York ciocolată pisică: caracter, grijă

Păr lung 23/03/2018 4,7 mii 3,2 mii 4 minute.

York Chocolate Cat este o rasă domestică cu păr lung. Și-a primit numele din New York, unde a fost crescut aleatoriu de Janet Chifari în 1983. Animalul ei avea un pisoi de culoare ciocolată. Se crede că strămoșii acestei rase au fost siamezii și persanii. Ea a împrumutat culoarea de la siamezi, iar părul lung de la persan. Această rasă este distribuită doar în SUA, populația lor în alte țări este foarte mică.

1 Descrierea rasei

Chocolate York este o pisică mare. Masculii sunt de dimensiuni mari, în timp ce femelele sunt de dimensiuni medii. Greutatea pisicilor variază de la 7 la 8 kg, iar la pisici poate ajunge la 10 kg.

Principala caracteristică a rasei este o culoare liliac sau maro închis, cu o nuanță de ciocolată, uneori sunt prezente mai multe culori. Pot exista pete albe pe față, piept, burtă, guler sau labe. Cu o culoare solidă, este permisă doar o singură pată albă pe burtă.

Animalul de companie cu ciocolată are o haină lungă, subțire și mătăsoasă, iar în zona gâtului poate exista un salopetă sau un burlan. Există un substrat scurt. Pisoii cu vârsta de până la 1,5 ani au un tip de bascul sau tabby care dispare după un timp.

Chocolate Yorkie este o rasă care are un corp muscular bine dezvoltat și alungit. Capul este ușor ascuțit, urechile sunt mari, ascuțite și depărtate. Pisica are ochi în formă de oval, căprui, galbeni sau verzi. Botul are o frunte proeminentă și o bărbie bine dezvoltată. Gâtul este lung și subțire, poate avea o pată albă care curge până la piept.

Labele pisicii sunt mici, coada este dreaptă și subțire, acoperită cu păr lung.

2 Caracter

Chocolate Yorkie își va putea face prieteni cu orice membru al familiei. Pentru această rasă, furia sau agresivitatea sunt necaracteristice, animalele de companie sunt îngrijite, reținute, surprind cu ușurință modificări ale dispoziției proprietarului.

Yorkii sunt ușor de antrenat. Chiar dacă nu îi educi, ei nu vor face trucuri murdare. După o perioadă scurtă de timp, pisica va putea nu numai să prindă intonația cu care stăpânește proprietarul, ci și să înțeleagă semnificația acesteia.

Pisicuța se va bucura să se joace cu un șoarece de pluș, o minge simplă sau un proprietar. Dacă proprietarul obosește, nu îl va deranja, ci pur și simplu se va întinde lângă el sau în casa lui. Yorkii au nevoie de companie și afecțiune constantă.

Dacă în casă apare un alt animal de companie, la început pisica se împinge singură. Inițial, ea urcă într-un loc înălțat și de acolo evaluează o nouă cunoștință. De îndată ce își dă seama că nu este în pericol, coboară din ascunzătoarea ei. Are nevoie de puțin timp pentru a se familiariza. Această rasă va găsi un limbaj comun chiar și la câini..

Yorkii sunt relativ discreti, jucăuși și plăcuți. Animalul de companie poate fi independent, fără a deranja proprietarul miaunând. Cu toate acestea, animalele suferă foarte mult dacă se simt singuri.. Pisica se va simți mai confortabilă atunci când cel puțin unul dintre membrii familiei este constant acasă și îi acordă atenție..

3 Îngrijire

Caracteristici ale îngrijirii pisicii York Chocolate Cat:

  1. unu. Lână. Yorkii au părul lung cu un strat gros, așa că trebuie să-ți pieptene animalul de companie în fiecare săptămână. În timpul năpârlirii, procedura trebuie efectuată de 2 ori pe săptămână. Pieptenele trebuie să fie speciale, cu dinți alungiți, ale căror vârfuri nu rănesc pielea.
  2. 2. Baie. Pisicile pot tolera cu ușurință procedurile de apă, dar nu ar trebui să le scăldați des - doar după cum este necesar.
  3. 3. Mersul pe jos. Deoarece rasa este activă, mușchii lor trebuie să fie antrenați în mod constant. Dacă nu este posibil să faceți acest lucru acasă, trebuie să organizați mersul regulat. Animalul trebuie scos afară doar cu lesa. Dacă aceasta este o casă privată, atunci este suficient doar să ai grijă de pisică..
  4. 4. Urechi. Majoritatea proprietarilor își curăță singuri urechile animalelor de companie. Aceasta este o procedură simplă, dar în timpul acesteia puteți dăuna animalului. Experții recomandă să nu atingeți urechile pisicii, dar, dacă este necesar, contactați un medic veterinar.
  5. 5. Alimente. Această rasă nu necesită nicio dietă specială. Este suficient să ai o dietă echilibrată. Yorkies pot fi hrăniți cu alimente conserve sau uscate sau cu alimente organice. Un animal de companie adult este hrănit de 2 ori pe zi.

Dacă hrana animalului este dezechilibrată, haina se va estompa și își va pierde luciul. În acest caz, trebuie să solicitați sfatul unui specialist care vă va prescrie complexul vitaminic și mineral necesar. Crescătorii acestei rase recomandă hrănirea alimentelor destinate persanilor..

Pisicile York Chocolate se caracterizează printr-o imunitate bună și o sănătate bună, deoarece au rădăcini de curte. Nu au tendința spre boli ereditare. Singurul dezavantaj este stomacul sensibil, care nu se descurcă prost cu o dietă dezechilibrată. Uneori apare otrăvirea sau indigestia.

Speranța de viață a reprezentanților acestei rase este de 10-12 ani, dar sunt cunoscuți indivizi care au trăit mai mult de 14 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » York ciocolată pisică: caracter, grijă