Pisica din bengal: lux de lux sălbatic

O fashionistă mustațioasă se odihnește în jungla improvizată, căscând dulce și stricând ochii din lumina puternică. Pisica din Bengal știe despre originalitatea ei și pare să expună în mod deliberat una sau cealaltă parte pătată la razele soarelui. Pe fundalul vegetației domestice luxuriante, costumul leopard este deosebit de încântător - o bucată de faună sălbatică pe pervazul ferestrei.

Referință istorică

Una dintre cele mai frumoase și populare rase de pisici domestice a apărut datorită eforturilor a două persoane cu obiective diferite, dar în același timp îndrăgostite de tribul pisicilor. Încă din anii studenției, Jean Sugden a visat la o pisică care ar arăta ca un prădător sălbatic, dar care ar avea un caracter blând. Și nu doar a visat, ci a făcut primii pași spre obiectivul ei. Cu toate acestea, în 1963, Jean s-a retras din cauza morții soțului ei. În această privință, povestea s-ar fi putut încheia, iar rasa de pisici din Bengal astăzi nu ar exista deloc, dacă nu pentru Dr. V. Centerwall. Geneticianul american căuta un remediu leucemie pisici, alunițe domestice împerechere și o pisică de leopard sălbatic. Puii au fost examinați și apoi au încercat să-i atașeze pe mâini private. Dr. V. Centerval i-a scris lui Jean cerându-i să ridice pisoii hibrizi pentru a lucra la o nouă rasă..
Deja în 1983, primii Bengali au fost înregistrați la TICA. Doi ani mai târziu, pisicile domestice într-o haină de blană „sălbatică” au apărut în fața experților, iar în 1991 rasa a primit un statut oficial.

Aspect

Un Bengal musculos puternic pe picioare înalte, curse la viteză maximă - o priveliște uluitoare! Trecutul sălbatic nu poate fi trecut cu vederea: picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față, un cap ușor alungit de dimensiuni medii pe un gât puternic, pomeți înalți, urechi de dimensiuni medii, rotunjite la vârfuri. Prădător magnific, grațios și flexibil, perfect adaptat pentru vânătoare.
Unii crescători încă folosesc pisici asiatice leopard în reproducerea lor. Pisoii din primele trei generații sunt vândute ca animale de companie sau rămân la crescător pentru lucrări ulterioare de reproducere. Pisica este considerată de rasă pură, poate participa la expoziții și reproducere, doar din a patra generație.
Cu toate acestea, observatorul nu observă imediat un fizic armonios și o ușurință a mișcării. Prima încântare este colorarea, haina sa regală, care amintește atât de haina de blană a prădătorilor sălbatici. Cea mai populară este imprimarea leopardului: o împrăștiere de „rozete” întunecate pe blana de culoare galben-portocalie, picioare și coadă în dungi, „colier”, creion de ochi pe pleoape. „Rozeta” poate fi rotunjită sau alungită, dar trebuie să fie bine definită, cu un contur luminos și un centru care diferă prin culoare de tonul principal. O pisică de culoarea „corectă” este un mare succes și o sursă de mândrie pentru crescător, de aceea astfel de pisoi nu sunt la îndemâna tuturor.
În loc de „rozete”, haina de blană poate fi decorată cu pete aproape negre sau cu un model de marmură ornamentată. Oricare ar fi desenul, acesta trebuie să fie simetric și orizontal. Pe lângă Bengalii „însoriti”, există pisici argintii și creme moi, la fel de frumoase și spectaculoase. Este de dorit ca culoarea ochilor rotunjiți să fie în armonie cu culoarea hainei de blană. Poate fi toate nuanțele de galben, miere, verde sau albastru..

Caracter

O pisică tipică a acestei rase este un animal activ, foarte mobil și curios. Aceste pisici sunt atrase de oameni, apreciază comunicarea și au nevoie de afecțiune, dar păstrează o dispoziție independentă, autosuficientă. Bengal nu este potrivit pentru un proprietar care consideră că o pisică este un decor interior. Se simt fericiți doar în rândul oamenilor sociabili și atenți..
Pisica din Bengal domină în relațiile cu alte animale de companie, deci este important să obișnuiești pisoiul cu prezența „concurenților” în casă de la gheare mici. Un Bengal bine crescut se va bucura să se joace cu alte pisici și câini, dar este mai bine să nu lăsați rozătoarele și păsările singure cu el.
Pisicile din această rasă tratează copiii cu calm, chiar și cu răbdare. Încrederea în sine și un sistem nervos puternic îi permit Bengalului să se retragă fără a pierde demnitatea, fără a arăta agresivitate față de micul agitat.

Întreținere și îngrijire

Moștenitoarea pisicii leopard, pisica arată caracter, în primul rând, într-o dorință pasională de a se mișca mult. Pentru ca animalul pătat să-și satisfacă instinctele naturale fără a transforma un apartament confortabil într-un câmp de luptă, are nevoie de un spațiu organizat pentru joacă..
Aceste pisici sunt cercetători și activiști, sunt foarte sportivi, bine dresați, câștigă adesea competiții de agilitate. Condiții ideale: suprafață limitată în sectorul privat. În interior sunt copaci, multe plante, scări și hamace. În condiții urbane, această pisică se va bucura să facă plimbări regulate pe ham..
Pisicile din această rasă adoră apa - să înoate, să stropească, să arunce „pradă” în cadă și să o prindă, stropind zgomotos și grimasă amuzant atunci când picăturile cad pe bot. Din acest motiv, acvariul ar trebui să fie întotdeauna închis, deoarece un iaz improvizat cu pești apetisanți va atrage cu siguranță un Bengal curios..
Paltonul scurt are nevoie de puțină atenție. Tot ce aveți nevoie este o perie naturală de păr și o mănușă de cauciuc pentru a îndepărta cu ușurință firele de păr pe moarte.

Sănătate

Bengalii sunt animale de companie sănătoase, cu imunitate puternică. Cu toate acestea, unele animale de companie suferă de tulburări intestinale, a căror cauză nu este pe deplin înțeleasă. Dieta corectă fără a adăuga alimente „de pe masă” la meniu ajută la scăderea problemei.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica din bengal: lux de lux sălbatic