Cum să obișnuiești puii cu numele?

Mulți oameni care au avut de curând norocul să aibă un pisoi acasă nu știu încă o mulțime de lucruri importante care sunt necesare pentru ca un membru al familiei cu blană să se simtă confortabil. Deci, mulți se întreabă cum să obișnuiască un pisoi cu un nume într-un timp scurt..

"Numele corect

Alegerea unui nume pentru noul tău prieten cu blană trebuie abordată în mod responsabil. Merită să ne amintim că este dat o singură dată pentru toată viața și poate afecta chiar caracterul animalului, prin urmare, este puternic descurajat să chemați la întâmplare pisoiul și prenumele care apare..

Există trei criterii principale pentru alegerea unui nume pentru un animal de companie.:

Rasa și / sau aspectul-

Desigur, aspectul pisoiului joacă un rol atunci când alegeți un nume. Acordați atenție animalului dvs. de companie, precum și rasei sale. Dacă aveți delicat „siamez”, mâncăruri în miniatură sau sfincși grațioși, porecla lor ar trebui să se potrivească cu aspectul lor. Denumirile aspre și dure nu sunt în mod clar potrivite pentru astfel de rase. Și, dimpotrivă, cu rase mari, destul de proeminente (Maine Coons, „britanice”) prea „mici”, cu siguranță nu vor fi combinate denumirile.

Genul pisicii-

Desigur, numele pisoiului depinde și de sexul său. Pisicile trebuie să aleagă numele „feminin”, pisicile - „mascul”. Cu toate acestea, merită să ne amintim că există un număr imens de porecle neutre care sunt perfecte pentru pisoii de ambele sexe..

Lungimea numelui

Mulți proprietari de pisici cred că numele lungi par mai frumoase și mai nobile. De fapt, nu este recomandat să dai nume complexe pisoilor: cu cât porecla este mai lungă, cu atât pisoiul își va aminti mai greu și mai mult. Dar pisica va învăța rapid un nume scurt și sonor și va fi mult mai dispus să răspundă la acesta..

În cazuri extreme, puteți da pisicii un nume lung, dar în procesul de comunicare directă cu animalul, scurtați porecla aleasă.

Prezența anumitor sunete în poreclă.

S-a dovedit multă vreme că pisicile răspund favorabil anumitor sunete, și anume sunetele șuierătoare și fluierătoare. Dacă numele ales pentru pisică conține sunetele „h”, „s”, „w”, „u”, „z”, ea nu numai că își va aminti mai repede, dar va răspunde și mai bine în viitor.

Conform acestor criterii, trebuie să alegeți o poreclă pentru animalul dvs. de companie. Alegerea corectă va ajuta la accelerarea antrenamentului unui pisoi pentru a răspunde la un nume..

Cum să obișnuiești un pisoi cu numele său

Deci, atunci când ați luat decizia finală cu privire la numele pisoiului, ar trebui să treceți direct la antrenament. Merită să ne amintim că nu ar trebui să întârzieți să alegeți un nume pentru un animal de companie: cu cât este mai puține luni un pisoi, cu atât va fi mai ușor să-l obișnuiți cu o poreclă. Puteți începe să învățați de la vârsta de o lună.

Există câteva sfaturi importante pe care trebuie să le urmați pentru a accelera învățarea pisoiului dvs. de a răspunde la un nume.:

1. Metoda „morcovului”

În procesul de antrenament, ar trebui să înveseli întotdeauna pisoiul, să-l laudați când răspunde la un nume, să-i oferiți delicii promoționale. Și, dimpotrivă, în niciun caz nu ar trebui să chemați un pisoi pe nume și apoi să certați pentru fapte și farse meschine - atunci porecla va fi asociată cu emoții negative și va deveni o sarcină mult mai dificilă obișnuirea animalului cu ea.

2. Nici o schimbare

Când numele este ales în sfârșit și procesul de obișnuință a început deja, nu vă puteți schimba alegerea. Dacă sunați mai întâi pisoiul cu un nume și apoi treceți la altul, animalul dvs. de companie se va confunda și este foarte posibil să nu răspundă la niciunul din porecle..

3. Ton calm

A învăța pe cineva necesită întotdeauna o atitudine pacientă și calmă față de elev. Nu vă supărați că pisoiul nu răspunde la nume după câteva sesiuni de antrenament - acest lucru poate dura puțin mai mult decât v-ați dori..

Și în niciun caz nu trebuie să chemați o pisică pe nume pe un ton iritat sau supărat - acest lucru nu va contribui deloc la memorarea poreclei.

4. Uitați de „pisoi-pisoi”

Dacă, în timp ce îi înveți un pisoi porecla, folosești popularul grindină „pisoi-pisoi-pisoi”, acest lucru va duce la faptul că pisica nu își va aminti deloc numele. Așadar, va fi posibil să cheme animalul de companie numai atunci când va afla în sfârșit porecla care i-a fost dată. În procesul de instruire, trebuie să apelați pisoiul după nume și nimic altceva.

Dacă nu puteți scăpa de obiceiul de a chema o pisică cu această grindină anume, trebuie să adăugați numele animalului la fiecare „pisicuță”. Dar, în acest caz, cantitatea de „pisoi” va trebui redusă treptat

Aceste sfaturi vor accelera semnificativ memorarea poreclei animalului dvs. și vă vor permite, de asemenea, să evitați greșelile atunci când predați un pisoi..

5. Antrenament + mâncare

Una dintre cele mai populare metode de antrenament este combinarea proceselor de antrenament și hrănirea unui pisoi.. Mulți proprietari au obișnuit pisoii cu numele în acest fel..

Înțelesul său este să pregătească mâncare „pisicuță”, apoi să o cheme să mănânce. Această procedură trebuie repetată în primele etape ale antrenamentului de fiecare dată când vine ora de a mânca. În același timp, este important să pregătiți mâncare pentru animalul de companie chiar înainte de a-l suna, astfel încât totul să fie deja în vas până la sosirea animalului dvs. de companie. În caz contrar, pisica va asocia „hrănirea” nu cu sunetele numelui, ci, de exemplu, cu deschiderea ușii frigiderului sau foșnetul unui sac cu mâncare.

6. Promovare

Există o altă modalitate de a obișnui o pisică cu o poreclă. După cum sa menționat deja, în timpul antrenamentului, animalul ar trebui să fie încurajat în mod constant cu delicatese, joc sau afecțiune. Amintiți-vă că doar un cuvânt afectuos nu este suficient aici: pisicile sunt animale mândre, iar îndemnurile nu funcționează asupra lor. Dar animalului dvs. de companie îi va plăcea cu siguranță un pic și / sau o jucărie nouă. În plus, porecla va fi asociată cu cele mai plăcute emoții pentru pisică, ceea ce, din nou, va ajuta la accelerarea obișnuinței cu porecla..

Este important să îi oferi pisicii o recompensă de fiecare dată când răspunde la numele său. Mai mult, animalul ar trebui să răspundă de la distanță - în mod ideal, ar trebui să mergeți într-o altă cameră și să chemați pisica de acolo.

Urmând toate aceste sfaturi simple și urmând recomandări, vă veți obișnui rapid prietenul cu blană cu numele și nu veți avea probleme cu comunicarea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să obișnuiești puii cu numele?