Puma pisică de casă

Nu orice iubitor exotic este de acord să împartă un spațiu de locuit cu un leu de munte care cântărește 70 kg. Dar, cu siguranță, sunt mulți care vor să aibă un puma sau o panteră în miniatură. Puma de interior este adesea numită pisici abisiniene, iar mini-pantere înseamnă Bombay.

cum trăiește o pumă într-un apartament

Povestea a început odată cu nașterea a trei pui de pisică în grădina zoologică din Saransk. Întrucât era în ajunul Euro 2016, copiii au fost numiți Messi, Suarez și Neymar. Fiind un mic pisoi, Messi s-a mutat la o grădină zoologică din Penza, de unde a fost cumpărat de actualii proprietari pentru bolnavi și slabi. Pisoiul s-a dovedit a fi surprinzător de afectuos și prietenos. Și după cum sa dovedit mai târziu, este, de asemenea, mai mic decât dimensiunea medie pentru o pumă. Aparent, așa l-a afectat o copilărie dureroasă..

Proprietarii lui Messi compară conținutul unei pume cu conținutul a doi câini mari și acest lucru se aplică nu numai nutriției, ci și timpului petrecut în comunicare, educație și antrenament..

Messi locuiește într-un apartament și împarte teritoriul cu Sfinxul. Mai mult, limitele bunurilor sale sunt mult mai mici decât cele ale unei pisici domestice. Proprietarii de pume acordă multă atenție socializării, educației și formării. La întrebarea: „Merită să începi un puma acasă?” răspunde categoric nu! Messi este un specimen special. Este mult mai plin de viață și mai prietenos decât alte pisici sălbatice, chiar și mici. În plus, casa va trebui să facă adăugiri interioare semnificative, să echipeze locul, să atârne rafturi și ramuri pentru alpinism, să aloce o baie întreagă pentru toaletă etc..

Păstrarea animalelor exotice în Rusia este destul de răspândită și acest lucru nu este controlat de stat, singurele excepții sunt animalele enumerate în Cartea Roșie și cumpărate ilegal. Puma domestică din Penza nu este un caz unic. Un altul, de exemplu, locuiește în suburbii. La Nijni Novgorod, un leopard locuiește într-un apartament, iar la Moscova, un leopard și o leoaică. Nu vei surprinde pe nimeni cu ratoni, vulpi, maimuțe și alte animale mici.

pui de casă messi

Pisica abisiniană - puma de interior

Dintre toate rasele existente, este cel mai asemănător cu puma sălbatică pisică abisiniană. Se numește uneori chiar „puma de casă”. Grațioasă, elegantă, energică, cu o culoare zonată șic. Cu frumusețea ei, cucerește chiar și mulți iubitori de câini, ca să nu mai vorbim că abisinianul este incredibil de sensibil și inteligent.

rasă de pumă domestică

Pisica Bombay - panteră neagră în miniatură

„Pantera în miniatură” - așa se spune despre pisicile din Bombay. Nu contează că pantera nu există ca specie. Toată lumea înțelege totul. Pisica Bombay este o creatură elegantă, cu păr scurt negru grafit și ochi expresivi. Rasa este relativ tânără. A fost crescut în America în anii 50 ai secolului XX. Rămâne relativ rar.

Pantă neagră pisică Bombay

Cât costă un puma de pisică domestică?

Cât a costat familia Penza să achiziționeze Messi rămâne un mister. Se știe că în grădina zoologică din Saransk copilul puma a fost estimat la 60.000 de ruble. Cât costă o pisică puma din rasa abisiniană se poate spune mai precis. Prețul pisoilor de la creșe variază de obicei între 20.000-35.000 de ruble. RUB 70.000 pentru copil - nu limita. Reclamele pentru vânzarea de pisoi de rasă Bombay sunt foarte rare. Costul mediu al unei pantere miniaturale de la creșă este de 35.000 de ruble..

Fotografii și videoclipuri

Galeria conține mai multe fotografii ale celei mai faimoase pume domestice numite Messi, precum și fotografii ale pisicilor abisiniene și Bombay.

Video: Cum trăiește o pisică Puma domestică?

Video despre rasa pisică abisiniană - puma de interior

Video despre rasa pisică Bombay - mini-panteră


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Puma pisică de casă