Picături pentru ochi iris pentru pisici

Pisicile își expun în fiecare zi corpul la riscul de infecție sau bacterii prin deteriorarea mecanică a ochilor. Prin urmare, este atât de important să observați simptomele suspecte la timp și să începeți să le luptați. Picăturile de ochi Iris pentru pisici au efecte antibacteriene și antiinflamatoare. Acest medicament este utilizat atât pentru prevenirea, cât și pentru terapia patologiilor oftalmice..

Picăturile de iris pot fi utilizate pentru pisici și câini în următoarele situații:

 • conjunctivită cronică sau acută, însoțită de scurgeri purulente din ochi;
 • keratoconjunctivită;
 • keratită;
 • uveită;
 • un spin care a apărut în timpul pătrunderii infecției în organul vizual;
 • o reacție alergică la substanțe chimice, alimente, medicamente, care se exprimă prin umflarea pleoapelor;
 • ulcerații și eroziunea corneei ochiului;
 • meibomiită;
 • iridociclită septică;
 • blefarită.

Deteriorarea mecanică a globului ocular poate fi, de asemenea, motivul numirii Iris. În plus, se recomandă utilizarea acestuia în perioada anterioară și după operație..

În cazurile în care problemele oculare sunt doar simptome ale bolilor (chlamydia, micoplasmoza, peritonita etc.), acest medicament poate fi inutil..

Dacă se detectează roșeață, lacrimare și descărcare purulentă din ochi, trebuie să clătiți imediat ochii pisicii și apoi să picurați picături. Doar după implementarea acestei proceduri puteți merge la un examen.

Descrierea medicamentului

Medicamentul din sticla eliberată arată ca o soluție gălbuie, fără sedimente.

Produsul conține sulfat de gentamicină, care combate în mod eficient majoritatea bacteriilor patogene. Excepția este speciile lor anaerobe, virușii și protozoarele.

Datorită raportului optim de săruri în preparat, acesta vindecă perfect ochii pisicii și păstrează efectul pozitiv mult timp.

Contraindicațiile pentru utilizarea acestui remediu sunt intoleranța individuală la componentele medicamentului sau sarcina unei pisici.

Irisul aparține substanțelor cu risc scăzut, nu au fost identificate cazuri de efecte secundare

Mod de aplicare

Înainte de a utiliza picături de Iris pentru o pisică, trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații.

Dozajul și cursul de administrare trebuie prescrise de către un medic veterinar, cel puțin prin telefon. În caz contrar, puteți dăuna pisicii fără a vindeca bolile oculare..

Când tratați patologiile, este foarte important să puteți picura corect picăturile de Iris către pisică.

 • O bucată de vată trebuie umezită cu un decoct de ierburi, apă fiartă sau un medicament și frecată cu ea pe ochi și zona din jurul lor. Este necesar să îndepărtați treptat toate crustele și creșterile, lăsându-le să se înmoaie puțin la început.
 • Trebuie să luați picături într-o mână, iar cu cealaltă împingeți pleoapa inferioară a pisicii în jos.
 • După aceea, puteți picura 3-5 picături în ochiul afectat cu Iris..
 • Animalul poate începe să se zbată, dar este foarte important să nu-l lăsați timp de 3-5 minute și să lăsați medicamentul să intre în vigoare. În acest moment, animalul poate prezenta roșeața ochilor, mâncărime și rupere. Dar aceasta este doar o reacție locală temporară la un stimul, care trece foarte repede. Încercările unui animal de a-și zgâria ochii trebuie oprite.
 • După ce a trecut timpul specificat, pisica trebuie să fie liniștită, mângâind-o ușor. Apoi îndepărtați descărcarea purulentă apărută și picurați încă 1-2 picături.
 • Procedura trebuie repetată de 3-4 ori pe zi timp de o săptămână..
 • După procedură, mâinile trebuie spălate cu săpun..

Dacă Iris este utilizat profilactic, doza sa trebuie redusă la 1 picătură de două ori pe zi..

Când tratați ochiul în cazul în care un obiect străin pătrunde în el, Iris este utilizat de 1 picătură de 4 ori pe zi.

Nu se recomandă întreruperea cursului tratamentului cu medicamentul. Dacă încă apare o astfel de situație, aceasta trebuie reluată urgent în dozele indicate anterior.

Dacă apare o reacție alergică la o pisică, trebuie să mergeți imediat la instituția medicală, luând cu dvs. o sticlă de produs sau o cutie din ea.

Eliberați formularul și stocarea

În farmaciile veterinare, Iris se găsește în cutii de carton, în interiorul cărora se află o sticlă cu o capacitate de 10, 15, 20, 30 ml sau pipete cu 1, 3, 5 ml de produs.

Păstrați medicamentul într-un loc întunecat și uscat la o temperatură de +18 .. + 25 grade, ferit de copii și animale, separat de alimente..

Perioada de valabilitate a irisului este de 3 ani. Dar din momentul deschiderii se reduce la 10 zile. Medicamentul neutilizat trebuie eliminat.

La sfârșitul cursului de aplicare, ambalajul trebuie eliminat. Utilizarea sa în scopuri domestice este interzisă..

În loc de o concluzie

Picăturile de iris sunt un tratament eficient pentru bolile de ochi la pisici. Dar utilizarea acestuia trebuie să fie în mod necesar convenită cu medicul veterinar. Autoadministrarea dozelor de medicament este plină de complicații ale bolilor oculare sau de lipsa rezultatului tratamentului.

Medicamentul are un efect bactericid și prelungit crescut, prin urmare, după ce ați urmat un curs de tratament, puteți uita complet de patologia ochilor la o pisică..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru ochi iris pentru pisici