Împerecherea maine coon

Împerecherea unui Maine Coon este un proces foarte responsabil care necesită o pregătire temeinică din partea proprietarului și a animalului său de companie. Masculul adult Maine Coon își semnalează disponibilitatea pentru împerechere, începând să marcheze teritoriul, iar femelele miaună mult și se freacă de diferite obiecte, picioare și brațe ale proprietarului.

Aceasta este o perioadă specială de activitate sexuală la o pisică, în care ovulul se maturizează și corpul este complet pregătit pentru fertilizare..

Pregătirea pentru împerechere

Mai devreme sau mai târziu, proprietarul acestei rase uimitoare trebuie să decidă o întrebare importantă, la ce vârstă să tricoteze Maine Coon?

Trebuie remarcat faptul că prima împerechere a unei pisici nu ar trebui să aibă loc mai devreme de vârsta de 1 an. Se crede că momentul ideal pentru împerecherea unei fete din Maine Coon este de la 3 la 5 zile de est..

Este important să știi!

Împerecherea animalelor de companie cu patru picioare nu ar trebui să se întâmple la primul estru al femelei. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra sănătății animalului de companie, deoarece în momentul primei călduri, corpul pisicii nu era încă pe deplin format..

Există anumite caracteristici ale unei relații feline, deci este extrem de important să vă pregătiți cu atenție pentru procesul de împerechere, urmând regulile de bază:

 1. În primul rând, proprietarul Maine Coon ar trebui să fie nedumerit din timp, găsind un partener potrivit. În ceea ce privește problema reproducerii, trebuie să contactați cluburile corespunzătoare. Puteți găsi un partener pentru împerechere obișnuită la expoziții de pisici sau prin anunț.
 2. Ghearele animalelor trebuie tăiate pentru a evita rănile pe care le pot provoca reciproc în timpul împerecherii.
 3. Nu trebuie să spălați femela înainte de împerechere - acest lucru va neutraliza mirosul natural al pisicii, atât de atractiv pentru bărbatul Maine Coon.
 4. Disponibilitatea obligatorie a tuturor vaccinărilor necesare în Maine Coon, precum și deparazitarea (tratament pentru viermi).
 5. Una dintre perechile de animale ar trebui să fie mai experimentată într-o chestiune intimă, este mai bine dacă este o pisică. Pisicile Maine Coon deschise pentru împerechere se află în catteries specializate și puteți găsi, de asemenea, un concurent demn pe forumurile tematice. Versiunea clasică implică împerecherea pe teritoriul pisicii, ceea ce conferă masculului mai multă încredere..
 6. Dacă împerecherea este planificată într-un mediu necunoscut pentru animal, proprietarul Maine Coon trebuie să ia cu el tava pisicii, bolurile ei și gustările preferate. În plus, nu ar strica să aduci cu tine un purtător Maine Coon, cu care animalul este obișnuit. În cazul unei situații stresante, pisica se poate ascunde în purtătorul ei și se poate odihni puțin. Toate acestea vă vor ajuta animalul cu patru picioare să se adapteze rapid la un nou loc..

Procesul de tricotat

În versiunea tradițională a pisicilor care se împerechează, femela vine la o întâlnire cu masculul, pe teritoriul său.

Pentru a le permite animalelor să se obișnuiască unii cu alții, acestea sunt lăsate într-o cameră separată de oameni, astfel încât pisicile să nu fie distrase de factori externi și să se concentreze pe cunoașterea reciprocă..

Pentru o împerechere mai eficientă, trebuie să părăsiți femela Maine Coon vizitând pisica câteva zile.

Pregătirea unei pisici pentru împerechere poate fi ușor determinată de comportamentul său: va atrage pisica, presupunând ipostaze bizare: își coboară capul în jos, în timp ce își îndoaie ușor picioarele, își ridică partea din spate a corpului. Picioarele din spate ale pisicii, în timpul acestui dans particular de împerechere, se mișcă viguros.

Maine Coons tricotatul se face de obicei pentru o perioadă scurtă de timp, în decurs de 2 minute. Procesul de act sexual este însoțit de zgomotul expresiv al bărbatului și de strigătele inimii ale femeii. Astfel de acțiuni pot apărea de 5-10 ori, în funcție de starea de spirit a animalelor și de simpatia lor reciprocă..

Faptul că împerecherea a avut loc poate fi ușor determinat de comportamentul lui Maine Coon. Femela se rostogolește de obicei pe spate și se rostogolește puternic pe podea cu plăcere. Pisica, în același timp, se îndepărtează și începe să se lingă cu grijă. Cu toate acestea, comportamentul Maine Coons după împerechere este un moment pur individual, în funcție de temperamentul pisicii și de alte caracteristici..

Adesea, după actul sexual, femelele pot manifesta agresivitate față de pisică și chiar pot începe o luptă. De aceea, experimentați în relații amoroase, bărbații se îndepărtează rapid de partenerul lor imediat după împerechere..

Un astfel de comportament al animalelor, după contactul sexual reciproc, răspunde elocvent la întrebarea dacă împerecherea a avut loc? Cu siguranță a avut loc.

Notă:

Pentru ca împerecherea să aibă succes, un singur contact sexual nu este suficient. Din acest motiv, experții recomandă să lase femela Maine Coon cu masculul pentru o perioadă de 2 până la 5 zile. În acest timp, animalele pot avea aproximativ 20 de relații sexuale, în funcție de temperamentul pisicii.

Există cazuri frecvente când apar situații non-standard și interacțiunea animalelor este extrem de intensă. Există mai multe motive pentru aceasta:

 • O diferență vizibilă în mărimea pisicilor. Acest fapt oferă o serie de inconveniente în procesul de împerechere și îi face pe ambii indivizi nervoși..
 • Pisica refuză să admită pisica, din diverse motive. Motivul poate fi starea proastă a animalului de companie, mediul neobișnuit, durerea în timpul estului etc..
 • O caracteristică tipică a unei femei Maine Coon este să cadă de partea sa într-un moment crucial. În acest caz, împerecherea animalelor ar trebui să aibă loc cu asistența proprietarilor, care vor ajuta la plasarea pisicii în poziția corectă. Cu toate acestea, unele pisici cu experiență sunt capabile să impregneze o mireasă, chiar dacă aceasta este întinsă pe lateral sau pe spate..

Reimperecherea în Maine Coons apare dacă femela nu a rămas însărcinată, ceea ce înseamnă că pisica trebuie readusă la următorul estru. Există o serie de motive pentru care femeia nu a reușit să rămână însărcinată:

 • Infertilitatea unei pisici cauzată de factori nefavorabili de păstrare, patologie legată de vârstă sau anomalie congenitală.
 • Timp incorect pentru împerechere.
 • Boli virale și procese inflamatorii la animale.
 • Incompatibilitatea fiziologică a Maine Coons.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Împerecherea maine coon