Drontal pentru pisici - recenzie de droguri

Puțini își amintesc asta, dar fiecare animal de companie este un fel de „bombă biologică”. Chiar și pisicile, aceste animale de companie drăguțe și pufoase ale noastre, pot transporta mulți paraziți în ei înșiși, care ar putea folosi persoana însuși ca proprietar final ... Este norocos că există „Drontal” pentru pisici, care este un excelent antihelmintic.

Principalele caracteristici ale medicamentului

Un agent cu un spectru larg de acțiune, destinat distrugerii viermilor paraziți rotunzi și cu bandă. Acționează ușor, nu dăunează corpului animalelor cu sânge cald. Desigur, cu condiția să se utilizeze doza corectă.

Formular de eliberare

Industria modernă este produsă sub formă de tablete. Pachetul conține două blistere a câte 10 bucăți. Coaja pilulelor este acoperită cu o compoziție specială, care se udă foarte mult și mucoasă din salivă, ceea ce facilitează foarte mult înghițirea.

Interesant este că principalul ingredient activ este pirantelul, care face parte din preparate similare pentru purcei ... și pentru copii. Așadar, tratarea animalelor de companie poate fi combinată cu aceleași activități pentru descendenții tăi. Cu siguranță nu cu același medicament!

Cât și cum să dai?

Conform scrisorii instrucțiunii. Serios, totuși, un medicament este prescris cu o tabletă pe patru kilograme de greutate. Și acest lucru este minunat, deoarece pentru multe medicamente, pilula (miraculos, nu altfel) uneori trebuie împărțită până la șapte părți!

Și cum să dai unei pisici acest medicament miraculos? Există două opțiuni aici:

  • Putere, când încerci să înfigi o pastilă chiar în gura unei fiare rebele. Foarte plin de răni (a ta, desigur).
  • Prin viclenie. Tableta este zdrobită și confiscată cu ceva deosebit de gustos.

Veterinarii spun că tratamentul trebuie repetat de cel puțin patru ori pe an. Este deosebit de bine ca aceste pastile pentru viermi să nu implice administrarea unui laxativ: este deja în compoziția medicamentului, astfel încât toți viermii „învinși” vor ieși în mod natural.

Important! Spre deosebire de medicamentele antihelmintice „agresive”, „Drontal” nu ucide, ci doar suprimă și imobilizează paraziții. Nu mor și, prin urmare, nu otrăvesc organismul deja slăbit cu produsele degradării lor..

Există pericol?

Mulți pasionați știu că unele medicamente au uneori efecte secundare foarte grave. Din fericire, „Drontal” nu le provoacă nici măcar cu un supradozaj sever. Dar asta nu înseamnă că puteți da pastile necontrolat.!

Rețineți că medicamentul este universal: poate fi prescris pisoilor, animalelor bătrâne și slăbite, ceea ce indică indirect calitatea și siguranța sa ridicate..

Există produse similare??

Am spus deja că instrumentul include pirantel, deci are analogi. De exemplu, germanul ENVIRE, Pratel și alții. Diferențele sunt doar în materialele de umplutură și substanțele auxiliare. Dar Drontal este mai ieftin, deci depinde de dvs. și de medicul veterinar.

Pot da unei pisici un soi de „câine”??

Mulți iubitori de animale știu că Drontal este disponibil și sub formă de tablete pentru câini (există și pentru porci și vaci). Există vreo diferență între pisici și câini? Pentru a fi sincer, compoziția este exact aceeași. Doar pentru câini, o tabletă este concepută pentru greutatea de 10 kg. Deci, ar putea fi mai convenabil pentru proprietarii de pisici mari să ofere animalului lor de companie jumătate dintr-o astfel de pastilă decât să „fie deștepți” cu acțiuni. Vă rugăm să rețineți că, în caz de „tratament” erupțional, fără știrea medicului veterinar, este posibilă o supradoză!

Principalele semne ale invaziei helmintice

De fapt, animalul ar trebui să fie văzut în mod regulat de medicul veterinar oricum, dar există momente în care este mai bine să faceți acest lucru imediat:

  • Probleme digestive cronice, diaree alternativă constantă și constipație.
  • Pisoii sunt ca o „minge cu picioare”. O burtă imensă, umflată, cu epuizare generală (cu siguranță toxocarioza). Fotografiile unor astfel de pisoi sunt adesea emoționante, dacă nu știți despre „lumea interioară bogată” a animalului.
  • Vărsături periodice și, cu o invazie puternică cu vărsături, apar adesea încurcături de viermi (bine, totul este clar aici).
  • Haina devine plictisitoare, pielea devine uscată, nu există elasticitate.

Important! Mulți cred că, atunci când este infectat cu paraziți, animalul va „înghiți, ca și cum nu ar fi în sine”. Nu este adevarat. Desigur, există perioade de lacomie, dar sunt adesea înlocuite de indiferență totală față de mâncare..

Acest lucru se datorează celor mai puternice daune toxice asupra organismului. Viermii eliberează o cantitate imensă de substanțe nocive care afectează ficatul și sistemul excretor. În această stare, pisica probabil că nu va avea timp de mâncare. În plus, în cazuri severe, pot apărea chiar și cazuri de criză nervoasă, deoarece toate aceleași toxine afectează negativ funcționarea sistemului nervos (ca să spunem așa, „efecte secundare”).

Pisica noastră nu are viermi!

Oamenii foarte naivi, departe de biologie, exclamă de obicei așa. Motivul acestei opinii este simplu: "Pisica noastră nu iese afară, de unde vin paraziții?" Din păcate, există multe modalități prin care pot intra. În primul rând, mulți își hrănesc animalele de companie cu pește crud, ficat sau carne. Iată o posibilă sursă de infecție..

În al doilea rând, unele tipuri de viermi paraziți pot fi transmise prin mușcăturile de purici. Ești sigur că nu ți-au mușcat niciodată pisica? În cele din urmă, animalele de companie au adesea o ieșire la balconul unui apartament, dar pot exista excremente ale acelorași porumbei, care sunt, în general, cele mai „murdare” păsări din oraș! Deci, orice pisică ar trebui să fie văzută din când în când la un medic veterinar care poate prescrie un antihelmintic.

In cele din urma

În ciuda siguranței medicamentului, nu vă auto-diagnosticați și nu tratați bolile helmintice. În primul rând, pisica dvs. poate avea o patologie gastro-intestinală, nu paraziți. În al doilea rând, poate fi afectat nu de bandă sau de viermi rotunzi, ci de viermi plat „pe bază” în ficat. În acest caz, chiar și Drontal Plus pentru pisici poate fi ineficient. Decizia finală este întotdeauna cu medicul veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Drontal pentru pisici - recenzie de droguri