Burmilla: sportivă, de mătase și pur și simplu frumoasă

O haină argintie, cu o notă ușoară de schemă de culori calde, o frumusețe fabuloasă a ochilor de smarald, un mers model și un caracter dispus - Burmilla era sortită succesului. Prințesa fără greutate, blândă și aerisită evocă asocieri cu confortul casei, curățenia și chiar sublimitatea. Nu este deloc mândră, ronțăie liniștitor și se freacă ușor de mâinile proprietarului, alungând oboseala și umplându-i sufletul cu pace.

Referință istorică

Rasa a apărut acum aproximativ treizeci de ani. Pisicuțele s-au născut pe una dintre proprietățile britanice - rodul dragostei unui domn persan chinchilla și a unei doamne violete birmane. Din fericire, un crescător cu experiență s-a dovedit a fi proprietarul „noilor căsătoriți” care au dat dovadă de independență. Baroneasa von Kirchberg a admirat bebelușii care au moștenit cea mai delicată culoare de la tatăl lor. Au fost re-tricotate cu birmaneze pentru a păstra aspectul acestor animale elegante, fără a-și schimba statutul de sânge persan. Cu toate acestea, persii au lăsat încă o amprentă în genotipul „noutății” - uneori puii cu păr alungit s-au născut în așternuturi. Burmilla cu părul lung a fost plăcută de mulți crescători, care ulterior au decis să creeze o rasă independentă numită Tiffany.
Burmilla cu părul scurt a făcut o strălucire - la doar trei ani după ce a primit prima așternut, crescătorii britanici au fondat un club pentru iubitorii de rase. În 1989, la cinci ani după deschiderea clubului, Burmilla a fost recunoscută de GCCF, apoi de FIFE și alte organizații felinologice..

Aspect

Burmilla este o pisică de dimensiuni medii construită armonios, cu oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Pare puțin dur, dar mișcările sunt naturale și ușoare. Spatele este drept, pieptul este larg, coastele sunt rotunde. Coada nu este prea lungă și nu trebuie să fie subțire ca o pisică siameză. Picioarele sunt de lungime medie, puternice, picioare rotunde. Capul este, de asemenea, rotunjit, fără colțuri ascuțite - toate tranzițiile sunt netede, liniile sunt moi. Botul este ușor scurtat, dar în niciun caz nu trebuie aplatizat, ca la strămoșii persani. Urechile de dimensiuni medii sunt amplasate larg, vârfurile sunt rotunjite. Pisica arată ca un birmanez în aparență, care a fost scopul crescătorilor. Dar nu ar trebui să existe asemănări cu persii. Ochii mari în formă de migdale ai acestor pisici sunt foarte frumoși - verde smarald fantastic, sclipitor, fascinant.
Particularitatea cu care Burmilla captivează inimile iubitorilor este culoarea sa fabuloasă. Firele scurte lucioase, ușor îndepărtate de piele datorită prezenței unui substrat, nu sunt vopsite la bază. Pe burtă, gât, piept și coapse interioare, firele de păr sunt albe. Și vârfurile firelor de păr de pe cap, spate, coadă și în afara labelor sunt întunecate cu pigment. Se pare că peste pisica albă s-a aruncat o haina de ploaie sau o manta imponderabilă. Vârfurile firelor de păr pot fi colorate la o optime sau la o pătrime din lungime. „Mantie” de orice nuanță acceptabilă pentru birmaneză: negru, violet, albastru, crem, ciocolată, roșu. Pleoapele, nasul și buzele, precum și tampoanele pentru labe sunt vopsite uniform în culoarea „hainei”.
Tiffany sau Burmilla cu părul lung este o copie exactă a surorii ei cu părul scurt: statistici, culori acceptabile, dezavantaje și avantaje. Dar fashionista mustață într-o haină de blană alungită arată complet diferită.

Caracter

Rasa a fost numită după birmanii și chinchilii-persani: începutul „birmanezului” plus sfârșitul „illa”. Numele baroanei nu numai că „povestește” despre origine, ci și clarifică care ar trebui să fie caracterul animalului de companie. Fundația este o pisică birmaneză extrem de inteligentă, de încredere, sociabilă și activă. Iar persii au adus un anumit echilibru, regularitate și calm calm asupra rasei. Burmillas sunt independenți, dar în niciun caz reclamați, nu la fel de activi ca birmanii, dar deloc leneși. Vizite frecvente ale oaspeților, adunări liniștite lângă șemineu sau ritmul frenetic de viață al unui cuplu tânăr - animalul de companie va fi fericit în orice familie dacă este apreciat, respectat și nu este lipsit de îngrijire. Se împrietenesc de bunăvoie cu copiii, fără a elibera niciodată gheare.

Întreținere și îngrijire

Pisica este ospitalieră și, prin urmare, nu există probleme cu adoptarea de coloniști noi în familie. Dacă câinele este prea activ, frumusețea argintie se va îndepărta pur și simplu. Cu pisicile, o relație caldă este probabil chiar dacă însoțitorul cu mustață încearcă să domine. La străini, situația este similară: aceste pisici sunt loiale oaspeților, arată curiozitate - adulmecă, le permit să se mângâie, dar nu prezintă nicio predilecție specială.
Îngrijirea Burmilla este nu numai ușoară, ci și plăcută. Un psihic puternic și o încredere fără margini într-o persoană îi permit pisicii să se bucure de pieptănare și să suporte calm procedurile de apă. Deși aceste pisici sunt rareori scăldate, este necesar să pieptănăm haina de blană de cel puțin două ori pe săptămână.

Sănătate

Burmilla este un atlet care rămâne mobil până la bătrânețe. Rezerva de gene este în general sănătoasă. În cazuri rare, pisoii sunt predispuși la polichistic și hipertrofică cardiomiopatie - boli moștenite de la pisicile persane. Cu toate acestea, nu toate liniile de perși poartă gene negative..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Burmilla: sportivă, de mătase și pur și simplu frumoasă