de sănătos. De la pisicile persane Burmilla a luat doar o predispoziție la boli de rinichi și cardiomiopatie, care nu se găsesc în toate liniile.

Cel mai adesea, se înregistrează boli care sunt asociate cu o nutriție necorespunzătoare, întreținere, precum și cu lipsa măsurilor veterinare necesare.

Speranța medie de viață 13 15 ani

Selecție pisică și preț

Burmilele sunt foarte greu de crescut. Crescătorii trebuie să mențină în mod constant linia de rasă și să nu piardă „marca”, astfel încât costul lor este destul de mare. Doar câțiva sunt implicați în reproducere, dar cu toate acestea această rasă a găsit un răspuns în inimile iubitorilor.

Prețul mediu al unui pisoi Burmilla din clasa animalelor de companie este de aproximativ 30.000 de ruble. Poate fi un pic mai scump sau mai ieftin, în funcție de culoarea, genealogia și geografia catedralei.

preț pentru un pisoi Burmilla

Prețul unei pisici poate varia în funcție de cerințele cumpărătorului. Clasa de spectacol Burmillas sunt mai scumpe decât cele de reproducție, care sunt necesare pentru lucrări suplimentare asupra rasei, iar reprezentanții clasei de animale de companie pentru castrare / sterilizare se află într-o gamă de prețuri mai mult sau mai puțin accesibilă pentru un amator. În orice caz, pisoii cu pedigree costă de la 300 USD.

Prețul burmilelor cu păr lung și scurt este aproximativ în aceeași gamă.

pret pentru burmilla

Fotografii

Pisică Burmilla cu păr lung

fotografie pisică burmilla

pisica burmilla

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Burmilla: pisici și pisici