Pisică balineză în casa ta

Pisica balineză va atrage cu siguranță fanii raselor exotice din familia pisicilor..

Animalul iubește foarte mult atenția și o va cere de la toți membrii familiei.

Este important să existe întotdeauna ceva de făcut pentru o astfel de pisică, altfel aceasta începe să intimideze și să distrugă tot ce se află în calea ei..

Istoria rasei

Primele mențiuni ale rasei balineze au apărut în Statele Unite la mijlocul anilor 40 ai secolului XX. A fost creat intenționat. Inițial, s-a decis traversarea a doi indivizi siamezi, care s-au remarcat printr-o haină neobișnuită de lungă. Specialiștii au fost mulțumiți de rezultatul selecției, priveliștea s-a dovedit a fi foarte frumoasă și în același timp ascultătoare și chiar blândă. Pe fondul pisicilor siameze îndrăznețe, noile animale păreau animale de companie inofensive, sincer loiale proprietarilor lor..

Mai mult, s-a decis fixarea genei rezultate și atribuirea acesteia unui nume oficial de rasă. Crucile au continuat, rezultând o nouă rasă, cunoscută astăzi sub numele de rasă de pisici balineze..

Statele Unite ale Americii
Statele Unite ale Americii

Animalul s-a distins prin următoarele caracteristici:

 1. Franjuri pe coadă, datorită prezenței genei pentru părul lung.
 2. Silueta pisicii este netedă, formele nu au reliefuri clare, în ciuda slăbiciunii pronunțate.
 3. Plasticitate specială a mișcărilor, pentru care pisica a fost comparată cu dansatorii balinezi.

Rasa a primit recunoașterea mondială finală abia în anii 70 ai secolului trecut. Fondatorul genului de pisici balineze crescute în Rusia a fost un pisoi adus din Cehoslovacia în acel moment.

Descrierea rasei

Fără să știe, pisica este adesea confundată cu alte tipuri de rase cu părul lung. În special, este adesea numită greșit pisica polineziană. În ciuda strămoșilor săi, pisica acestei specii este complet diferită de pisicile siameze. În prezența genelor comune, pisica balineză a suferit modificări genetice puternice, ca urmare a faptului că nu seamănă cu strămoșii săi nici prin aspect, nici prin trăsături caracteristice..

Descrierea rasei include următoarele caracteristici:

 1. Cap în formă de pană, se îngustează spre bărbie. Maxilarul, în ciuda dimensiunilor sale, este suficient de puternic.
 2. Mușcătură de nivel și dinții perfect poziționați.
 3. Profil neted, nasul este suficient de lung, nu are depresiuni și gropi la suprafața sa.
 4. Urechi triunghiulare neobișnuit de mari cu colțuri ascuțite. Animalul se distinge prin locația uimitoare a urechilor, care curg lin în profilul triunghiular al botului.
 5. Ochii unei pisici balineze sunt în formă de migdale, destul de lată, dar diferă într-un aranjament ușor oblic. Cu toate acestea, aceasta nu este o patologie a aparatului vizual, ci este considerată standardul pentru exteriorul rasei. Irisul este albastru sau albastru; griul este considerat a fi o căsătorie. Strabismul pentru această rasă de pisici a fost considerat inițial o afecțiune normală, dar astăzi o pisică cu un astfel de defect este supusă descalificării obligatorii..
 6. Crapul, umerii și pieptul unei pisici balineze sunt de dimensiuni comparabile. Animalul în sine nu diferă în dimensiuni mari. Rasa aparține categoriei de mici, mai degrabă decât mari, și uimește prin grația sa. Corpul pisicii este subțire și alungit.
 7. Picioarele posterioare balineze sunt mult mai lungi decât în ​​față. Membrele sunt subțiri. Degetele sunt alungite, deși picioarele în sine sunt rotunjite.
 8. Coada pisicii este lungă și subțire pe toată lungimea sa. Prezența unei rupturi de coadă este considerată un motiv pentru descalificarea rasei..
La o plimbare pe stradă
La o plimbare pe stradă

Greutatea unui adult este de 2,5 până la 5 kg. Pisicile din această rasă nu sunt predispuse la obezitate, prin urmare sunt capabile să-și mențină categoria de greutate, indiferent de dietă..

Blana pisicii balineze merită o atenție specială. Animalul nu are un substrat, haina în sine este de lungime medie și foarte matasoasă, moale și plăcută la atingere. În zona gâtului și a bărbie, firele de păr se ondulează puțin, de-a lungul restului corpului animalului, părul este perfect drept.

O condiție prealabilă pentru această piatră este prezența unui panou pe coadă..

Important! Pisicuțele balineze se nasc cu părul scurt. Ei dobândesc învelișul caracteristic unui adult doar mai aproape de an. Merită remarcat disproporționalitatea pisoiului acestei rase - un cap inutil de mare și urechi triunghiulare pe fundalul unui corp mic și subțire. Odată cu creșterea, această caracteristică este netezită.

Următoarele fenomene aparțin unei căsătorii de lână:

 • degetele de la picioare albe;
 • lipsa pigmentului la vârful nasului;
 • lipsa pigmentului pe vârfurile degetelor;
 • prezența petelor întunecate pe abdomen;
 • carcasă prea întunecată.

Trăsăturile de caracter și nivelul de inteligență

Pisica balineză se distinge prin caracterul său special - acest animal este foarte amabil și adaptat oamenilor. Pisica acestei rase are un nivel ridicat de inteligență, care este combinat armonios cu devotamentul față de proprietarul ei..

Pisica balineză este loială stăpânului său, ca un câine, și poate chiar să dea din coadă când se întâlnește. Animalele pot fi scoase afară cu lesa, de care vor fi incredibil de fericiți, cu condiția ca vremea să fie bună.

Pisică baleziană
Pisică balineză

Adesea, această rasă se naște în familii cu copii mici, deoarece aceste animale nu au absolut nicio dorință de a manifesta agresivitate..

Balinezii vor putea găsi o limbă comună cu alte animale de companie. Cel mai important lucru este să arăți respect pentru un animal de companie cățeluș, el va răspunde cu siguranță, indiferent dacă este proprietarul sau un străin.

Este de remarcat faptul că pisicile balineze își păstrează jucăușul până la bătrânețe. Proprietarul va putea să-și urmărească animalul de companie urmărind iepurașul soarelui chiar și ca un adult și o pisică inteligentă.

Merită să acordați atenție faptului că singurătatea este foarte dificilă pentru persoanele balineze, de aceea este recomandabil să le începeți în perechi. Această rasă nu este recomandată persoanelor prea ocupate care nu au ocazia să stea acasă mult timp. Un nou animal de companie nu se va obișnui niciodată cu asta și se poate îmbolnăvi de grijile legate de absența unui proprietar.

Îngrijire și

Principala grijă pentru balineză este prelucrarea lânii. Această procedură nu este atât de complicată pe cât ar putea părea la prima vedere..

 1. Lana nu trebuie pieptănată de cel mult 2 ori pe săptămână, folosind un pieptene special.
 2. Nu este recomandată scăldarea animalului, deoarece acest lucru poate afecta negativ calitatea stratului în viitor.
 3. Pentru a preveni bolile gingiilor și ale dinților, este recomandat să le curățați în mod regulat pentru animal. Este mai bine dacă procedura de curățare se efectuează periodic în cabinetul medicului cu dispozitive speciale..
 4. Dacă apare murdărie în canalele urechii sau în ochi, îndepărtați-le imediat.. Urechile servesc ca un fel de filtru pentru poluarea din exterior pentru pisică..
 5. Balinezii, la fel ca toți membrii familiei feline, sunt foarte sensibili la problema curățeniei.. Pentru a vă antrena pisica la comandă, trebuie să păstrați în permanență cutia de gunoi curată..

Când mergeți, nu dați drumul animalului din lesă. De asemenea, se practică menținerea completă a casei fără mers pe jos. Cu toate acestea, în acest caz, animalul de companie va fi prea plictisit și va necesita o atenție constantă din partea proprietarului..

- Acum se vor juca cu mine
- Acum se vor juca cu mine ...

Probleme de sanatate

Înainte de a obține un bărbat frumos balinez, este recomandabil să studiați toate caracteristicile corpului său pentru a fi pregătiți pentru posibilele boli ale acestei rase..

Pisicile de acest tip sunt predispuse la următoarele boli:

 • amiloidoză a ficatului și a rinichilor;
 • diferite leziuni ale sistemului cardiovascular de orice natură;
 • boli ale cavității bucale.

Adesea, pisicile balineze suferă de boli genetice care le sunt transmise de la părinți.

Mai puțin frecvent, această rasă este diagnosticată cu astm, diabet zaharat, strabism în aspectul siamez, precum și displazie a cotului și articulațiilor șoldului..

Proprietarul trebuie să monitorizeze cu atenție starea animalului său de companie pentru a nu pierde din vedere posibilul debut al bolii.

Simptomele alarmante care sunt un motiv obligatoriu pentru contactarea unui medic veterinar sunt:

 • pierderea dispoziției și a letargiei;
 • fluctuații accentuate în greutate, creștere sau pierdere în greutate;
 • lipsa poftei de mâncare sau o creștere notabilă a acesteia;
 • sete constantă, pe fondul căreia există urinare abundentă și adesea necontrolată;
 • prezența acetonei în sânge la efectuarea testului;
 • mers care arată clar o pierdere de echilibru.

Dacă, în timpul unei examinări fizice, medicul a diagnosticat prezența diabetului zaharat la o pisică balineză, ar trebui efectuate studii suplimentare cu privire la starea pisicii pentru a confirma diagnosticul corect..

Pisică balină jucăușă
Pisică balineză jucăușă

Nu trebuie să intrați în panică cu diabetul la un animal. Această boală la pisici nu este doar corectată, ci și complet vindecată. Cel mai important lucru este să urmați cu strictețe recomandările medicului și să monitorizați starea pisicii. În acest caz, animalul de companie va trăi o viață lungă și fericită..

Durata medie de viață a unei pisici balineze este de aproximativ 15 ani..

Ca tulburare psiho-emoțională, un balinez poate avea un sindrom hipereestezic. Cu acest diagnostic, animalul începe să aibă grijă de haina prea activ, lingându-l în mod regulat. Rezultatul este o pierdere treptată a părului și căderea părului pisicii..

Tricotare

Numai un profesionist poate reproduce această rasă de pisici pentru afaceri suplimentare. Erorile genetice datorate indivizilor selectați în mod necorespunzător pentru împerechere vor duce nu numai la apariția unei așternuturi cu căsătorie, ci vor provoca și boli patologice și decese la pisici.

Este de preferat ca o rasă exotică vâscoasă să fie angajată în pepiniere specializate, în personalul căruia există specialiști cu experiență în împerecherea acestui genotip. Persoanele ar trebui, de asemenea, să fie potrivite ca mărime. Este de dorit ca pisica să fie puțin mai mică decât pisica, ceea ce îi va permite să nască mai ușor fără probleme de sănătate în viitor..

Concluzie

Pisica balineză este o rasă exotică crescută din pisici siameze simple cu păr neobișnuit de lung. Dispunerea abruptă a indivizilor siamezi a fost înlocuită în noua rasă cu blândețe, natură bună și afecțiune pentru proprietar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică balineză în casa ta