Cum să antrenezi manual un pisoi: sfaturi simple și utile

Pisicile sunt animale destul de capricioase, iubitoare de libertate, independente. Fiecare individ, chiar și în cadrul aceleiași rase, are propria dispoziție, temperament, obiceiuri, caracter. Unele mustăți cer în mod constant atenția proprietarilor și, literalmente, nu se dau jos din genunchi, mâinile iubitului lor proprietar, alții sunt reticenți în a intra în contact cu o persoană și se lasă mângâiați, mângâiați numai atunci când au dorință și dispoziție. Cum să crești un animal de companie plăcut afectuos? Cum să antrenezi manual un pisoi? Veți afla răspunsurile la aceste întrebări din acest articol..

De ce nu vrea pisoiul să stea în brațele ei?

Din păcate, nu toți pisoii mici sunt fericiți să stea liniștiți și să petreacă timp în brațele proprietarului, mai ales în situații stresante sau dacă animalul de companie este foarte speriat. În plus, nu toate păsările necesită o atenție sporită și evită contactul strâns cu oamenii. Acest lucru se aplică nu numai pisicilor adulte sălbatice de stradă, pisicilor din anumite rase, ci și pisicilor pe care ai ieșit dintr-o bucată mică neajutorată. Dar chiar vrei să te aline, să-ți mângâie iubitul animal de companie.

Pisicile tind să fie arogante. În majoritatea cazurilor, pisicile își permit să fie iubite, acceptă îngrijirea noastră, tutela, atenția. Chiar și un pisoi mic nu va sta întotdeauna liniștit în brațe, permițându-vă să fiți stors ore în șir. Amintiți-vă că pisicile sunt animale foarte capricioase și iubitoare de libertate..

De ce pisicilor nu le place să stea în brațe? Motivele acestui comportament pot fi următoarele:

 • Caracteristicile rasei, predispozitie genetica.
 • Frica de înălțimi, pierderea echilibrului. Există pisici cărora le este frică de înălțimi, greutate și nu le place echilibrul. Așezată în brațe, pisicuța are frică, disconfort.
 • Socializare necorespunzătoare, adaptare.
 • Situații stresante frecvente, tipul mobil al sistemului nervos. Dacă pisica este speriată, a suferit un puternic stres, chiar și cel mai calm pisoi, care se confruntă cu anxietate, va încerca să scape din mâinile sale și să fugă într-un loc sigur.
 • Tratamentul dur al animalelor. Pisicile își amintesc foarte bine de agresorul lor și dacă ați folosit violență fizică, animalul de companie nu va mai avea încredere deplină în voi.
 • Mirosuri puternice neplăcute, conform pisicii, provenind de la proprietar și mâini. Pisicilor nu le place aroma parfumurilor, în special a notelor citrice, mirosul tutunului. Poate că înainte ai mângâiat o altă pisică sau câine și mirosul de „străin” îl sperie pe pisoi.

Pisicuțele de stradă, animalele de companie luate din adăposturi sunt reticente în a intra în contact. Din copilărie, animalele nu au primit multă atenție de la oameni, au fost private de dragoste și afecțiune. Este posibil ca un pisoi de stradă să fi fost jignit de o persoană, iar animalul să fi avut o ranchiună împotriva noastră pe viață și să nu mai aibă încredere într-o persoană.

Unele rase, datorită caracteristicilor lor de rasă, nu necesită, de asemenea, o atenție sporită și afecțiune. De exemplu, britanic, Pădurea norvegiană, Fald scotian, siamez și crucile lor.

Pisoii curioși agili și hiperactivi sunt reticenți să stea pe mâini. Le este greu să stea într-un singur loc și cu atât mai mult pe genunchi sau pe mâini. Există atât de multe lucruri interesante în lume.

Învățați rapid un pisoi la mâini (britanic, scoțian)

Cum să-ți antrenezi pisica să stea repede în brațe? Complexitatea acestui proces depinde în mare măsură de vârstă, caracter, temperament, caracteristicile rasei, creșterea animalului tău mustaț.

De exemplu, un pisoi britanic, Scottish Fold, va dura mai mult timp să se obișnuiască.
De regulă, pisoii dezvoltă abilități de socializare din aproximativ a doua săptămână din viața lor. Prin urmare, din acest moment înainte, puteți lua cu grijă pisoiul în brațe, obișnuindu-vă treptat cu mâinile, afecțiunea. Procesul de socializare și adaptare ar trebui să fie cât mai favorabil pentru un animal de companie mic.

În consecință, cu cât animalul este mai repede învățat să comunice, cu atât este mai rapid și mai ușor să obțină rezultatul dorit. Chiar dacă aveți o pisică și nu are șase luni, cu abordarea corectă, nu va fi dificil să obișnuiți animalul cu mâinile voastre și să creșteți un animal de companie afectuos. Mai ales dacă pisica a avut o experiență pozitivă în comunicarea cu proprietarul anterior sau cu o persoană.

 • Primele zile nu deranjează copilul cu atenția ta excesivă. Un animal de companie mic explorează un teritoriu nou, se obișnuiește cu mirosurile și împrejurimile. Totul este interesant și curios pentru el.
 • Protejați animalul de stres, comunicați cu pisoiul pe un ton afectiv, dar, în același timp, acordați atenție pisicii atât cât dorește.
 • Nu strângeți, nu țineți forțat animalul în brațe dacă acesta izbucnește. Dacă pisoiul miau, coboară animalul de companie pe podea, mângâie-l, calmează-te, animalul de companie, interesează jucăria.
 • La început, trebuie să țineți pisoiul în brațe nu mai mult de 3-5 minute, crescând treptat timpul. Discutați pe un ton afectuos cu pisoiul, tratați-vă cu un tratament, interesați-vă să jucați împreună.
 • Poti sa iei jucărie, pene și joacă-te cu bebelușul tău când este în poala ta. De îndată ce pufosul se obișnuiește și începe să aibă încredere în proprietar, el va sta liniștit, mai calm în brațe.

Sfat! Calcă și ridică un pisoi somnoros care tocmai s-a trezit. Țineți-l pe mânere cel puțin câteva secunde. De-a lungul timpului, bebelușul va înțelege că mâinile proprietarului nu numai că dau mâncare, ci și oferă senzații plăcute.

Dacă doriți să mângâiți pisoiul și să îl luați în brațe, faceți-o cât mai atent posibil. Animalul nu trebuie să experimenteze disconfort, durere. Înțelegeți picioarele din față ale pisoiului în timp ce susțineți picioarele din spate. Mișcările bruste și creșterile nu vor fi pe placul animalului de companie și s-ar putea să se teamă de astfel de acțiuni.

Dacă pisoiul refuză să se apropie de tine, nu vrea să stea pe mâinile tale, cheamă-l pe un ton afectuos, tratează-l cu un tratament. Luați o jucărie, o minge, un arc pe o coardă și faceți animalul să-ți sară în poală în timp ce aleargă după „pradă”.

De îndată ce bebelușul este în brațele tale, mângâie, accident vascular cerebral sub bărbie, în spatele urechii, încurajează-l cu laudă sau cu un tratament. Mângâie-ți copilul până se desface și devine anxios.

Când pisoiul este în brațele tale, conversația monotonă afectuoasă ajută la stabilirea contactului cu animalul.. O pisică, ascultând cu atenție discursul proprietarului său, se calmează, închide ochii, se simte în siguranță.

Dacă pisoiul răspunde cu ușurință la afecțiune, are nevoie de atenția ta, ia-l în brațe cât mai des și ține-l cât timp dorește. Fără acțiuni violente, fără ofensă din partea ta. Fii răbdător, înconjoară animalul cu afecțiune și grijă, iar animalul de companie pufos va răspunde cu siguranță.

Ce sa nu faci

Chiar dacă pisoiul este reticent în a intra în contact, nu vrea să stea liniștit pe mâini, genunchi, să nu țipe niciodată și cu atât mai mult să nu lovească animalul. Nerespectarea severă nu va face decât să înrăutățească lucrurile. Doar răbdare și consecvență în acțiuni.

Nu luați pisoiul de scruff, nu trageți de labele din față, nu faceți mișcări bruște. Animalul nu ar trebui să simtă că ești o amenințare. Mâinile tale ar trebui să evoce doar asocieri pozitive. Fă animalul să vrea să stea pe mâini, pe genunchi.

Nu certați și nu țipați niciodată la pisoi când acesta stă în brațele voastre. Pisicile sunt răzbunătoare și acest comportament va provoca frică. Când observați primele semne de anxietate, coborâți imediat pisoiul pe podea, îndrumați-l și lăudați-l. Nu țineți cu forță animalul în brațe. Dacă pisica se răsucește, miaună, bate din coadă intens, eliberează animalul în libertate.

Dacă pisoiul este îngrozit de înălțimi, ia-l în brațe, așezat pe poală. Distrageți atenția cu o jucărie, o delectare, vorbiți pe un ton afectiv. Asigurați-vă că, în timp ce pisica este în brațele dvs., nu se teme de niciun iritant.

Dacă pisica a sărit în genunchi, are nevoie de mângâiere, atenție, nu alungă niciodată animalul. Animalele cu mustață sunt creaturi foarte atingătoare și răzbunătoare. Poate că pisoiul va sta cu tine câteva minute și va alerga despre afacerea sa.

Unii crescători recomandă utilizarea spray-urilor cu feromoni, parfumuri care atrag pisicile, pentru antrenamentul mâinilor. De exemplu, pisicilor le place mirosul. catnip. Puteți încerca această opțiune la început, mai ales dacă aveți un pisoi sălbatic în aer liber. Dar, cu utilizarea frecventă a unor astfel de mijloace, pisica va merge exclusiv la aceste parfumuri. Prin urmare, acționează consecvent și treptat. Cel mai bine este ca animalul să urmeze mirosul mâinilor tale și să te perceapă ca pe un prieten.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi manual un pisoi: sfaturi simple și utile