Devon rex: descrierea rasei, fotografii și conținut

După ce au văzut și s-au întâlnit cu o pisică Devon Rex, mulți înțeleg că cunoștințele lor despre familia felinelor nu au fost complete.

Pisicile Devon au ochi neobișnuit de expresivi, urechi mari ca localizatoarele și un strat frumos și cret. Dar nu asta este ideea.

Animalul de companie va fi credul și fidel la nesfârșit proprietarului. Caracterul jucăuș și amabil al lui Devon va mulțumi întreaga familie.

Istoria rasei

Rasa pisicilor este Devon Rex, creată pe baza unei mutații naturale. În urmă cu aproape 60 de ani, o pisică sălbatică cu păr frumos și creț a fost văzută în Devonshire. Un grup de animale locuia într-o mină veche, care nu mai lucrează. Încercările de a prinde pisica nu au avut succes, dar pisica a căzut în mâinile oamenilor. Curând a adus pisoii, printre care și o pisică mică cu părul ondulat. Pisicuța a fost numită „Creț” sau Creț.

La acea vreme, într-una din provinciile Angliei - Cornwall, timp de un deceniu, se lucra la reproducerea unei pisici pe baza unei mutații, care le-a oferit și animalelor o frumoasă haină ondulată. Numit rasa Cornish Rex.

Devonshire
Devonshire

După cum arată munca oamenilor de știință, apariția unei linii de păr specifice la pisoiul din Devonshire s-a datorat unei mutații genetice diferite de cea a Cornish Rex.

Pentru a consolida transmiterea genei pisicii din Devonshire, crescătorii au traversat Curly cu rudele sale de sex feminin. Așadar, o pisică a devenit fondatorul unei rase întregi de pisici..

British Cat Fanciers Council a fost primul care a înregistrat o nouă rasă de animale. În 1967, Devon Rex a primit recunoaștere din partea Federației Internaționale a Iubitorilor de Pisici din Europa. Creșterea animalelor a depășit Marea Britanie și a început să se răspândească în alte țări.

Datorită muncii de selecție a felinologilor, Asociația Americană a crescătorilor de pisici din 1979 a recunoscut Devoni ca o rasă independentă. Acum Devon Rex este una dintre cele mai populare rase din SUA și Canada..

În Rusia, devonienii sunt încă puțini, dar țara are deja propriile sale creșe, care asigură prezența animalelor la expoziții.

Descrierea rasei

Devon Rex este o rasă de pisici complet unică. În Anglia, unii iubitori de pisici își numesc aspectul - elf-like. Există o explicație pentru acest lucru: un bot scurt mic, cu pomeți proeminenți, ochi mari expresivi și urechi foarte mari, cu un set redus..

Caracteristicile rasei Devon Rex:

 • Capul este în formă de pană, întins în lățime. Văzută din față, penei sunt formate din trei linii convexe, curbate, care trec prin marginea exterioară a urechilor, pomeți și tampoane pentru mustăți. Un nas cu opritor se vede în profil;
 • Botul este scurt, are tampoane proeminente pentru mustăți;
 • Barbia este bine definită, bine definită;
Pisoi neobișnuit
Animal de companie neobișnuit
 • Ochii sunt ovali, mari, depărtați, de culoare limpede, care se potrivește cu haina;
 • Urechile sunt foarte mari și așezate jos, acoperite cu păr fin;
 • Corpul nu este lung, de construcție mediu-subțire;
 • Picioarele sunt înalte și subțiri, au tampoane ovale mici;
 • Coada este acoperită cu păr scurt, lung, subțire, conic spre capăt;
 • Gâtul este de lungime medie;
 • Pisicile au părul solid. Blana de blană a animalului este blândă, cu mâinile, când se mângâie, se simte elasticitatea, „rex” a lânii. Mai multă buclă pe trunchi și coadă.

Trăsăturile de caracter și nivelul de inteligență

Devon Rex sunt animale pline de viață și cuminți. Pisicile se atașează de stăpânii lor aproape ca niște câini. Devonienii sunt capabili să-și urmeze proprietarul, ronronind încet.

Pisicile acestei rase sunt curioase în mod natural, explorând cele mai diferite colțuri ale casei. Degetele mici de la picioarele pisicii sunt foarte flexibile, astfel încât pisicile pot deschide ușile camerelor și dulapurilor de bucătărie.

Animalele de companie sunt foarte loiale proprietarilor lor, se pot culca la nesfârșit în genunchi și chiar se pot urca pe umeri. Dar dacă proprietarul este ocupat cu afaceri, Devonianul nu va interfera cu el. El se va angaja în jocuri în aer liber sau va explora cât de înalte sunt mobilierul. Este necesar să vă asigurați că pisica nu urcă acolo unde nu este necesar, de exemplu, în tamburul unei mașini de spălat.

Nu poți lăsa Devonianul singur mult timp, animalelor nu le place singurătatea și pot experimenta stresul.

Devon Rex se joacă bine cu copiii și va lua în compania lor o altă pisică, câine și chiar un iepure.

Devonienii sunt adesea numiți pisică. Aceasta înseamnă nu numai loialitate față de proprietar. Reprezentanții acestei rase au o inteligență ridicată și o bună capacitate de învățare. Pisicile înțeleg cu ușurință noile cunoștințe prezentate într-un mod jucăuș. Devonienii vor aduce o minge sau alt obiect mic proprietarului, își vor aminti comenzile „vino la mine” și „nu”.

Devon Rexes are un temperament plin de viață toată viața, dar cu toate acestea, pisica trebuie să fie explicată cu blândețe că pot exista interdicții în casă. În cazul în care proprietarul a observat că animalul de companie sare pe mese, trebuie să îi oferiți o versiune la fel de mobilă pentru a juca pe case mari. Animalul ar trebui să poată alerga și sări acolo unde este sigur pentru el și pentru toți ceilalți..

Joacă Devon Rex
Joacă Devon Rex

Îngrijire și

Devon Rex este foarte activ și mobil. După ce ați ales un devon ca animal de companie, ar trebui să aveți grijă să respectați regulile de siguranță. Cu toate acestea, va fi util dacă în casă apare un pisoi de orice altă rasă..

Toate recipientele mari de apă, cum ar fi toaleta sau acvariul, trebuie să fie bine închise cu capace..

Plantele de apartament pot fi otrăvitoare pentru pisica ta, iar ghivecele sunt aruncate de pe pervazuri și sparte. Trebuie să aflați de la medicul veterinar care plante sunt sigure și să le așezați în locuri inaccesibile pisicii..

Obiectele de uz casnic mici, cu margini ascuțite, medicamente, substanțe chimice de uz casnic trebuie depozitate în siguranță sub încuietoare, deoarece un devon poate deschide ușa unui dulap obișnuit.

Ferestrele din casă trebuie să fie echipate cu plase speciale care să poată susține greutatea animalului..

Pentru a proteja mobilierul, există un motiv pentru a cumpăra nu doar o casă, ci un set de joacă cu componente înalte, unde pisica poate urca și urmări pe toată lumea de sus.

Îngrijirea unei pisici Devon Rex:

 • Lână uneori este netezită cu o palmă sau o perie naturală de păr pe măsură ce părul crește. În perioada de năpârlire, animalul este pieptănat de două ori pe săptămână, astfel încât haina de blană să fie reînnoită în curând. O dată la șapte zile, devonienii sunt curățați cu șervețele igienice pentru pisici;
 • Urechi animalele de companie sunt mari, sunt examinate în mod regulat și curățate o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru, utilizați șervețele speciale și agenți de curățare. Devonienii au pielea delicată și substanțe precum peroxidul de hidrogen sau uleiurile esențiale nu pot fi utilizate;
 • Gheare animalele de companie au nevoie, de asemenea, de atenție. Prima sarcină a proprietarului este să achiziționeze un post de zgâriere, astfel încât un Devonian activ să nu transforme o canapea în ea. O dată pe lună, ghearele trebuie tăiate cu un tăietor de unghii. Se eliberează grăsime pe corpul și ghearele devonienilor, astfel încât ghearele trebuie curățate la fiecare șapte până la zece zile. O mică periuță de dinți cu păr natural funcționează bine pentru acest lucru. După curățare, toate ghearele și labele sunt clătite cu apă caldă și uscate cu un prosop;
 • Dinții trebuie curățat o dată pe săptămână cu o pastă de dinți specială. Astfel de paste nu formează spumă, nu trebuie clătite cu apă;
 • Dacă după dormi descărcarea se formează în colțurile ochilor, acestea trebuie îndepărtate cu un șervețel special;
 • Baie Nu este o procedură complicată. Devonilor le place să înoate, o puteți face de două ori pe săptămână folosind un șampon special pentru pisici. După baie, pisica este uscată cu un prosop.
Mâncare naturală
Mâncare naturală

Hrănirea Devon Rex poate fi organizată atât cu alimente uscate, cât și cu alimente naturale. Furajele gata preparate trebuie să fie cel puțin clasa premium, se pot adăuga conserve. Cu hrana naturală, nu trebuie uitat de suplimentele de vitamine. Devonienii tind să câștige în greutate, așa că se hrănesc în porții mici, dar deseori.

Probleme de sanatate

Sănătatea devonienilor este bună, dar atunci când alegeți un pisoi dintr-un crescător, ar trebui să vă interesați sănătatea părinților săi. Există boli moștenite și viitorul proprietar trebuie să știe despre asta.

Între trei săptămâni și șase luni, pisicile pot dezvolta miopatie, care este slăbiciune musculară. Boala este moștenită, iar crescătorii moderni desfășoară activități de reproducere pentru a nu traversa animale cu genetică slabă.

Pisicile adulte pot dezvolta cardiomiopatie hipertrofică. Devonienii sunt printre primele zece rase afectate de această boală. Boala se poate manifesta la orice vârstă, astfel încât animalele de companie trebuie să facă o ecografie a inimii și un test de sânge o dată pe an.

Manifestările displaziei șoldului sunt cauzate de împerecherea conexă care a avut loc în timpul formării rasei. În prezent, datorită eforturilor felinologilor, boala este mult mai puțin frecventă..

Durata de viață a lui Devon Rex variază între 12 și 17 ani.

Concluzie

Devon Rex se va potrivi proprietarului, care nu numai că poate dedica mult timp animalului său de companie, dar poate juca și jocuri în aer liber. Dându-i acestei minunate pisici afecțiunea sa, o persoană va primi un prieten devotat, blând, foarte iubitor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Devon rex: descrierea rasei, fotografii și conținut